Re: Grupa B - Argentyna, Grecja, Nigeria, Korea P-d

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Grupa B - Argentyna, Grecja, Nigeria, Korea P-d

Post autor: gangsteroflove » 12 cze 2010, 18:29

Argentyna-Nigeria zasadniczo zgodnie z wszelkimi racjonalnymi przewidywaniami,chociaż szkoda,że Tevez czy Milito w ostatnich minutach przetrzymując futbolówkę nie pomyśleli o kibicach,którzy postawili,że Argentyna strzeli bramkę w obu połowach/strzeli bramkę w drugiej połowie/wygra drugą połowę/wygra mecz z handicapem et cetera :wink: . Na pochwały zasługuje bez wątpienia Messi,dzięki któremu mogło paść więcej bramek,gdyby chociażby Higuain wykorzystał okazję na początku spotkania. Po reakcjach po końcowym gwizdku nie mogłem oprzeć się wrażeniu,że Maradona celebrował skromne zwycięstwo niczym wywalczenie tytułu MŚ. To nie rokuje najlepiej i w moim mniemaniu w spotkaniu z Koreą Albicelestes mogą napotkać jeszcze większe trudności,chociaż mimo wszystko pozostają faworytem tej konfrontacji. Ich kibicom nie chodzi chyba jednak o sukcesy w potyczkach grupowych,ale o eliminowanie w późniejszej fazie turnieju rywali pokroju reprezentacji Niemiec czy Hiszpanii. Wygląda na to,że będzie to zadanie arcytrudne,aczkolwiek wykonalne,ale trzeba poprawić grę,bo dzisiaj jedynie postawa Leo i Mascherano nie budzi większych zastrzeżeń. Trudno jednakże o optymizm,bo Jonas czy Veron należą do grona ulubieńców boskiego Diego,a z nimi w składzie w obecnej formie myślę,że spotkanie z Koreą grając jak dziś zakończy się podziałem punktów. :wink:
Ostatnio zmieniony 12 cze 2010, 19:40 przez gangsteroflove, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”