Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: petru » 26 maja 2010, 16:16

Boromir pisze: Czy to są drużyny aspirujące do miana najlepszej ekipy dekady? Nie wydaje mi się. Czy to są ekipy aspirujące do tytułu w przyszłym sezonie? Nie wydaje mi się. Czy może też ma mi się nie wydawać, że Wisła będzie o ten tytuł walczyć?

Lech nie stał się wszechwładca ligi, ale w tym momencie Wisłę przewyższa, a na dodatek jeszcze się wzmocni. Legia również zapowiada wzmocnienia. Tymczasem z tego co czytam, to Wisła zamiast kupować będzie się pozbywać. Nie mój interes, żebyście byli silni. Lament po stracie mistrzostwa już jest, żebyście jeszcze bardziej nie cierpieli, jak np w sezonie 06/07.
To miłe, ze troszczysz się akurat o Wisłę, nie o Ruch, ale dalej nie rozumiem dlaczego się nabijać, że i tak Wisła nie zdobędzie środków na transfery. To jakiś standard w Polsce, że wszyscy muszą mieć na to pieniądze? Ja bardzo szanuję wszystkie osoby wymądrzające się o skąpstwie, nieudolności, partactwie Wisły/Cupiała. Tymczasem ich świetnie zarządzane zespoły, dużo lepiej doinwestowane, w rubryce sukcesy są daleko w tyle za tym symbolem nieudaczności i cudacznym wybrykiem natury. Wisła od czterech lub pięciu lat nie wzmacnia się, tylko sprzedaje, od trzech lat jej miejsce miało być w środku tabeli, więc siłą rzeczy jej mistrzostwa były do zapomnienia. I stąd ja mam wrażenie, że Wisła była najlepszym zespołem dekady, a ty, że tylko aspiruje do tego miana.

Wróć do „Polska”