Re: Grupa A - RPA, Francja, Meksyk, Urugwaj

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Re: Grupa A - RPA, Francja, Meksyk, Urugwaj

Post autor: wianuch » 27 maja 2010, 22:53

W 2006 roku całym sercem byłem za Francją, głownie za sprawą Zizou naturalnie, ale aktualnie czuje duży niesmak jeżeli chodzi o tą reprezentacjez faktu iż zdobyli niesprawiedliwy awans, grają naprawde słabo plus powołania Domenecha, który wydaje się miec wszystko w dupie wiedząc, że po MŚ odchodzi nie czuje aktualnie żadnego przywiązania do ich teamu. Henry, pomimo tego że w tym roku w FCB był w głębokiej rezerwie będzie zapewne wiodącą postacią w kadrze - rozgrywanie piłki, wszystkie praktycznie stałe fragmenty, wogóle po odejściu ZZ, Makelele i Vieiry oraz częstego braku Riberiego z powodu kontuzji mam wrażenie że gra Francji opiera się na taktyce 'nie wiesz co zrobić z piłka oddaj ja Henrykowi. Godnych następców średnio widać. Benzema pomimo tego, że kilka bramek w eliminacjach walnoł nie zyskał uznania w oczach Raymonda, wg mnie błąd pomimo tego, że słaby to byl sezon Karima tak jak większości francuskich napastników. Na dobrą sprawę chyba tylko Anelka dawał rade, w wielkie greckie przebudzenie Cisse nie wierze, chciałbym się mylić.

Odnośnie Meksyku to mam wrażenie podobne jak przedmówca, graja ładnie i przegrywają szybko. Jak dla mnie Urugwaj pretendent do 1 miejsca, walka o 2 będzie zacięta ;)

Wróć do „Piłka nożna na świecie”