GRUPA F - Nowa Zelandia, Paragwaj, Słowacja, Włochy - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: GRUPA F - Nowa Zelandia, Paragwaj, Słowacja, Włochy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 15 cze 2010, 15:31

Mecz bez historii. A wynik ulatwia zadanie druzynie Paragwaju.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 cze 2010, 15:32

OK, ale Sestak i Jendrisek sa pilkarzami o wiekszej renomie i doswiadczeniu, wiec ich nie mogl posadzic na ławce. Wolał przestawic kluczowego Hamsika na nienaturlana dla niego pozycje, zeby i syn sie zmiescil. On zagrał akurat pozytywnie, ale trudno mowic pozytywnie o tym, ze trojka skrzydlowych nie wiedziała jak sie poruszac po boisku by sobie nie przeszkadzac, a ich siła okazały sie tylko indywidualne akcje.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 cze 2010, 15:37

Co za frajerzy. 93 minuta, prowadzą 1-0 i powinni wrócić we własne pole karne i wybijać tę piłkę, a oni nawet nie pofatygowali się, aby pokryć. Przecież jakby ten, ktory strzelił bramkę nie uderzał piłki i, to za nim był kolejny zawodnik nieobstawiony. Takie błędy trudno zrzucić na brak doświadczenia, raczej na głupotę. Słowacy mieli ten mecz w garści, a tak sobie utrudnili jeszcze bardziej zadanie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 cze 2010, 15:48

Weiss zagrał bardzo dobrze, no może nie bardzo, ale na pewno był najlepszy na boisku. Robił najwięcej zamieszania i często po jego rajdach Słowacy mieli okazje. Dobrze, ze zremisowali, NZ zasłuzyła samą walką do końca o punkt. A Słowacy chcieli wygrać jak najmniejszym nakładem sił i teraz pojadą do domu :lol:

Awatar użytkownika
gregoreg18
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregoreg18 » 15 cze 2010, 15:53

Według mnie wynik meczu Słowacja - Nowa Zelandia można uznac największą niespodzianke tego turnieju. Troszke szkoda że Słowacja ten mecz zremisowała. Polska wygrała by z zelandczykami. Jakim cudem Słowacy wogóle są w RPA??????

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 cze 2010, 15:53

gregoreg18 pisze: Jakim cudem Słowacy wogóle są w RPA??????
Dzięki nam :?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1295

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 15 cze 2010, 15:55

Co za frajerzy.
Limit Farta wykorzystali w eleminacjach.Słowacja zagrała na swoim słabym poziomie.Mieli najłatwiejszego rywala z możliwych na tych Mistrzostwach a nie potrafili utrzymać prowadzenia.Żenada i wstyd dla Europy że takie drużyny reprezentują stary kontynent.Poziom gry dzisiaj żenujący i Paragwaj z Włochami wyjdą z tej grupy z zamkniętymi oczami.

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 15 cze 2010, 16:20

Ogolnie slaba grupa.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 cze 2010, 18:30

Mam nadzieję, że inni się nauczą od Słowaków, że nie ma co grać minimalistycznie bo bronienie wyniku 1:0 tak właśnie może się skończyć. Prawdę mówiąc zasłużyli sobie na tą bramkę w końcówce. I ładnie się to wpasowało w słowa Jońcy, który chwilę wcześniej powiedział, że jeszcze nic nie jest przesądzone :lol:

Jak głupi cieszyłem się wczoraj po golu dla Paragwaju. Szkoda, że Włosi zdołali wyrównać. Tu też podobała mi się postawa piłkarzy z Ameryki Płd., którzy nie zadowalali się remisem z obrońcą tytułu tylko walczyli o zwycięstwo.

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 15 cze 2010, 18:41

Gra Słowacji wbrew pozorom jest relatywnie poprawna(w porównaniu z Paragwajem). Chociaż generalnie w meczu z południowoamerykańskim zespołem piłkarzy Weissa stać,w moim mniemaniu co najwyżej na remis.

Piłkarze ofensywni(mam na myśli Sestaka,Vittka,głównie Weissa jr) nie zagrali z całą pewnością katastrofalnie.

Włosi bodaj przed rokiem wygrali towarzysko w Pretorii z Nową Zelandią 4:3. I tym razem twierdzę,że znowu wygrają różnicą jedynie jednej bramki. Kłopoty z napastnikami nie są wyolbrzymione,brakuje zarówno piłkarzy w świetnej formy,jak przed czterema laty Toni(strzelił 3 bramki,ale grał b.dobrze,zważywszy,że dopiero zaczynał karierę w kadrze :wink: ), jak i dżokerów w stylu Superpippo,dzięki któremu Włosi strzelili Czechom drugą bramkę,co okazało się niezwykle ważne pod kątem uspokojenia gry. Trudno przewidywać,że Nowa Zelandia zagra gorzej aniżeli dzisiaj,a spotkanie z MŚ dodatkowo motywuje piłkarzy szczęśliwych po trafieniu w 93 minucie. Włosi zawsze mieli największe kłopoty przeciwko rywalom pokroju Nowej Zelandii,ale warto nadmienić,że niemal zawsze wychodzili zwycięsko z tego typu potyczek.

Ogólnie z grupy awansują Paragwaj i Włochy. :wink:

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 15 cze 2010, 19:08

emdżej pisze:Mam nadzieję, że inni się nauczą od Słowaków, że nie ma co grać minimalistycznie bo bronienie wyniku 1:0 tak właśnie może się skończyć. Prawdę mówiąc zasłużyli sobie na tą bramkę w końcówce. I ładnie się to wpasowało w słowa Jońcy, który chwilę wcześniej powiedział, że jeszcze nic nie jest przesądzone :lol:

Jak głupi cieszyłem się wczoraj po golu dla Paragwaju. Szkoda, że Włosi zdołali wyrównać. Tu też podobała mi się postawa piłkarzy z Ameryki Płd., którzy nie zadowalali się remisem z obrońcą tytułu tylko walczyli o zwycięstwo.
W ktorym momencie Paragwaj walczyl o zwyciestwo? Zespol byl ustawiony za podwojna garda, skupial sie na destrukcji a nie konstruowaniu akcji ofensywnych, prezentowal ewidentnie defensywna taktyke. Cel zostal zrealizowany bo zdobyli punkt.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 cze 2010, 13:58

wygląda na to, że z Buffonem jest naprawdę źle :/
http://juvepoland.com/news.php?id=16438

Azjatka
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Azjatka » 20 cze 2010, 9:58

Mam nadzieję że w dzisiejszym meczu Włosi niespodzianki nie zrobią.
Mają o dziwo trudność w graniu z małymi drużynami, więc jakiegoś wiwatu w stylu 6:0 z Nową Zelandią raczej nie będzie... Ale zwycięstwo musi być. FORZA

FC Liverpool
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FC Liverpool » 20 cze 2010, 11:51

Włosi pewnie modlą się o remis Paragwaju i Słowacji.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 cze 2010, 15:22

Słowacja w pierwszym spotkaniu pokazali, że są w nieodpowiednim miejscu dla siebie, dzisiaj potwierdzili to w sposób aż za bardzo widoczny. Nie napiszę, że to najbardziej beznadziejna drużyna na tym Mundialu, bez żadnego pomysłu, a nawet chęci i ambicji, ale są w czołówce w tej klasyfikacji. Zdecydowanie zasłużenie przegrali, żaden zawodnik niczym się nie wyróżnił. Cieszy mnie zwycięstwo Paragwaju, mam nadzieję, że w spotkaniu z Nową Zelandią to potwierdzą i to oni wyjdą z pierwszego miejsca w grupie.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”