Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 05 cze 2010, 22:38

Chivu oceniam za transfer przeplacony, bo facet przychodzil z naprawde duzym nazwiskiem. Sam oczekiwalem od niego, ze z miejsca stanie sie bardzo waznym graczem, tymczasem minely 3 lata, Chivu osiagnal juz wiek dojrzaly, bo ma 30 lat i dalej nie jest graczem dla Interu waznym. Owszem nie robi bledow, ale na dobrą sprawę nie jest zawodnikiem podstawowym, a takim mial byc. W dodatku dalej nie wiem, na jakiej pozycji on powinien grac, bo na kazdej pozycji pod jakims wzgledem mi nie pasuje. I nie, nie chce go w JUVE, wole Criscito
tak porównujmy klasę Chivu i koszt jego transferu w odniesieniu do graczy JUVE
widze, ze musze, jeszcze raz o tym co mam na mysli. To czy JUVE ma dobrych zawodnikow w obronie czy nie, nie ma znaczenia w kwestii oceny poszczegolnych transferow od strony ekonomicznej Interu. Przecież Inter nie sugeruje sie zarobkami pilkarzy JUVE gdy proponuje pensje swoim nowym graczom. Zresztą JUVE w ostatnich 5 latach do obrony bez wyjątku ściąga graczy za darmo (Mellberg, Grygera, Cannavaro, Zebina, Kovac, De Ceglie), albo prawie za darmo (Chiellini za 3 mln, Boumsong za 4, Grosso za 2,5, wypozyczony Caceres), wiec tymbardziej nie są odniesieniem :wink:

Wróć do „Włochy”