Re: Wybory 2010

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Wybory 2010

Post autor: czeher » 21 cze 2010, 9:53

red85 pisze:Ale jakie to ma znaczenie w kontekście tego, że WYNIKI OFICJALNE i tak WSZYSTKO zweryfikują ?! Odrobinę zdrowego rozsądku ludzie :roll: Powtórzę - przed wyborami manipulację przy sondażach mają sens, ale po ?
Nie jestem psychologiem, PR rowniez niezbyt duzo posmakowalem... ale wg ma znaczenie, takie ze wyniki zostaja w glowie, druga sprawa jest ze moment "po wyborach" jest zarazem momentem przed wyborami w 2turze, a tutaj bardzo malo czasu zostalo.
A efekt tych sondazy widze taki.... kazdy czeka i ten co mocniej sie interesuje polityka i ten co mniej na wyniki, bowiem caly dzien trzymal go w niepwenosci, wyczekuje wyczekuje, a tu naraz 20 i na stacjach odrazu pokazuja slupki i te wyniki jako pierwszy rzut zostana w glowie, jako efekt tego wyczekiwania, wieksozsc pewnie jeszcze dzisiaj mysli, ze taka byla przewaga
Poza tym swiadomosc niektorych glosujacych jest przerazajaca... nasmiwaliscie sie ze wzielismy pod lupe aspekt zony... bylem swiadkiem, ze babka glosuje na jednego kadnydata bo ma 5tke dzieci
red85 pisze:Też się zastanawiam. Dwóch niezbyt dobrych kandydatów otrzymuje prawie 80% głosów.
to mnie akurat nie dziwi, na bezrybiu i rak ryba - frekwencja duza jak na bezrybie to dziwi
Kamil232 pisze:Wszyscy wiedzą, że to gówno ale do lokalu lecą.
Nie bylem :!: prosze nie uogolniac
red85 pisze:Marginalizowanie co niektórych kandydatów w TVP to jest problem.
bo publiczna to tak naprawde telewizja nie publiczna a zaczynajaca sie na ta sama literke.... polityczna w jakies skali - ta BYLO, JEST i Bedzie poki to partia rzadzaca bedzie wybierac ludzi
Mnie zastanawia jedna rzecz, czy ludzie głosujący za granicą mają w planie powrót do kraju :?: Może jakaś dyskusja była, nie wiem, ale sprawa jest ważna, bo wielu Polaków jest za granicą i co by nie było jakiś wpływ na wybory mogą mieć.
Tez mnie to zastanawia, jest to problemem wg mnie. Polonie nie powinny mimo wszystko glosowac, nie dotycza ich nasze problemy, zyja w innym swie3cie a moga zrobic niedzwiedzia przysluge
tutaj akurat podzelone Berlin/Rosja za Komorem, Kanada/Usa za kaczynskim

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”