Liverpool (zbiorczy) - Strona 192

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 05 cze 2010, 16:32

Na Sky Sports to samo czytałem. Jedna z gorszych opcji.

Jak już przy trenerach jesteśmy, to agenci Rijkaarda i Hiddinka powiedzieli, że ich pracodawcy nie obejmą posady trenera Liverpoolu.

Wypowiedzi z BBC:
Agent Hiddinka pisze:Guus w ostatnich latach wykazywał się lojalnością. Nie ma powodów, dla których miałby to zmienić. Guus przed dwoma tygodniami rozpoczął pracę dla Turcji i choć bardzo lubi Premier League oraz szanuje tak legendarny klub z jasną przyszłością jak Liverpool, objęcie stanowiska tam jest niemal niemożliwe.
Agent Rijkaarda pisze:Plotki łączące Franka z Liverpoolem są zwykłymi spekulacjami. Frank jest osobą, która lubi wypełniać swoje zadania do końca i ma rok obowiązującego kontraktu w Galatasaray.
Z drużyną z Anfield łączony jest także Slaven Bilić.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 cze 2010, 8:07

Teraz się mówi że LFC chce Harry'ego ze Spurs. No nie wiem czy by odszedł, w Spurs ma wszystko, kasę na transfery, LM i coś tam osiągnął.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 cze 2010, 11:24

Może synek go namówi do trenowania Liverpoolu. :P

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 cze 2010, 16:00

http://www.koptalk.co.uk/201006072331/D ... rpool.html

Nie będę streszczał całości, wiec tak w skrócie: bogatszy brat właściciela City jest podobno zainteresowany przejęciem Liverpoolu, a Broughton i Purslow mają nadzieję zakończyć całą sprawę w ciągu najbliższych 5 tygodni.

Awatar użytkownika
prawiehenry
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: prawiehenry » 08 cze 2010, 17:13

zycze zebyscie znalezli dobrego trenera ale najlepszy jest i tak Arsene Wenger :D

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 08 cze 2010, 17:53

Dzisiaj również czytałem coś takiego - > http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Li ... 52141.html
Tom Hicks odrzucił dwie oferty kupna Liverpoolu więc chyba nie był to ten "szejk" bo on by się tam nie targował tylko z góry kasą sypnął. Co do trenera to myślę że w grze zostało już tylko 2 kandydatów Redknapp i Hodgson każdy ma swoje poparcie u poszczególnych ludzi związanych z LFC np. kandydaturę Harry'ego na stanowisko trenera The Reds poparła żywa legenda Liverpoolu Robbie Fowler. Wiadomo do kiedy mają wybrać nowego trenera ?

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 08 cze 2010, 20:33

prawiehenry pisze:zycze zebyscie znalezli dobrego trenera ale najlepszy jest i tak Arsene Wenger :D

i Wengera jako nową miotlę życzą wam - kibice The Gooners!

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 cze 2010, 21:20

KajoFC pisze:Wiadomo do kiedy mają wybrać nowego trenera ?
Nie. Czytałem gdzieś, że dali sobie bodajże 5 tygodni.

O odrzucanych ofertach też czytałem. Ten baran Hicks chce 800 milionów funtów za klub.

Nowe stroje wyjazdowe:

Obrazek

Obrazek

Moim zdaniem zajebiste. Lepsze niż poprzednie wyjazdowe. Jednolity herb fajnie się prezentuje.

No i komplet bramkarski, znacznie gorszy:

Obrazek

Obrazek

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 14 cze 2010, 21:51

Angielskie media (Guardian, Mirror) podają, że Yossi chce odejść do Chelsea. Podobno powodem jest konflikt z Rafą w poprzednim sezonie, po którym Yossi zdecydował, że chce zmienić otoczenie. Izraelska strona internetowa - Sport 5, na którą powołują się wspomniane gazety, podaje, że Yossi uzgodnił warunki indywidualnego kontraktu z londyńskim klubem (miałby zarabiać 60 tys. funtów tygodniowo) i teraz pozostaje czekać na porozumienie między klubami odnośnie kwoty transferu (póki co Chelsea ośmiesza się, oferując 4 mln funtów).

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 cze 2010, 0:27

Trochę głupio brzmi, że powodem transferu jest konflikt z Rafą, który odszedł :roll:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 cze 2010, 14:53

Brzmi to idiotycznie, ale ja tylko cytuję gazety, które konflikt z Rafą uznają jako główny powód decyzji Yossi'ego.

Dzisiaj Agger i Carragher powiedzieli, że odejście Beniteza nie wpłynie na ich decyzję odnośnie pozostania w klubie. Tak więc kolejni zawodnicy (po Reinie) deklarują przywiązanie do klubu i chęć zostania na Anfield. Wiadomość bardzo pozytywna.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 15 cze 2010, 23:11

Yossi Benayoun - tego pana pamiętam tylko z dobrych występów, ostatni sezon zmarnował chyba na ławce... Od razu przyznaje się, że nie obejrzałem wielu meczów LFC, ale mógłby mi jakiś fan Liverpoolu przybliżyć charakterystykę tego pana? Posadzenie go na ławce to wymysł Beniteza czy słaba forma?

EDIT: Dzięki :)
Ostatnio zmieniony 15 cze 2010, 23:21 przez Pawel875, łącznie zmieniany 1 raz.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 cze 2010, 23:19

Sezon 08/09 miał naprawdę świetny. Podobnie początek ostatniego sezonu. Później zaczęły się problemy zdrowotne i Yossi coraz częściej zasiadał na ławce rezerwowych. Mówi się także, że popadł w jakiś konflikt z Rafą, co pewnie także odbiło się na jego boiskowej formie. O charakterystykę pytasz... hm... kreatywny, filigranowy piłkarz, bardzo dobrze wyszkolony technicznie, nie boi się dryblingów i pojedynków 1 na 1, co bardzo często przynosi oczekiwane efekty. Może grać na każdej pozycji w pomocy - lewe skrzydło, prawe skrzydło i ofensywna pomoc. Grając na skrzydle bardzo często schodzi do środka, co nie zawsze mi się podobało, bo środek w Liverpoolu i tak był dosyć mocno zagęszczony (przypominam, że graliśmy trójką w środku). W sumie można go porównać do Davida Silvy. Podobny typ zawodnika.

Chaotyczna odpowiedź, ale mam nadzieję, że wystarczy.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 cze 2010, 22:33

Marco Piccioli - agent Mascherano, powiedział w wywiadzie dla Sky Sports, że odbyły się pierwsze rozmowy między nim a Marco Brancą. Transfer wydaje się coraz bardziej prawdopodobny, a ja powoli tracę w wiarę w to, że Javier zostanie na Anfield.

Mówi się także, że zarząd Liverpoolu kontaktował się z Manuelem Pellegrinim, który jest coraz bardziej łączony z objęciem posady trenera klubu. Jakieś spotkanie z byłym trenerem Realu miało miejsce dzisiaj, a kolejne zaplanowane jest na jutro. Coś musi być na rzeczy, na co po części może wskazywać zmiana kursów u Williama Hilla - Hodgson 6/5, Dalglish 13/8 i Pellegrini 4/1.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 19 cze 2010, 10:48

Małe pytanko.
Czy Mauricio Pellegrino był asystentem Rafy do końca?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”