Mnie nie przeszkadzają. To przecież Ty czyniłeś zarzuty PO, że obsadzają jakieś stanowiska czerownymi. A ja tylko przypomniał, że Kaczyńscy mają chyba w tej kwestii jeszcze większe "zasługi".No i co z tego, że mieli? I od kiedy dla Ciebie to takie ważne kto miał jakie związki z czerwonymi?Nie dawno to Ci nawet kapusie nie przeszkadzali.
Nie interesuje się może tym za bardzo, ale o żadnych wyrokach nie słyszałem. Kogo z PO skazali ?Ale PO oszukała Polaków i tylko dlatego, że był taki wiatr, że ludzie żadali zmiany głosili takie hasła, a w rzeczywistości co potwierdzali w każdym kolejnym roku są obrońcami tego stanu, tych patologii i sami w nich uczestniczą i grają główne role.
Pogadaj sobie z pierwszym lepszym młodym przedsiębiorcą i spytaj się go, w czym mu tak Jareczek pomógł. Oczywiśćie, Donek też w niczym, ale ja nie mówię, że PO to moja partia i ma lek niemal na każde zło. Przed Jareczkiem przedsiębiorcy byli przytłaczani bezsensowną papierologią, głupawymi opłatami i po Jareczku jest tak nadal.Liczą się czynny. Fakty są takie, że to rząd Kaczyńskiego obniżył podatki, to rząd Kaczyńskiego wprowadzał pakiet Kluski, który rozwiązywał parę problemów przedsiębiorców. Więc to nie tylko puste słowa i puste zapowiedzi jak w przypadku innych. Więc jeśli mówi o chęci powrotu do ustawy Wilczka i rozwiązaniu paru węzłów gordyjskich to zapewne by to zrobił, bo pakiet Kluski był rozłożony na parę części. Zresztą nie bez powodu ministem finansów zrobił liberalną Zyte Gilowską.
Więc jeśli któryś rząd zrobił coś w kierunku ułatwienia życia przedsiębiorcom to był to rząd Jarkacza, no i wcześniej Millera.
A mowa o Polsce solidarnej to o tym by nie było Polski A, B czy C. By nie pakować tylko kasy w wielkie metropolie i ścianę zachodznią, ale by wspierać rozwój ściany wschodniej.
Ale cóż zrobić po raz kolejny okazuje się, że nie ważny jest program tylko stereotypy![]()
A Kaczyński to był zawsze socjalista i nadal się na takiego kreuje.
ps może później będę miał czas na rozwinięcie mnyśli