Grupa A - RPA, Francja, Meksyk, Urugwaj - Strona 14

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Grupa A - RPA, Francja, Meksyk, Urugwaj

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 cze 2010, 16:48

Marco_Van_Basten pisze:Kolejna skandaliczna decyzja sędziego. Czerwona kartka za coś takiego ? Wolne żarty.
A dla mnie ta decyzja nie jest skandaliczna, da się ją obronić. Podobno za każde uderzenie łokciem w twarz jest czerwień. Napiszę coś czego nie lubię- kartka nie z duchem gry. :D Co nie zmienia faktu, że ta ekipa, która jest na boisku to banda pajaców, która zdecydowanie zasłużenie dostaje od RPA.
Drugie spotkanie niezłe, fajne uderzenie Guardado, ponownie sędzia nie widzi ręki w polu karnym, której to już na tym Mundialu. I Urugwaj i Meksyk miał swoje sytuację, mam nadzieję, że bramka Suareza rozrusza na maksa te spotkanie.

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 22 cze 2010, 16:51

Mentor pisze:Mam odmienne zdanie. Co może być ciekawego w meczu Francji z RPA? Oczywiście gospodarze będą chcieli wykorzystać sytuację rywali i wygrać, ale są po prostu słabi więc za wiele nie pokażą na pewno. Francja [']
Tak sobie powiedzmy szczerze ze Francja niby szanse na zwyciestwo jeszcze ma ale...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 cze 2010, 16:54

czeher pisze:co sie stalo? bo ogladam mecz latynosow
I jak Ci idzie? bo ja przysypiam :haha:
Gdyby nie informacja, że RPA strzeliło 2 gole (tak, tak, kocham ZDF Infokanal, które ma 2 wyniki live), zasnąłbym chyba :lol:

Jak wspomniał Mentor, warto odnotować strzał Meksyku w poprzeczkę, rozjebany łuk brwiowy chyba Pereza i gol Suareza :)

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 22 cze 2010, 16:54

na czym oglądacie Urugwaj- Meksyk. Bo mi zakodowali TVP Sport :/ cały dzień grało a teraz zakodowali

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 cze 2010, 16:55

Francja była rozbita już przed meczem, a ta kartka dobiła och już kompletnie. Prześcigają się z Anglikami, kto słabiej zagra. I co ważne co mecz udowadniają sobie, że są słabi od tych drugich, aż strach co to bedzie jutro ze Słowenia :lol:
Kartka jak dla mnie zdecydowanie zbyt pochopna. Żółtko by wystarczyło. Nie rzucił sie na niego z łapami, tylko go trafil przy wyskoku do piłki, trafił piłkę głową, a rywala łokciem i czerwo :roll:
po tej kartce porażka totalna, to co grają Francuzi. RPA po 2 golu strzeliło zaraz 3, ale był spalony i tu sedzia się dobrze zachował, no - ale tu liniowy decydował.
Cała kadra Francji gra żenująco z obroną Arsenalu na czele. Diaby, który w 2 wcześniejszych meczach podobał mi sie najbardziej z Francuzów zawalił oba gola dzisiaj, do tego Lloris co chwila mija się z piłką .... Mam nadzieję, że Meksyk wyrówna i RPA odpadnie, bo trąbki znów dają o sobie znać :lol:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 cze 2010, 16:56

No i prosze jakie emocje. Ja tam trzymam za RPA. Nie jakoś specjalnie, ale chociaż jedna drużyna z Afryki byłaby w 1/8, poza tym mimo wszystko gospodarzom należy się nagroda za przygotowanie mistrzostw i ewentualny mecz z Argnetyną byłby na pewno gratką dla całego kraju. Rozbita Francja gra totalne dno i nie zdziwię się jesli skończy się gdzieś 0-4 (im i ta na niczym nie zależy a wynik 2-2 nic nie zmieni) Urugwaj z kolei wcale nie musi zresmiwoać z Meksykiem, są w gazie i nie ma co odpuszczać meczów.

Szpakowski na meczu Urugwaj - Meksyk "Możliwe, że nie zrobią sobie krzywdy rywale z Ameryki Południowej" :shock: Imbecyl nawet takich rzeczy nie wie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 cze 2010, 16:57

KASZUB pisze:Tak sobie powiedzmy szczerze ze Francja niby szanse na zwyciestwo jeszcze ma ale...
Ale co?

Meczu nie oglądam więc nie wiem jak dobrze gra RPA. Pokazują dobrą piłkę czy tylko klepią tragikomicznych żabojadów?

Francuzi powinni zgodnie ze swoją naturą wywiesić białą flagę.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 22 cze 2010, 16:58

Brak karnego i czerwo kontrowersyjne co nie zmienia faktu, ze rep Francji gra skandalicznie, franciuzi powinni odbudować Bastylię i wtrącić tam swoich piłkarzy.

PokerFace
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PokerFace » 22 cze 2010, 17:00

RPA gra tylko solidnie, druga bramka trochę przypadkowa. Ale biorąc pod uwagę koszmarną obronę Francji, nawet z taką grą mają szanse na 4 do zera. Mnie ciekawi co innego - co zrobi Domenech jak go wyklnie cała drużyna? Kogo zmieni? :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 cze 2010, 17:06

RPA gra OK, ale nie wydaje mi się, że wsadzą dwie bramki. Francuzi nic nie mają, czerwień dla Gourcuffa, nic im nie daje. Powtórka z 2002, gdzie zdobyli punkt i nie strzelili gola :lol: Henryk moze wejdzie na pożegnanie, bo szkoda by było, zeby na ławce kończyć. Malouda wchodzi, zobaczymy, co zmieni. Wstyd za Diabyego, co on robił przy tej drugiej bramce :lol:
Mentor, nie pajacuj.

Jak sie nie znasz to sie nie popisuj przewidywaniami bo to sromota.
:idzze:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 cze 2010, 17:16

Na France'98 Francuzi mieli w grupie RPA i ich pojechali 3-0.
Teraz mamy mistrzostwa w RPA, czyzby nadszedl czas rewanzu :lol:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 22 cze 2010, 17:23

Jarzinho pisze:Podobno za każde uderzenie łokciem w twarz jest czerwień.
Przestan robic z siebie pajaca w kwestii przepisow, bo pojecia o nich nie masz zadnych, co wielokrotnie juz udowadniales. Napisales raz kolejny niczym nieuzasadniona bzdure. Nie jest prawda, ze za kazde uderzenie lokciem jest kartka czerwona.
Gourcuff powinien otrzymac co najwyzej napomnienie w ramach nierozwaznej gry.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 cze 2010, 17:27

arek_ahig pisze: Przestan robic z siebie pajaca w kwestii przepisow, bo pojecia o nich nie masz zadnych, co wielokrotnie juz udowadniales. Napisales raz kolejny niczym nieuzasadniona bzdure. Nie jest prawda, ze za kazde uderzenie lokciem jest kartka czerwona.
Gourcuff powinien otrzymac co najwyzej napomnienie w ramach nierozwaznej gry.
Napiszę Ci jeszcze raz ty kiedyś napisałeś, że nie ważne czy zawodnik trafia w twarz czy nie za uderzenie jest czerwona kartka. Ja się nie muszę znać na przepisach bo mi to do niczego nie jest potrzebne. Wystarczy, ze ty masz znasz je na wylot.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 22 cze 2010, 17:42

Jarzinho pisze:Napiszę Ci jeszcze raz ty kiedyś napisałeś, że nie ważne czy zawodnik trafia w twarz czy nie za uderzenie jest czerwona kartka. Ja się nie muszę znać na przepisach bo mi to do niczego nie jest potrzebne. Wystarczy, ze ty masz znasz je na wylot.
Doprawdy Twoje rozumowanie i umiejetnosc wyciagania wnioskow poraza i budzi pewien niepokoj.
Wowczas pisalem o sytuacji, kiedy dany zawodnik rozmyslnie probuje uderzyc innego pilkarza (moze to byc rowniez kolega z druzyny). W takiej sytuacji zamiar uderzenia jest karany identycznie jak uderzenie. To jest ten wyjatek. W pozostalych sytuacjach ocenie podlega nie zamiar lecz odniesiony skutek, niezaleznie od intencji danego zawodnika.
Niestety strasznie wolno przetwarzasz wszelkie informacje, dlatego jakakolwiek polemika z Toba jest bezcelowa.
W pozostalych boiskowych zdarzeniach, ktore podlegaja ocenie sedziego, oprocz wyzej wspomianej i zagran reka nie istnieje juz pojecie rozmyslnosci. Zastapione zostalo ono przez: nieostroznosc, nierozwaznosc i uzycie nieproporcjonalnej sily.
Sytuacje Gourcuffa kierujac sie wykladnia przepisow, mozna co najwyzej podciagnac pod nierozwazna gre, ktora karana jest napomnieniem.
Pisalem o tym juz wczoraj odnoszac sie do czerwonej kartki Behramiego i nie zamierzam juz wiecej tego tlumaczyc.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 cze 2010, 18:03

Oglądałem mecz dwóch południowoamerykańskich ekip(Dziękuje panu Szpakowskiemu za douczenie mnie z geografii) z nadzieją, że zaraz po meczu oglądnę sobie powtórkę meczu RPA - Francja, jednak Szpakowski relacją livescore.com całkowicie zniechęcił mnie do oglądania meczu, którego wynik już znam. Mam nadzieję, że ktoś zwróci uwagę naszej gwieździe mikrofonu, że jednak nie powinien informować o wyniku równoległego meczu.

Stawiałem, że Urugwaj i Meksyk wyjdą z grupy, ale liczyłem na pierwsze miejsce Meksykanów, którzy mają pecha bo pewnie drugi raz z rzędu trafią na Argentynę. Urugwaj mocny i wydaję się, że drogę do ćwierćfinału ma otwartą. Z każdą z ekip z drugiej grupy będą faworytami(poza Argentyną).

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”