Re: Grupa B - Argentyna, Grecja, Nigeria, Korea P-d

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Grupa B - Argentyna, Grecja, Nigeria, Korea P-d

Post autor: Corinthians » 24 maja 2010, 19:46

O 21:30 w Buenos Aires Argentyna zmierzy się towarzysko z Kanadą. Mecz jest rozgrywany w ramach przygotowań do MŚ jak i z okazji 200. rocznicy uzykania niespodległości przez Argentynę.

Diego Maradona na pierwszych treningach w ośrodku Ezeiza w Bs As zaskoczył wszystkich stosując ustawienie 3-4-3. Wszystko wskazuje na to, że i dzisiaj Maradona właśnie tak ustawi zespół, ewentualnie będzie to 4-3-3, bo do końca nie wiadomo jak zostanie ustawiony Jonas. Gra trójką napastników oznacza, że w ataku zobaczymy trio Messi, Tevez, Higuain. Jestem niezwykle ciekawy jak to będzie wyglądało, bo Maradona czegoś takiego jeszcze nie prezentował. Z jednej strony dziwne, że na dwa tygodnie przed mundialem kombinuje aż tak bardzo, ale z drugiej... Może coś mu się odmieniło? Może na lepsze? :) Może Leo wreszcie będzie grał na swojej prawej stronie? Szczerze mówiąc to nie wiem do końca co to z tego będzie. Nie wiem jak będzie grał Jonas. Nie wiadomo czy zagra na obronie czy na prawym skrzydle. Wtedy pozycja Messiego znów będzie zagadką...

Warto pamiętać, że Diego nie może wystawić kilku zawodników. Samuel, Milito i Demichelis odpoczywają po finale LM, a Veron po Copa Libertadores. Być może po ich powrocie Maradona wróci do starego ustawienia.

Aha, zapodam cały skład na mecz, tak jak przewiduje Telam: Sergio Romero; Jonas Gutiérrez, Nicolás Burdisso, Nicolás Otamendi y Gabriel Heinze; Maximiliano Rodríguez, Javier Mascherano y Angel Di María; Lionel Messi, Carlos Tevez y Gonzalo Higuaín

Wkurze się, jeżeli Maradona wystawi to swoje 4-4-2. Jak już zaczął robić szum z nowym ustawieniem, to chcę zobaczyć jak to będzie wyglądać. Szkoda, że mecz jest z Kanadą, a nie z kimś porządniejszym. Niestety na taki termin nie udało się wykminić kogoś lepszego.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”