Ja nie podejmuje dyskusji PO vs PiS. Nie pcham siew to gówno i nikt mnie w to nie wciągnie. Mówię jedynie czemu nie pasuje mi Kaczyński i spółka.
Tak samo moralne złe było dogadywanie się z Beger, czy też akcje Kamińskiego i jego podwładnych. Wtedy jednak wytłumaczeniem było, że nikogo nie skazali.Krzysztof Grzegorek. Poza tym jest jeszcze coś takiego jak czynny nagannie moralnie, a tego w PO to jest od groma vide. Misiak, Drzewiecki, Chlebowski czy nawet finansowanie kampanii przez emerytów Palikota. I co najważniejsze to są najważniejsze osoby w partii, mający wpływy decyzyjne.
Chętnie poczytam jakieś statystyki nt korupcji.Do tego twarda walka z korupcją, to co napisał Mazur, jeśli przedsiębiorca by załatwić jakieś pozwolenia itd. nie musi dawać co rusz w łapę, to jasne jest że ten hajs moze przeznaczyć na rozwijanie swojej działalności gospodarczej. Oszczędza dzięki temu, zmniejszają się jego koszty nie musi płacić tzw. podatku korupcyjnego.
No to nie idź do jednego okienko. Dla mnie to też kpina, ale właśnie chciałbym, żeby to szło w tym kierunku (idea dobra, wykonanie fatalne) - a najlepiej wszystko przez internet. To jest dla mnie normalność.Kłamiesz - widać,że nie masz z pewnymi tematami do czynienia w praktyce.Doneczek (a konkretnie Palikot) tak pomógł,że tzw. 1 okienko de facto wydłużyło okres zakładania działalności gospodarczej.Ot reforma w PL.Brawo!