Eliminacje do MŚ 2006 - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8693
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 mar 2005, 20:00

RoRo pisze:On musi postawic na mlodziez, waywalic Carlosa, Cafu, Ronaldo i innych staruchów :evil: Dac szanse Alexowi, Dede, Maiconowi, Robinho, ADriano, Manciniemu ... co wy na to ????
a moim zdaniem Ronaldo powinien grac !! a to dlatego ze jest on lepszy od juniorow :) chociaz Adriano juz mu dorownuje :)
pozdro

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 30 mar 2005, 20:05

cloner pisze:
RoRo pisze:On musi postawic na mlodziez, waywalic Carlosa, Cafu, Ronaldo i innych staruchów :evil: Dac szanse Alexowi, Dede, Maiconowi, Robinho, ADriano, Manciniemu ... co wy na to ????
a moim zdaniem Ronaldo powinien grac !! a to dlatego ze jest on lepszy od juniorow :) chociaz Adriano juz mu dorownuje :)
pozdro
Do niedawna potrafil jeszcze dobrzedolozyc noge... teraz juz tego nie potrafi, a do miejsca w ataku jeszcze kandyduje Luis Fabiano i moze Carlos Alberto ?? :D:D:D

Ronado juz pwinien ustapic miejsca .. slaby jest .... niee to co kiedys :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 mar 2005, 20:58

Po pierwszej połowie Polska - Irlandia bez bramek. Widać, że przeciwnik już nie taki jak Azerbejdżan. Więcej walki i nie idzie tak łatwo. Momentami bardzo dobrra gra Polaków. Były dobre akcje. Zamykaliśmy Irlandczyków na ich połowie i wtedy gubili się. Bramka jednak wtedy nie padła a rywal jakby się przebudził. Grają bardzo konsekwentnie i nie poza niepewną obroną nie mogą sobie chyba nic zarzucić. Groźne stałe fragmenty w ich wykonaniu. Liczę na to, że Polacy szybko strzelą bramkę w drugiej połowie bo może być ciężko. Szkoda by było tracić punkty w takim meczu :?

Kto wygra mecz?
Polska
Kto??
Polska!
Kto??
POLSKA!!!
Do booooooooju do boooooooju ... :wink: :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 mar 2005, 21:56

No i udało się :D Po długich mękach ale są 3 pkt. Gra w drugiej części za bardzo się nie zmieniła ale Irlandczycy już nie byli chyba tak groźni w ataku. Żurawski uratował Polaków i bardzo dobrze. Z Azerami zmarnował kilka akcji no to dziś się zrehabilitował. Bardzo ważne punkty i wszystko po myśli Polaków :D

Sorry za post pod postem :wink:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 mar 2005, 22:09

Ten mecz w porównaniu do meczu z Azerbejdżanem był strasznie nudny. Polacy nie umieli wyprowadzić składnych akcji. Praktycznie nie było strzałów z daleka, a jeśli były to strasznie niecelne. Szoda zmarnowanej setki Frankowskiego, ale tak też bywa. Rasiak jak zwykle nic nie pokazał, a Mila oprócz pierwszego strzału był mało widoczny. Ważne, że 3pkt. zostają na stadionie Wojska Polskiego :D

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 30 mar 2005, 22:46

Tomusmc pisze:Ten mecz w porównaniu do meczu z Azerbejdżanem był strasznie nudny. Polacy nie umieli wyprowadzić składnych akcji. Praktycznie nie było strzałów z daleka, a jeśli były to strasznie niecelne. Szoda zmarnowanej setki Frankowskiego, ale tak też bywa. Rasiak jak zwykle nic nie pokazał, a Mila oprócz pierwszego strzału był mało widoczny. Ważne, że 3pkt. zostają na stadionie Wojska Polskiego :D

no to widze ze nawet dobrze ze tego meczu nie widzialem w calosci tylko ostatnie 5 minut, no i bramke oczywiscie :) dla mnie najwazniejsze sa 3 pkt i to ze od kilku spotkan janas nie przegral :D a i jeszcze to ze w 6 meczach tylko w jednym potracilismy punkty :D 8) 8)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 30 mar 2005, 22:53

no tak ale nie można się zachłysnąć tymi zwycięstwami... Engel też wygrywał w eliminacjach... nie chce być krytyczny ale z taką grą... :/ np. Kłos niby pewnie grał ale chyba 2 straty w obronie totalnie niepotrzebne... Kiełbowicz- nieudana zmiana choć wiem, że z konieczności...

fakt pojechaliśmy z Azerami ale to tylko Azerbejdżan... musimy się w koncu nauczyc grać z takimi rywalami jak Irlandia...cieszą 3pkt. i to jest najważniejsze więc więcej błędów nie będe wytykał :D

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 30 mar 2005, 23:02

maestro_ pisze:no tak ale nie można się zachłysnąć tymi zwycięstwami... Engel też wygrywał w eliminacjach... nie chce być krytyczny ale z taką grą... :/ np. Kłos niby pewnie grał ale chyba 2 straty w obronie totalnie niepotrzebne... Kiełbowicz- nieudana zmiana choć wiem, że z konieczności...

fakt pojechaliśmy z Azerami ale to tylko Azerbejdżan... musimy się w koncu nauczyc grać z takimi rywalami jak Irlandia...cieszą 3pkt. i to jest najważniejsze więc więcej błędów nie będe wytykał :D
eno sorry ale z irlandia, austria, anglia, francja czy nawet takimi azerami z ktorymi anglicy maja problemy grac juz potrafimy co juz bylo widac, co prawda kazdego meczu wygrac sie nei udalo ale widac postep od tego co prezentowaly orly engela a pozniej kadra bonka :D co do gry wypowiedziec sie na razie nie moge, trudno :?

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 30 mar 2005, 23:30

Nie wiem ale ja chyba ogladalem inny mecz. Narzekacie na gre polakow a przeciez zagrali piekny mecz, prawie caly czas mieli inicjatywe jedyne z czym mieli problem to skutecznosc, tylko czasem oddawali inicjatywe Irlandczykom. Zauwazcie jeszcze ze oni grali 5 obroncami wiec.... Swietny mecz, ani przez chwile sie nie nudzilem. Emocje, piekne akcje...to jest to.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 30 mar 2005, 23:36

hmmm... nie wiem jak Wy ale ja pamiętam euforie po meczach z Ukrainą czy Norwegią za czasów Engela... a w Koreii?? zonk... :? nie mowie, że teraz też tak bedzie ale to są narazie słabi rywale... znając życie to za pół roku Anglicy sprowadzą nas na ziemie... a o kadrze Bońka, to ja nawet nic nie chce mówic :D :D

Irlandia zamurowała bramke i nie potrafiliśmy praktycznie nic zrobić... a przynajmniej niewiele... :roll: ale po meczu właśnie z Azerbejdżanem spodziewałem się czegoś więcej mimo iż rywal zdecydowanie z wyższej półki...

ale jak powiedziałem cieszą mnie cenne punkty... widać, że coś się tworzy, a co?? zobaczymy... jeszcze kilka ważnych meczy i mam nadzieje, że w końcu uda się z powodzeniem powalczyć w świecie :D

pozdro!! :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 31 mar 2005, 0:02

Andreyew pisze:Nie wiem ale ja chyba ogladalem inny mecz. Narzekacie na gre polakow a przeciez zagrali piekny mecz, prawie caly czas mieli inicjatywe jedyne z czym mieli problem to skutecznosc, tylko czasem oddawali inicjatywe Irlandczykom. Zauwazcie jeszcze ze oni grali 5 obroncami wiec.... Swietny mecz, ani przez chwile sie nie nudzilem. Emocje, piekne akcje...to jest to.
Chyba naprawde oglądałeś inny mecz :? może i mieliśmy inicjatywe, ale nie mogliśmy nic zrobić. Graliśmy środkiem co w ogóle było bez sensu, a gry skrzydłami kończyły się jedynie na wrzuceniu piłki w pole karne i wybiciu obrońcy. Krzynówek dzisiaj za dużo się mieszał. Grali czterema obrońcami (Kłos, Baszczyński, Rząsa i Bąk), a później Rasiak wszedł za Karwana czyli na boisku było trzech napastników. Graliśmy ofensywnie, ale widać było zmęczenie polaków. W sumie to mielismy duże szczęście, że Queen (chyba) źle uderzył piłkę, którą obronił Dudek...mogło być groźnie. Mi się mecz nie podobał i jedyne co bede wspominał to wynik i kibiców, którzy pokazali piękną atomosfere na trybunach.

Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 31 mar 2005, 12:42

Nierozumiem dlaczego Janas nie wpuscil wogole Smolarka...Po jego wejsciu gra by się troche ożywiła...Ale szanowny Janosik wolal wpuscic Mile bezbarwnego a potem Rasialdo... :?

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 31 mar 2005, 14:10

Ależ była euforia po tym meczu to zwycięstwo przybliżyło nas do awansu chociaż patrzeć na to pod innym kątem to trochę się skompromitowliśmy bo 8-0 z Azerami a potem tylko 1-0 z troszeczkę lepszą Irlandia płn. A komentatorzy to zachowywali się tak jakbyśmy grali z Irlandia co grała na Mundialu! Wychwalali ją pod niebiosa, że realizują założenia taktyczne, że znakomicie się bronią a przecież to zespół z drugiej setki rankingu FIFA!!!!!!
Bardziej sie jednak wkurzyłem kiedy Austriacy strzelili gola w 87` minucie gdyby stracili punkty już by było po nich!!

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 31 mar 2005, 14:17

patryk89 pisze:Nierozumiem dlaczego Janas nie wpuscil wogole Smolarka...Po jego wejsciu gra by się troche ożywiła...Ale szanowny Janosik wolal wpuscic Mile bezbarwnego a potem Rasialdo... :?

nie porozumieniem byl kaluzny i karwan :? niezrozumiale roszady w skladzie ktore oslabily zespol :? po raz kolejny widac brak logiki w poczynaniach janasa :D ale wazne ze ten gosc ma farta i wygrywa :)

Awatar użytkownika
fabian
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fabian » 31 mar 2005, 14:25

a moim zdaniem to janas popelnil kilka bledow:
1. zwycieskiego skaldu sie nie zmienia a poza tym sobolewski zagral dobry mecz kosowki slabszy ale np. ebi zagral dobrze wiec on powienien grac zamiast karwana zwarzajac na to ze karwan na meczu z azerami chyba nawet siedzial na trybunach
2. wydaje mi sie ze popenil blad nie sadzajac nawet na lawke saganowskiego ktory zagral bardzo dobrze z azerami strzelil 2 bramki przebywajac na boisku chyba tylko 20 minut
3. zbyt pozne zmiany tzn. powinien chyba wprowadzic rasiaka i smolarka (najlepsi ofensywni gracze na lawie w tym meczu) juz ok. 60-65 min albo jednego z nich nawet juz po przerwie
4. wydaje mi sie ze zle zmiany popelnil janas (szkoda ze kontuzji na poczatku meczu doznal rzasa gdyby zszedl troche pozniej janas moglby wprowadzic juz ofensywnego zawodnika) powienien wejsc za karwana smolarek nie mila ktory nie gra w klubie a za kaluznego rasiak powinna to byc zmiana podwojna ok. 60 min spotkania

takie jest moje zdanie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”