Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 372

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 29 maja 2010, 21:40

jodlowiec w pomocy w polonii radzil sobie bardzo niezle. brawo mierzejewski, kilka swietnych zagran, przyspieszal gre. i tak, sadlok wyraznie gral w pomocy a jodlowiec poszedl na miejsce zewlakowa.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 619
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 29 maja 2010, 21:48

Jarzinho pisze:
10 pisze: Z tym że - dziś - pomocy...
Sadlok grał w pomocy - nie zauważyłem, dla mnie cały czas przed nim i to zdecydowanie był Jodłowiec.
W pierwszej połowie Jodłowiec grał w pomocy i to grał bardzo dobrze. W drugiej, po wejściu Sadłoka, został cofnięty na miejsce Żewłaka.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 maja 2010, 22:45

Gra Polaków wyglądała dzisiaj zaskakująco nieźle. Fakt, że graliśmy z Finami i to Finami bez kilku ważnych zawodników w składzie, ale zawsze to jakiś pozytyw. Byliśmy nieskuteczni, to prawda, ale nareszcie widać było trochę gry w piłkę i parę szybko rozegranych akcji mogło się podobać. Prawdziwe sprawdziany jeszcze przed nami i to wtedy więcej będzie można powiedzieć o rzeczywistej jakości powołanej kadry. Ale z niej może coś jeszcze być.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 29 maja 2010, 23:01

Podobała mi się dzisiaj gra naszej reprezentacji, która jakiś pomysł w rozegraniu prezentowało. Brakowało tylko jak zwykle tego decydującego podania, postawienia kropki nad "i". Jeleń i Lewandowski są dobrymi piłkarzami, ale nie na tyle wybitnymi, żeby strzelać bramki z niczego. A takich nam potrzeba, bo to była tylko Finlandia i już w następnych meczach o sytuacje będzie o wiele ciężej.
Indywidualnie wyróżniłbym Mierzejewskiego. Naprawdę z dobrej strony pokazał się w debiucie i oby tak grał za każdym razem z orłem na piersi. Przyznam się, że średnio wierzyłem w jego rozwój w czasach, gdy grał w Zagłębiu. Wtedy był zdolnym, dobrym technicznie jeźdźcem bez głowy. Teraz już na szczęście więcej widzi na boisku.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8659
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 maja 2010, 9:47

Jeleń znowu chciał udawać kontuzję, jednak Smuda się wkurwił i powiedział, że to jego przyszły klub chce go mieć u siebie.
Na [ch**] nam taka gwiazdeczka? KADRA to KADRA!!!

Awatar użytkownika
Kibic Piłki
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kibic Piłki » 02 cze 2010, 21:53

Wiecie co... właśnie rzucam okiem na mecz z Serbią i nasuwają mi się takie wnioski:
-nie mamy obrony!!! słabiutko, moim zdaniem pasowało by powołać Żewłakowa, Wasilewskiego (żeby wracał do gry po tej strasznej kontuzji) i Garncarczyka;
-niezła prawa strona z Błaszczykowskim, który wyraźnie wraca do formy;
-Nikomu nie znany Nowak z Lewandowskim nie są za skuteczni, ale gdy zagra Lewandowski z Jeleniem to mogą stworzyć dobry duet;
-Brak: Mariusza Lewandowskiego, Obraniacka i wspomnianych obrońców widać, ale w końcu to towarzyski i trzeba testować młodzież;
-Sędzia to kompletny idiota :) ciągle gwiżdże wyimaginowane wolne i nie dał Peszce zasłużonej czerwonej kartki

:afro:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 cze 2010, 21:58

Kibic Piłki pisze:moim zdaniem pasowało by powołać Żewłakowa
Żewłakow był powołany, ale w meczy z inami nabawił się drobnego urazu więc nikt nie ryzykował teraz jego gry.
Kibic Piłki pisze:Nikomu nie znany Nowak
To, że Ty go nie znasz nie znaczy że chłopak jest anonimowy...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 cze 2010, 22:07

Kibic Piłki pisze:powołać Żewłakowa
Doznał kontuzji w meczu z Finlandią
Kibic Piłki pisze: Wasilewskiego (żeby wracał do gry po tej strasznej kontuzji)
Nie od tego jest kadra.
Kibic Piłki pisze: Garncarczyka;
Garnki robi.
Kibic Piłki pisze:Nikomu nie znany Nowak
Skoro nie masz pojęcia o polskiej piłce to jest Ci nieznany.
Kibic Piłki pisze:Obraniacka
Obraniaka.

Warunki nie pozwalały na grę w piłkę, a kopaninę ciężko oceniać.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6616

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 cze 2010, 22:32

Całkiem fajny mecz w naszym wykonaniu, zaczynam powoli wierzyć w Smudę. Co prawda goli nie strzelamy, nie tracimy ich szczęśliwie (Pantelić :lol: ), ale widać jakiś pomysł na grę. Dzisiaj zwłaszcza w pierwszej połowie zagraliśmy dużo lepiej od Serbów, którzy przecież jadą na mundial i grali świetną piłkę w eliminacjach. Strasznie przeszkadzała dzisiaj murawa dlatego nie można jednoznacznie stwierdzić czy graliśmy dobrze bo tak gramy, czy to przez warunki pogodowe, czy że po prostu Serbom się nie chciało. Pewnie wszystkiego po trochu, ale ja jestem zadowolony.

Nie wiem tylko, co robi Dudka w tej reprezentacji. W środku pola można go z łatwością zastąpić, a na obronie to on nie zagrał chyba ani jednego dobrego meczu w kadrze. Nie chcę go już więcej widzieć w formacji defensywnej.

Kibic Piłki - Ty wiesz w ogóle co się w kadrze dzieje ostatnimi czasy? Nie wydaje mi się...

Nikomu nie znany Nowak --> :haha:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 cze 2010, 1:15

Przecież Piotr Nowak to trener Filadelfii Union! Grał w Reprezentacji Polski w przeszłości. Jaki nieznany :lol: ;)

Tak na serio. Pierwsza połowa się nawet podobała. Polska atakowała i dominowała spotkanie. Warunki pogodowe jednak kompletnie się psuły i przypominało to widowisko w Barcelonie przed MŚ gdy graliśmy z Ekwadorem.. Serbowie jadą na MŚ więc pewnie chcieli się oszczędzać i nie nabawić kontuzji (chociaż momentami było ostro), sędziowie z dupy decyzje, liniowy widział spalone których nie było :lol: ogólnie to nudny mecz.. mam nadzieję, że na Hiszpanię będzie porządna, najmocniejsza jedenastka jaką Smuda ma i będzie ciekawe widowisko. ;)

Fabiański za dużo nie interweniował, raz wypuścił piłkę z rąk w swoim stylu ale dajmy mu, że ślisko było :P Jako kibic Kanonierów niechętnie mu to dam no ale już się nie będe odzywać.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 cze 2010, 18:03

Trudno ocenić wczorajszy mecz przez pryzmat warunków, w jakich przyszło go rozgrywać. Nie wiem czy Serbom się tak nie chce w meczach towarzyskich, czy jadą do RPA na wycieczkę, bo remis z Polską i porażka z Nową Zelandią chwały im nie przynosi. Nic dziwnego, że się kibice wkurzają. Nasza kadra, jak to nasza kadra, tradycyjnie największe braki ma w obronie i o tą formację obawiam się najbardziej. Z przodu nie jest tak najgorzej, a pomoc mamy dosyć mocną. Zwłaszcza skrzydła Błaszczykowski - Peszko. Do Euro sporo czasu i oby Smuda coś z tą drużyną zrobił.

niedobrzeniec
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niedobrzeniec » 03 cze 2010, 23:59

Powiem tyle - mecze z Finami i Serbami udowadniają dwa stare piłkarskie porzekadła, czyli "gdy my posiadamy piłkę, to nie ma jej przeciwnik" i "atak jest najlepszą obroną". Tak właśnie wyjaśniam sobie paradoks, że nasza kadra grając najbardziej ofensywnym zestawieniem od złotych czasów polskiej piłki w obu meczach...remisuje 0:0, w trzech ostatnich nie traci gola :) Wygląda to obiecująco, bo pokazały te mecze, że w naszej lidze też można znaleźć kilku piłkarzy, którzy będą wstanie wskoczyć do pierwszej jedenastki i co najmniej nie zaniżać poziomu gry, a np. w przypadku Mierzejewskiego czy Glika z ostatnich meczów ten poziom nieco rośnie. A dobrzy zastępcy to nasza największa bolączka w ostatnich latach - jak wypadało dwóch, trzech kluczowych zawodników to nasza gra się sypała. Teraz jest szansa że będzie inaczej, skoro z siedmioma ligowcami w składzie przez 35 minut zamknęliśmy Serbów na własnej połowie i klepaliśmy piłkę aż miło po bardzo grząskiej murawie, a Serbowie nawet grający nie na 100% możliwości to bardzo groźna ekipa.

Zresztą czytając opinie na forum zagranicznym, które jest opanowane wręcz przez serbskich kibiców naprawdę chwalili naszą reprezentację, wcześniej to było jedno wielkie lekceważenie (oprócz jednego gościa który pojechał kurtuazją), a teraz nabrali respektu dla nas, byli szczególnie zadowoleni z Polski jako sparingpartnera z powodu naszej gry pressingiem w I połowie, bo dla nich to dobry sprawdzian przed MŚ i grą z Niemcami grającymi właśnie w ten sposób. Naprawdę niezły jest ten początek pracy Smudy, teraz czekam na Hiszpanów :) Ciekawe też jak rozwiną się w przyszłości cała grupa młodych zawodników takich jak: Majewski, Janczyk, Lewandowski, Glik, Sadlok, Mierzejewski (tu bardziej pod względem doświadczenia międzynarodowego, bo zawodnik nieco starszy), Centarski, Rybus, Małecki, Grosicki, Sobiech, Sandomierski, Szczęsny, Augusutyn czy Matuszczyk - ilu z nich uda się zrobić postęp i zagraniczną karierę przynajmniej na miarę Błaszczykowskiego czy Jelenia. Pewne jest moim zdaniem, że w momencie kiedy dojdą Murawski, Wasilewski, Jeleń, Obraniak i Boruc (ten w formie), oby też Kościelny i Boenisch, ta kadra będzie miała najsilniejszy potencjał piłkarski w ostatnich 18 latach i będzie zdolna do sprawienia nam przyjemnej niespodzianki w czasie E2012.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 05 cze 2010, 14:23

O nie, nasi trenowali "aż półtorej godziny" (jak donoszą media), to straszne, zaorają tych chłopców! Biorąc pod uwagę odwołane zajęcia przez ulewne deszcze w ubiegłym tygodniu, to i tak stanowczo za długo o jakąś godzinkę! A potem będzie... że zajechali ich na treningach, jak to się mówi, zmęczenie materiału.

wojtala1
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wojtala1 » 08 cze 2010, 14:51

Dziś mecz Hiszpania - Polska... Bardzo się cieszę, że mogę zobaczyć nasze "gwiazdy" w konformacji z ekstraklasą Światową...

Więcej takich meczy!!! Będą zbierać cięgi - trudno, ale właśnie na takim rywalu poznać można prawdziwą wartość drużyny...
Jakaś głupia maniera u nas w mediach i w mentalności panowała (parę razy to już słyszałem przed ważnymi meczami), żeby na sparingi zapraszać jakieś kulawe drużyny - "Na dobry humor"... Kur....!

Tak na dzień dzisiejszy nasz stan oceniam na 3 - 0 dla Hiszpanów (to jest dobry wynik) może się i skończyć 5,6 do 0
ale liczę na chociaż jedną bramkę...

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 08 cze 2010, 15:10

Czytałem wypowiedź któregoś zawodnika naszych przeciwników powiedział że w tym meczu będą chcieli się pokazać jaką dynamikę mają i jak świetnie grają bo to ostatni sprawdzian przed mundialem, czyli za kolorowo to dla nas nie wygląda że tak powiem mam nadzieję na 1 lub 2 akcję polaków i chociaż 1 strzał na bramkę przy którym Iker będzie musiał się wysilić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”