Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 376

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 cze 2010, 10:38

Z tego co widziałem to chyba tylko Ramos komuś dał koszulkę. Ale reszta faktycznie odmawiała :lol: A Tomkowi to chyba nie chodziło o koszulkę, bo chwilę z tym Torresem gadał. Ale trudno powiedzieć.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 cze 2010, 11:07

Może po tym meczu skończy się gadanie głupot jak to dobrze gramy. Może mi ktoś powiedzieć jak Smuda planował nie zbłaźnić się z Hiszpanami nie wystawiając typowego defensywnego pomocnika w składzie?? Przecież w dzisiejszym futbolu to podstawa sukcesu. Narazie ta reprezentacja nie zrobiła żadnego kroku do przodu po odejściu Benhakera.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 cze 2010, 11:34

Romek Kołton pochwali Smude za odwage i "ofensywny" futbol, wiec jest git.

Oczywiscie trzeba dostosowywac sie do potencjału ludzkiego, a my graczy kreujacych mamy jak na lekarstwo i korzystnie byloby grac defensywniej, ale czy wy myslicie, ze jednen defensywny pomocnik by cos zmienił w obrazie gry? Problemem jest jakosc naszych kopaczy, a nie taktyka gry. Mamy tak słabych defensywnych graczy (ofensywnych tez poza Jeleniem, Obraniakiem czy Kuba), ze moglibysmy sie bronic w 10 i tak 8 na 10 spotkań skonczyłoby sie minimum 5-0. Pocieszajace jest to, ze Hiszpanie 6 bramek sa w stanie wbijajac lepszym ekipom niz Polska. Pewnego poziomu ci ludzie nie przeskocza i niech walcza i punktuja ze Slowenia czy Irlandia Połnocna i juz bedzie dobrze. Trzeba zejsc na ziemie.

Na ile procent zaangazowania wczoraj grali Hiszpanie? Na 20-30?

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 09 cze 2010, 12:58

Artur Sobiech bardziej załamany olaniem przez Cesca Fabregasa niż wynikiem meczu :lol:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 cze 2010, 14:04

Reprezentant Polski powinien zachowywać się godnie i być dumnym z tego,że reprezentuje nasz kraj,a nasze pseudogwiazdki zachowały się jak fanklub Barcelony tudzież reprezentacji Hiszpanii...jakbym dostał w dupę 0-6 to nie myślałbym o koszulce przeciwnika,tylko wk****ny i zawstydzony zszedł do szatni.W końcu reprezentuję Polskę i przyniosłem wstyd całemu Narodowi.Ale nie - nasi zagrali z Hiszpanią dla koszulek przeciwnika.Super.Zero ambicji.

BTW - specjalnie dla Smudy - "Franek,Franek łowca bramek" :haha:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 09 cze 2010, 14:29

mete pisze:Może po tym meczu skończy się gadanie głupot jak to dobrze gramy. Może mi ktoś powiedzieć jak Smuda planował nie zbłaźnić się z Hiszpanami nie wystawiając typowego defensywnego pomocnika w składzie?? Przecież w dzisiejszym futbolu to podstawa sukcesu. Narazie ta reprezentacja nie zrobiła żadnego kroku do przodu po odejściu Benhakera.
Na serio grali nawet bez jednego defensywnego pomocnika? :shock:
W takim razie absolutnie prosili sie o to co dostali. Rozumiem, ze poziom tej reprezentacji jest jaki jest, ale pewne braki mozna przynajmniej starac sie tuszowac doborem taktyki zamiast je eksponowac.

Na EURO 2012 bedziemy jako gospodarze losowani z pierwszego koszyka wiec moze przynajmniej takch widowisk sie uniknie mam nadzieje.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 cze 2010, 15:20

- W Auxerre nie chciałem grać na lewej obronie, ale w kadrze jest zupełnie inaczej - mówi "Super Expressowi" Dudka. - Rozmawiałem na ten temat z trenerem Smudą i wyjaśniliśmy sobie wszystko. Będę grał tam, gdzie jestem potrzebny - deklaruje.
Taką oto wypowiedzią zabłysnął na początku zgrupowania Darek Dudka. Jak widać nie jest nawet tam potrzebny, bo ośmieszali go Serbowie, a Hiszpanie to już wkręcili go na maska. I on się dziwi, że nie gra w klubie.

Idealna charakterystyka Dudki Szeremet nie jest obrońcą i mogę wymieć 50 tysięcy osób co są w stanie Szeremetem zakręcić.
Po co mnie w ogóle kupowali? Przecież ja wcale nie gram. Mój główny rywal w poprzednim sezonie, Moussa Narry co prawda odszedł, ale to nic nie zmieniło. Teraz gra jakiś wychowanek, a ja nie.
Kupili, bo na tle polskich kopaczy wydawałeś się solidnym zawodnikiem, lecz Ligue 1 zweryfikowało twój poziom. Nie grasz, bo junior okazał się lepszy. Śmieszne jest narzekanie polskich piłkarzy. Mam nadzieję, że wczorajszy mecz wreszcie uzmysłowił niektórym jak daleko nam do futbolowej solidności...

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 09 cze 2010, 15:39

Na EURO 2012 bedziemy jako gospodarze losowani z pierwszego koszyka
czy aby na pewno?
na euro 2008 gospodarze (austria i szwajcaria) raczej nie byli losowani z 1 koszyka skoro mieli dosc trudnych rywali w grupach
http://www.euro-mistrzostwa.com/grupaB.php
http://www.euro-mistrzostwa.com/grupaA.php

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 cze 2010, 15:45

jordan20 pisze:
Na EURO 2012 bedziemy jako gospodarze losowani z pierwszego koszyka
czy aby na pewno?
na euro 2008 gospodarze (austria i szwajcaria) raczej nie byli losowani z 1 koszyka skoro mieli dosc trudnych rywali w grupach
http://www.euro-mistrzostwa.com/grupaB.php
http://www.euro-mistrzostwa.com/grupaA.php
Koszyki na Euro 2008:

1: Szwajcaria, Austria (gospodarze), Grecja (mistrz), Holandia
2: Chorwacja, Włochy, Czechy, Szwecja
3: Rumunia, Niemcy, Portugalia, Hiszpania
4: Polska, Francja, Turcja, Rosja.

Jak widać podział ma nie wiele wspólnego z poziomem sportowym. Gospodarze i obrońca tytułu trafiają do 1 koszyka. Resztę określa się na podstawie rankingu UEFA. Jeżeli w nim zespoły miały ten sam współczynnik, to decydowała zdobycz punktowa z eliminacji.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 09 cze 2010, 15:46

Pierwszy koszyk.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 96653.html

Raczej zasady beda identyczne. Hiszpanii unikniem na pewno, to juz dobrze.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 cze 2010, 15:51

Maciek (interista) pisze:Raczej zasady beda identyczne. Hiszpanii unikniem na pewno, to juz dobrze.
Racja, zmienić się nie powinno nic. I w zasadach i poziomie piłkarskim. A to, że unikniemy Hiszpanii to marne pocieszenie.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 09 cze 2010, 15:51

Oglądałem Auxerre w tym sezonie z 3-4 razy i Dudka wyglądał nieźle na lewej obronie. Rzadko go kiwali, raczej nie tracił piłek. Jednak francuski zespół miał bardziej cofniętą obronę i może to jest powód, wtedy jest o wiele mniej miejsca żeby kogoś wyprzedzić :idea: . Chyba, że po prostu trafiłem na te lepsze mecze Darka.
Swoją drogą Lewandowski gra strasznie. Już pal licho ten mecz z Hiszpanami, ale w dwóch poprzednich było nie wiele lepiej. On nie ma szans na wygranie rywalizacji z Valdezem czy ze zdrowym Zidanem, nie mówiąc już o Barriosie. Valdez może i mało bramek strzela, ale w każdym meczu walczy przynajmniej, a Lewy po prostu spaceruje sobie na boisku.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 cze 2010, 15:57

Diamen23 pisze:Swoją drogą Lewandowski gra strasznie. Już pal licho ten mecz z Hiszpanami, ale w dwóch poprzednich było nie wiele lepiej. On nie ma szans na wygranie rywalizacji z Valdezem czy ze zdrowym Zidanem, nie mówiąc już o Barriosie. Valdez może i mało bramek strzela, ale w każdym meczu walczy przynajmniej, a Lewy po prostu spaceruje sobie na boisku.
Chyba z czasem większość fanów zapomniała o jednym - mierzmy umiejętności naszych piłkarzy miarą naszej ekstraklasy. Zobaczcie, że tak naprawdę niewielu naszych grajków ma dobrą opinię na zachodzie. W tym sezonie kogo możemy pochwalić? Irka Jelenia i na tym koniec. Inni to szara, polska, piłkarska, rzeczywistość.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 cze 2010, 16:15

Na serio grali nawet bez jednego defensywnego pomocnika? :shock:
W pomocy graliśmy trójka Peszko - Murawski - Mierzejewski. Żaden z nich nie jest typowym defensywnym pomocnikiem. Peszko nawet nie jest środkowym pomocnikiem. Najbliższy pozycji DM imho jest Murawski, ale on gra zbyt ofensywnie jak na takiego piłkarza.

Jeżeli chcemy grać 4-3-3 to trzeba nam wysokiej klasy DM a takiego nie mamy(chyba, że z tego piłkarza z Kolonii coś wyrośnie).

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 cze 2010, 16:25

mete pisze:W pomocy graliśmy trójka Peszko - Murawski - Mierzejewski. Żaden z nich nie jest typowym defensywnym pomocnikiem. Peszko nawet nie jest środkowym pomocnikiem. Najbliższy pozycji DM imho jest Murawski, ale on gra zbyt ofensywnie jak na takiego piłkarza.
Murawski przecież przez trzy lata pełnił podobną funkcję w Lechu. Oczywiście czasami grał bardziej ofensywnie, lecz chyba dokładnie wiedział co ma robić, bo uczył go tego sam Franz Smuda (szkoda, że nie Maurer, bo w przerwie powiedziałby, że nie chce im się ich trenować...). Dla mnie to dziwne tłumaczenie, no ale każdy może mieć przecież swoje zdanie.

Według mnie nawet 3 DM zostałoby zmasakrowanych przez hiszpańską finezję. Czas sobie uzmysłowić - jesteśmy tak ciency, że Xavi i spółka nie chcieli wymienić się z nami koszulkami. :haha:
Ostatnio zmieniony 09 cze 2010, 16:30 przez bartbuks, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”