Filmy - Strona 6

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 29 mar 2005, 20:08

Ja polecam serial Różowe lata 70 (That '70s Show) swego czasu na polsacie leciał. Mnóstwo śmiechu. Każdy odcinek lepszy :D

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 29 mar 2005, 20:24

Mazurek pisze:Ja polecam serial Różowe lata 70 (That '70s Show) swego czasu na polsacie leciał. Mnóstwo śmiechu. Każdy odcinek lepszy :D
To było o tych kumplach : Jeden co mial dziewczyne, jeden brazylijczyk, jeden obciety na afro i jeden taki wysoki co tez mial dziewczyne ??

Jak chodzi o to to jest zajefany filmik tzn serial :D:D

Oni tak non stop siedzieli w piwnicy i pili piwo :D:D Pamietam to :P

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 29 mar 2005, 21:18

tak RoRo dokładnie o to chodzi :) Ostatnio właśnie oglądam sobie odcinki tegoż serialu i jest z tego śmiechu mnostwo :D
Serial opowiadający o grupce przyjaciół, którzy żyją w latach 70-tych. Zwariowani 17-latkowie z zasadami, które dla nas są obce. Ich pierwsze miłości, pierwszy alkohol szalona muzyka. Jak i sprawy dnia codziennego w latach 70-tych jest dla nas dosyć śmieszne co sprawia że film ogląda się przyjemnie i miło.
To jest opis z filmweb.pl. Nie odzwierciedla dokładnie tego ile szydery jest z tego serialu :D

A to są wszyscy główni bohaterowie:
Obrazek

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 29 mar 2005, 21:23

Mazurek pisze:Ja polecam serial Różowe lata 70 (That '70s Show) swego czasu na polsacie leciał. Mnóstwo śmiechu. Każdy odcinek lepszy :D
Panie modzie ale to topick chyba o filmach a nie serialach...

Obrazek

Zabawy z bronią - Bowling for Columbine (2002)

Świetnie zrealizowany film probujacy odpowiedziec na pytanie dlaczego
w Ameryce popelnia sie tyle morderstw zwiazanych z uzywaniem broni
palnej. Tak jak zawiodlem sie na kompilacjii Moora w filmie "Fahrenheit 9.11 (Fahrenheit 9/11) " tak tutaj zadziwia mnie swoim kunsztem. Bardzo gorąco polecam, bardzo dobry dokumental.

Ja przez świeta troszke nadrobiłem względem filmów które trzeba zobaczyc, oto one:

Obrazek
Pełny magazynek Full Metal Jacket (1987)
reżyseria Stanley Kubrick

Epicka opowieść o oddziale marines wysłanym do Wietnamu. Wpierw poznajemy przyszłych żołnierzy jak odbywają szkolenie w specjalnym obozie. W drugiej części filmu akcja przenosi się do Wietnamu. Głównym bohaterem jest Joker, młody rekrut który pracuje jako korespondent wojenny i na własne oczy przekonuje się, czym naprawdę jest walka.

:arrow: prześwietny film wojenny, w mojej ocenie na podnium zaraz za Czasem Apokalipsy i Plutonem.

Obrazek
Taksówkarz Taxi Driver (1976)
reżyseria Martin Scorsese
Obsada:
Robert De Niro: Travis Bickle
Jodie Foster: Iris
Albert Brooks: Tom
Harvey Keitel: Sport

Nowy Jork nocą. Były żołnierz marines, teraz taksówkarz pracujący na nocną zmianę, obserwując mroczne oblicze miasta z jego równie ciemnymi postaciami: sutenerami, prostytutkami i wszelkiego rodzaju życiowymi rozbitkami, podejmuje próbę przeciwstawienia się złu. W jego życiu dżungla miejska zastąpiła dżunglę wietnamską. Tak jak w Wietnamie - zewsząd czyha przemoc, a gwałt i śmierć są nawet bardziej naturalne niż na wojnie - po prostu wtopione w codzienność, niemal niezauważane. Bohater, buntując się przeciw takiemu stanowi rzeczy potrafi jednak zdobyć się wyłącznie na jedno: na zbrodnię odpowiada zbrodnią. To jeden z najmroczniejszych filmów poruszających problem wpływu wojny wietnamskiej na psychikę człowieka, a jednocześnie jeden z najgłośniejszych filmów amerykańskich. Znakomity w roli tytułowej Robert De Niro, naznaczył swoją kreację szaleństwem wynikającym z całkowitego i przejmującego wyobcowania.

:arrow: kultowa rola De Niro oraz pierwsza wieksza Jodie, film zaiwra oczywiscie rowniez kultową scene "are you taking to me? " : ))

fantastinho jednym slowem :!:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 mar 2005, 21:24

hehe Mazurek nie zapominaj o ich rodzicach :lol: też są świetni. Jeden z piątki przyjaciół to gejik, a jeden, którego nie uwzględniłeś na zdjęciu to brat panienki i jest zdeka przygłupawy :D ten serial jest naprawde śmiechowy
Baqu pisze:
Panie Baqu podał pan stare filmy, a topick jest o nowych filmach...

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 29 mar 2005, 21:57

Tomusmc pisze:
Baqu pisze:
nowe w sensie jakie nowe ? nowe ostatnie 10 lat ? sprecyzuj słowo "nowe" to pogadamy :>
Nie wspomne już ze Mazurek podal serial z lat 70 :lol: rozumiem "moderatorską" wspulnote, ale to jest śmieszne ze mi to wypominasz a jemu nie. Jak chcesz już mnie czymś zagiąc to proszę inteligentie.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 30 mar 2005, 17:10

z nowych filmów polecam White Chicks...co sie na tym filmie uśmiałem... :lol:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 mar 2005, 19:35

Baqu pisze:
Tomusmc pisze:
Baqu pisze:
nowe w sensie jakie nowe ? nowe ostatnie 10 lat ? sprecyzuj słowo "nowe" to pogadamy :>
Nie wspomne już ze Mazurek podal serial z lat 70 :lol: rozumiem "moderatorską" wspulnote, ale to jest śmieszne ze mi to wypominasz a jemu nie. Jak chcesz już mnie czymś zagiąc to proszę inteligentie.

pozdrawiam
Nowe w sensie, które mają kilka lat, a nie jak Ty podałeś z lat 70 i 80. Pozatym to, że serial ma w tytule lata 70' to nie znaczy, że to jest rok produkcji. Film jest robiony w tych czasach, ale pokazuje to co było kiedyś. Nie mam do czego się przyczepić do Mazurka no chyba, że do tego, że to serial, a nie film. Widze, że jestes nie za bardzo w temacie i porpsotu nie oglądałeś tego serialu. Pozdrawiam również.

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 31 mar 2005, 16:14

Baqu pisze:Panie modzie ale to topick chyba o filmach a nie serialach...
Nie widze sensu w zakładaniu oddzielnego tematu, tylko po to, żeby o tym serialu napisać, więc uznałem za stosowne poruszenie tego tutaj.
Baqu pisze:Nie wspomne już ze Mazurek podal serial z lat 70 :lol:
O to mnie rozwaliłeś :lol: :lol: :lol: Ten LoL na koncu twojej wypowiedzi chyba nie był do mnie... TEN SERIAL JEST CAŁY CZAS PRODUKOWANY. Nowe odcinki wciąż wychodzą. No już bardziej nowego się chyba nie da :lol: :lol: :lol:

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 31 mar 2005, 19:32

metol pisze:z nowych filmów polecam White Chicks...co sie na tym filmie uśmiałem... :lol:
no ja tez to polecam wymiata normalnie ale czy az taki nowy ja juz go dawno dosc widzialem...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 10 kwie 2005, 13:16

Ja wszystkim polecam 'Sekretne okno' i 'Blow' z Johnym Deppem. Ten gość jest genialny 8)

A dla fanów ManU - 'Eurotrip' - może nieco płytka komedia, ale zawsze fajnie zobaczyć gdzieś fanatyków ukochanego klubu :P

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 10 kwie 2005, 13:25

mathiasek12 pisze:
metol pisze:z nowych filmów polecam White Chicks...co sie na tym filmie uśmiałem... :lol:
no ja tez to polecam wymiata normalnie ale czy az taki nowy ja juz go dawno dosc widzialem...
Tak mi się jakoś napisało
aha futboluwa Euro trip też jest fajny. A ten aktor co grał tego kibica MU to grał też w Mean Machine(chyba tak sie to pisze). Ale ten film był troche chamski. Szególnie ta scena z Papieżem. Teraz bym się z tego nie śmiał :cry:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 10 kwie 2005, 13:27

Dokładnie. Jak mi się przypomniało to ostatnio to aż odechciało mi się oglądać. Przynajmniej jak narazie.
Lubię ten film, ale widzisz - amerykańskie komedia o nastolatkach mają to do soebie, że zbyt inteligentne nie są. Ale i tak mogę je ciągle oglądać [np. American Pie :D].

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 10 kwie 2005, 13:34

A ja nie oglądałem American Pie...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 10 kwie 2005, 13:37

Żałuj :D :D
Chociaż poziom seksu w tym filmie wyrasta ponad przeciętność można się nieźle pośmiać ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”