Wybory 2010 - Strona 14

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Swój głos oddam na

Bronisław Komorowski
25
36%
Jarosław Kaczyński
30
43%
Nie oddam głosu
14
20%
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Re: Wybory 2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 16 cze 2010, 21:39

Ah co za dyskusje. Ja w niedzielę siedzę w komisji w wyborach. Ba, nawet jestem zastępcą przewodniczącego. Jednak nie polecam tej fuchy, o 3.30 muszę być pod urzędem miasta po karty do głosowania, a wrócę do domu gruuubo po północy. Jak dobrze pójdzie. 4 lata temu, podobno jedna komisja z mojego miasta skończyła wszystko o 12 następnego dnia.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 cze 2010, 23:23

Oczywiście stara śpiewka na tą samą nutę :lol:
Szpitale rządzą się takimi samymi zasadami rachunku ekonomicznego jak inne podmioty gospodarcze. Efektywne zarządzanie na poziomie szpitala jest niezwykle istotne
zarówno z punktu widzenia pacjentów, jak i personelu medycznego. Niestety, podobnie jak w przypadku na przykład przedsiębiorstw państwowych, nadzór właścicielski sprawo-
wany przez podmioty państwowe nie sprzyja efektywnemu zarządzaniu w służbie zdrowia.
Prywatyzacja będzie służyła poprawie efektywności, a więc podniesieniu jakości usług oraz obniżeniu ich kosztu. Nie ma powodów, aby szpitale nie były normalnymi przedsiębiorstwami, nadzorowanymi przez właścicieli
za pośrednictwem rad nadzorczych, które – w trosce o zapewnienie wysokiej rentowności – zatrudniałyby najlepszych, dostępnych menedżerów. Dzięki prywatyzacji
w Polsce powstałaby grupa wysokiej jakości menedżerów służby zdrowia, którzy są bardzo potrzebni z punktu widzenia obsługi całego systemu.
Konkurencja ma znaczenie fundamentalne dla funkcjonowania każdego rynku, w tym medycznego. Ważnym krokiem na drodze
do jej zwiększenia jest prywatyzacja służby zdrowia. Dzięki niej zwiększy się również konkurencja na rynku usług medycznych – prywatne podmioty będą agresywniej walczyć o pacjenta. Będą starały się oferować jak najlepsze usługi po jak najniższej cenie.
Kategorycznie sprzeciwiamy się wszelkim obserwowanym dziś działaniom, mającym na celu ograniczenie konkurencji, np. powoływaniu sieci szpitali.
Program PO Warszawa 2007

Plus wywiad Grada już tu wklejany. Dziękuje. Chętnie bym przenalizował również ustawę PO, ale po co? Na wszystkie argumenty i tak w zamian znowu dostane gadki o rzekomym ciągłym szukaniu spisków :lol:
Nie tylko Władysław Bartoszewski otrzymuje wulgarne listy i pogróżki. Okazuje się, że obiektem niewybrednych ataków jest również jego polityczny oponent Jarosław Kaczyński. Szefowi PiS grożą śmiercią!
- To przeważnie anonimy, bardzo obraźliwe - mówi o tych listach Barbara Skrzypek, kierująca sekretariatem Jarosława Kaczyńskiego. W niektórych z listów nadawcy mają grozić mu nawet śmiercią! - donosi "Rzeczpospolita".
- Ja nie oceniam, czy są to groźby karalne. Nie jestem prawniczką - zaznacza Skrzypek. Przypomnijmy, że od jakiegoś czasu Jarosław Kaczyński ma prywatną ochronę. Bo listach z pogróżkami ochronę, tyle, że z państwowych pieniędzy, przyznano również prof. Władysławowi Bartoszewskiemu.
http://www.fakt.pl/Kaczynskiemu-groza-s ... 738,1.html

A to właśnie jedyny powód, dla którego nigdy w żadnych wyborach nie zagłosuje na kogokolwiek z PO - zaszczepienie w Polakach niebywałej agresji względem każdego, nawet niewiele znaczącego, nawet znakomitego, kto tylko znajduje się po drugiej stronie barykady. Nienawiści, która później przejawia się w hektolitrach żółci, jaką wylewają tu na drugą stronę barykady wyznawcy, bo zwolennicy to małe słowo, Tuska i jego partii.
To nie jest partia, która ma każdy element programu zły. To nie jest też partia, która ma wszystkich ludzi nieudolnych.
Ale za ten sposób prowadzenia polityki, rozdmuchany do niemożliwości przez Tuska, czekam tylko, aż skompromitują się w parlamentarnych wyborach - o ile wygrają prezydenckie - żeby ich znaczenie w Polsce malało łącznie z coraz mniejszą liczbą aferzystów. Mimo przeszkód udaje się coraz sprawniej organizować pracę Policji i tworzyć lepsze prawo, tak że w końcu nie będzie w Polsce miejsca na kręcenie lodów.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 cze 2010, 3:18

Kamil232 pisze:A to właśnie jedyny powód, dla którego nigdy w żadnych wyborach nie zagłosuje na kogokolwiek z PO - zaszczepienie w Polakach niebywałej agresji względem każdego, nawet niewiele znaczącego, nawet znakomitego, kto tylko znajduje się po drugiej stronie barykady. Nienawiści, która później przejawia się w hektolitrach żółci, jaką wylewają tu na drugą stronę barykady wyznawcy, bo zwolennicy to małe słowo, Tuska i jego partii.
Za to czytajac chocby ten topic mozna zaobserwowac kto przejawia najwieksza pogarde i agresje w stosunku do osob ktore osmielaja sie wyrazac inna opinie. Miejscami ociera sie to o fanatyzm.
Chwali Ci sie ze walczysz o zlote usta. Jak dla mnie zacytowana wypowiedz 10/10

Kamil jeszcze nie tak dawno dosc spokojny robi nam tutaj za pierwszego wyznawce PiS i braci Kaczynskich. Chyle czola przed osobnikami odpowiedzialnymi za indoktrynizacje Twojej osoby. Szybko i skutecznie.

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 17 cze 2010, 8:33

Pan B.Komorowski żartował sobie,że ciekawe czy Kaczyński chce lasy też sprywatyzować,bo sędzia po wyroku jest rozgrzany jeszcze :wink:

Wg mnie to,że p.Komorowski nie wiedział,że sędzia to kobieta to nie jest ważne uchybienie. :wink:

Ale tego typu prostacki styl wypowiedzi sprawia,że dla kogoś kto nie wiedziałby o wyborach,marszałek może wydałby się uczestnikiem kampanii,lecz nie prezydenckiej,ale sołeckiej chociażby. :wink:

Przez tyle lat B.Komorowski popełniał błędy kardynalnie,było ich zdecydowanie mnie,ale były jednak,a o takich nikt nie mówił,bo większość ludzi nie interesowała się polityką,a i on był mniej medialnym i charakterystycznym człowiekiem aniżeli przed laty Donald Tusk czy Jan Maria Rokita,więc poświęcano jemu mniej uwagi.

W czasie kampanii wyborczej do polskiego parlamentu w roku 2005 hasło IV RP zostało wykorzystane zarówno przez Platformę Obywatelską, jak i Prawo i Sprawiedliwość. W Platformie nikt jednak zdaje się o tym nie pamiętać.
Prawda jest taka,że obiektywny obserwator dostrzeże oczywiste nieścisłości,która rzucają cień zarówno na PiS,jak i PO,ale ostatecznie jednak w przeciwieństwie do większości przekonałem się w ostatnich dniach,że zagłosuję na p.Kaczyńskiego już w pierwszej turze,bo dla mnie najważniejsze jest to,który z nich charakteryzuje się większą charyzmą i ma większą wiedzę.

Każdy ma własne kryterium w wyborze prezydenta i może zagłosować np. na p.Napieralskiego,bo wzbudza jego zaufanie czy p.Komorowskiego,bo jest konkretnie z całej Polski. :wink:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 cze 2010, 9:18

Kamil jeszcze nie tak dawno dosc spokojny robi nam tutaj za pierwszego wyznawce PiS i braci Kaczynskich. Chyle czola przed osobnikami odpowiedzialnymi za indoktrynizacje Twojej osoby. Szybko i skutecznie.
No tak,kto jest wyborcą PiS to od razu wyznawca,zindoktrynowany i pewnie jeszcze moher.Brawo piesku Pawłowa.Natomiast jak ktoś pisze,że homoseksualizm to naturalny mechanizm regulujący populację gatunku (WIĘKSZEJ BZDURY W ŻYCIU NIE CZYTAŁEM) to cisza...Nie wspominając o wyprowadzaniu nas z NATO,rozgrzanych sędziach i innych licznych kwiatkach,nie wspominając o prywatyzacji służby zdrowia (Program PO + Sawicka,o której większość tu zapomniała)...i kto tu jest indoktrynowany?

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 17 cze 2010, 12:05

Mazur XIII ma oczywiście rację. Prawda jest taka,że nie można generalizować sprawy w sposób,że zdolni i młodzi popierają PO,a głupi i starzy PiS,w obozach zarówno PiS,jak i PO nie brakuje zróżnicowanych pod każdym względem adherentów. A z moherowych beretów śmiał się nawet podczas wywiadu przed kilkoma laty p.Komorowski. Uproszczenia często otwierają drogę do przekłamań i w związku z tym niełatwo jest poplecznikowi partii PiS wdać się w polemikę na temat polityki,bo zarzuca się jemu agresję,zanim jeszcze cokolwiek powie.

Stereotypy są niewłaściwe,także w polityce. :]

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 17 cze 2010, 12:09

Zwyciestwo Komorowskiego umocniloby wplywy Grupy Bilderberg na caloksztalt polityki w Polsce. Ale i Kaczynski jest uwiklany w plan NWO.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 17 cze 2010, 12:20

ktoś coś może słyszał...To prawda, że Tusk dostał gdzieś koło Sandomierza od jakiegoś chłopa w morde, tylko dziennikarze boją sie to wyemitować? Wczoraj dzwoniła podobno babka do Szkła i opowiadała o tym zdarzeniu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2010, 12:23

Już dawno o tym krążą plotki. Wydawały się prawdziwe, bo Tusk dzień później miał wargę rozwaloną :lol:
Ale dziwne, ze nikt nie chce opublikować fotek jak Tuska leją, przecież media niesprzyjające Tuskowi by się znalazły jakieś :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 cze 2010, 12:26

Też o tym słyszałem. U mnie w mieście oberwało się jednemu z kandydatów na prezydenta, ale słownie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8659
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 cze 2010, 13:01

To ściema puszczona przez PiS. Już gdzieś widziałem fotkę, jak Tusk miał wargę rozjebaną dzień wcześniej.

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 17 cze 2010, 13:02

Odnośnie Szkła,to ciekawie było kiedyś,jak jakiś podchmielony gość zadzwonił do p.Miecugowa i zarzucił jemu,że "prowadzenie Big Brothera lepiej wychodziło Panu Panie Grzesiu,chociaż nie do końca,bo kiepski angielski zakłócał odbiór". TVN rozłączył tego gościa,ale ubaw generalnie. :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 cze 2010, 16:42

Za to czytajac chocby ten topic mozna zaobserwowac kto przejawia najwieksza pogarde i agresje w stosunku do osob ktore osmielaja sie wyrazac inna opinie. Miejscami ociera sie to o fanatyzm.
Chwali Ci sie ze walczysz o zlote usta. Jak dla mnie zacytowana wypowiedz 10/10
hahhahahahah :haha:
A teraz zacytujmy oryginał :
wilmore 15.06 pisze: A to właśnie jedyny powód, dla którego nigdy w żadnych wyborach nie zagłosuje na kogokolwiek z PiS - zaszczepienie w Polakach niebywałej agresji względem każdego, nawet niewiele znaczącego, nawet znakomitego, kto tylko znajduje się po drugiej stronie barykady. Nienawiści, która później przejawia się w hektolitrach żółci, jaką wylewają tu na drugą stronę barykady wyznawcy, bo zwolennicy to małe słowo, Kaczyńskiego i jego partii.
To nie jest partia, która ma każdy element programu zły. To nie jest też partia, która ma wszystkich ludzi nieudolnych, wreszcie jest to partia zrzeszająca ludzi, którzy mogliby zdziałać u władzy więcej dobrego dla kraju od obecnego rządu.
Ale za ten sposób prowadzenia polityki, rozdmuchany do niemożliwości przez Kaczyńskiego, czekam tylko, aż skompromitują się w parlamentarnych wyborach - o ile wygrają prezydenckie - żeby ich znaczenie w Polsce malało łącznie z pustoszejącymi kościołami - moherowe berety nie żyją wiecznie.
Gdzie żeś był wtedy lewaczku? Co pytam gdzie byłeś? Czemu wówczas nie pisałeś nic o pogardzie dla innych poglądów? Czemu nic nie pisałeś o agresji? Czemu nic nie pisałeś o fantayźmie?
Czemu wówczas ta wypowiedź nie zasługiwała na złote usta?! Pytam czyżby z tego powodu, że były tam zmienione literki? Bo przecież takie bzdury o PiSie i Kaczyńskim można wypisywać, można wyzywać od moherowych beretów i inne kretynstwa.
Nie wiedziałem, że takie najprostsze zagranie obnaży hipokryzje twoją lewaczku. Właśnie to jest cała prawda, wyzywacie wszystkich od fanatyków, od wielbicieli a tak naprawdę to jesteście po prostu Kaczyńsfobami. Podwójne standardy to wasz znak rozpoznawczy.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 cze 2010, 17:12

Bylem tutaj bylem. Ta wypowiedz wtedy nie zaslugiwala na zlote usta bo wazne jest tez kto pisze takie slowa i o kim jest mowa. Parafrazowac tez trzeba umiec bo inaczej wpada sie w smiesznosc.

Tak jak wczesniej pisalem nie robi na mnie wrazenia gdy tacy jak Ty tytuluja mnie lewaczkami pedalami czy psem Pawlowa. Jezeli to wam poprawia samopoczucie prosze bardzo.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 cze 2010, 17:15

Ta wypowiedz wtedy nie zaslugiwala na zlote usta bo wazne jest tez kto pisze takie slowa i o kim jest mowa.
No czyli tak jak napisałem, podobne bzdury o Pisowcach można wypisywać po tym jak anonimy dostaje Bartoszewski, wówczas to jest adekwatne do sytuacji. Napisanie czegoś takiego po tym jak anonimy dostaje Kaczyński to już jest wpadnie w śmieszność :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”