Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 415

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 24 cze 2010, 20:04

Monto? Precz z moich oczu. Nie zdzierżę.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 cze 2010, 20:07

Montolivo jest slaby. Razem z Marchettim zawalili Włochom MŚ, inaczej byloby kolejne mistrzostwo. Polecam mecze Fiorentiny do ogladniecia, tam widac jaki slabo jest Ricardo.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6631

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 cze 2010, 20:10

A czymże cię ten Montolivo ujął w trakcie sezonu? Bo dla mnie to on zawsze był przeciętny, a na MŚ osiągnął dno dna, jak połowa kadry zresztą.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 cze 2010, 20:13

a ja się zgadzam z Babelem.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 cze 2010, 20:29

Sorry, sam przyznales ze ogladales tylko jedem mecz Włochow. To powiem Ci, ze szczegolnie z Nowa Zelandia Montolivo byl jedynym zawodnikiem który brał odpowiedzialnosc na wlasne barki i prezentował jakikolwiek inny pomysł na gre niz podanie na skrzydla i wrzutka na Jakłinte, który nie wygrałby pojedynu nawet z Polczakiem. Co mial zrobic skoro Włosi grali jak grali, jednak Ricardo nie ta sama polka co Messi czy Ronaldo, nie dziwgnie gry i nie strzeli kilku bramek. Dzis zagral bardzo słabo, ale jak zagral Cannavaro, De Rossi czy Chiellini? Normalnie pregiez powinni szykowac calej 23 i Lippiemu. A Montolivo jest niestety beneficjentem druzyn w których wystepuje, bo w Violi tylko Vargas i Jovetic maja wiekszy wplywa na gre. Montolivo sam ma wizje gry i rozdziela te pilki bardzo fajnie, dba o tempo, a wiemy jak fajnie Violka potrafila grac do przodu. Zachowujac proprcje to taki wloski Xabi Alonso (niestety to zachowujac proprcje jest kluczowe), ale na boga trudno znalezc kreatywniejszego wloskiego pomocnika (Aquilani szklany, D'Agostino slaby sezon). Kazdy z waszych pomocników tzn. Melo, Sissoko, Marchisio, Poulsen mial gorszy sezon od niego pomimo, ze wiemy jak skonczyla Fiorentina.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 24 cze 2010, 20:32

Babel pisze:Montolivo jest slaby. Razem z Marchettim zawalili Włochom MŚ, inaczej byloby kolejne mistrzostwo. Polecam mecze Fiorentiny do ogladniecia, tam widac jaki slabo jest Ricardo.
Zbędna ironia. Żale do Marchettiego są bezsensowne, bo to obrona (dziś z Kielonem na czele) jest winna straconym bramkom, ale wejście Pirlo pokazało, ile warty jest mózg 11. drużyny Serie A... Oglądam mecze Violki, zdarza mi się. To najbardziej przereklamowany grajek we Włoszech.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 cze 2010, 20:42

Nie udowodnie wam, ze Montolivo nie jest przereklamowany. Trzeba chciec w nim zobaczyc, ze nie jest tylko zenujacym pilkarzem tylko, ze ma odmienny pomysl na rozgrywanie od innych włoskich rozgrywajacych. A jaki Fiorentina miala sezon to kazdy widzial, szczegolnie w koncowce sie posypalo. Tam skonczyl sie pewien etap i nie winilbym za to ani pilkarzy ani trenera. Powinni wygrac z LM z Bayernem, od tego momentu Viola nie grala nic. Nie twierdze tez, ze Montolivo to pilkarz klasy ofensywnej Xaviego czy defensywnej Cambiasso, ale na pewno ma swoj styl i duze mozliwosci rozwoju.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 cze 2010, 20:55

Ja Montolivo bardzo cenię bo uważam, że w wielkim stopniu jego sposób gry ukształtował to jak wygląda w pomocy gra Violi. Violi płynnie i swobodnie wyprowadzającej ataki, grającej dobrym tempem, umiejącej grać piłką, czującej się swobodnie w ataku pozycyjnym. Kto to robi wszystko jak nie Montolivo? Bolatti z Donadelem? Gdyby JUVE by miał takiego kogoś jak Ricardo w 11, to wreszcie by coś się ruszyło w pomocy gdzie ewidentnie brakuje tego co ma właśnie Montolivo: kreatywności, techniki, umiejętności gry piłką.

A Bari oficjalnie poinformowało, że wykupiło Bonucciego. Super bo z nimi znacznie łatwiej będzie się dogadać niż z Genoą.

Edyta: No i Criscito ląduje na stałe w Genoi. Szkoda mi trochę, bo to by był zawsze pewny gracz na lewej obronie. Z drugiej strony Domenico od roku niczym mi nie imponuje i nie traktuje końca jego przygody z JUVE jako o utracie fenomenu na miarę Chielliniego jak kiedyś o wychowanku Gryfonów myślałem. Miałem nadzieje, że po kiepskim sezonie się chłopak poprawi grając w normalnej 4-osobowej obronie, ale w reprezentacji wyglądało to równie mizernie co w klubie. Jeśli tylko nie zostaniemy z Grosso, a za połówkę Criscito Marotta wytargował rozsądną cenę (6-7 mln) to lamentować raczej nie będę.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 cze 2010, 19:12

Podobno jesteście zainteresowani Rierą. Wie ktoś coś więcej na ten temat?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 cze 2010, 20:04

Też coś o tym słyszałem, ale nic konkretnego w tej sprawie nie padło, więc to pewnie było tylko takie dziennikarskie beknięcie.

Oficjalnie już Criscito w Genoi, na dniach mają być podpisy Bonucciego i Martineza. Marotta nie próżnuje, już 4 nowych graczy, blisko jest Krasić. Jeszcze tylko boki obrony :pray:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 cze 2010, 18:07

http://juventus.com/site/ita/NEWS_newss ... 2F40DA.asp

A więc stało się, mamy pierwsze wzmocnienie defensywy. Bonucci to dobry ruch, młody, razem z Kielonem może stworzyć środek obrony na wiele sezonów. To jednak wierzchołek góry lodowej, trzeba ściągnąć jeszcze przynajmniej kilku graczy do tej formacji, bo chyba Del Neri nie chce zostawać z samym Legrottaglie. Nie podoba mi się za to wciskanie do Juve Mexesa, koleś drażni mnie jak mało który gracz. Do tego boki obrony...

Do ataku przychodzi Martinez, to też ciekawa opcja ale podobnie jak z Pepe mam nadzieję, że on jednak będzie pełnił rolę jokera, zwłaszcza, że podobno ponownie wraca temat Dżeko, Marotta jutro ma spotkać się z działaczami Wolfsburga.

Ponadto tak najprawdopodobniej będą wyglądać nasze nowe domowe koszulki:
http://store.nike.com/index.jsp?cp=EUNS ... pid-324137

A więc te obrzydliwe ślaczki które znam z koszulek Interu będą także u nas. Mam tylko nadzieję, że nie będą one zbyt widoczne :hardkor2:

No i Buffon ma pauzować do stycznia...

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 27 cze 2010, 18:12

mam dobry pomysl, kupmy ozila!

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 cze 2010, 18:13

Do tego wg ziomków na juventuz.com CSKA zmniejszył swoje żądania w temacie Krasica ze względu na opór Marotty i stanowiska samo zawodnika, których chce przejść do Juve i na dniach ma być uzgodnienie transferu. Wg Il Sussidario operacja ściągnięcia Serba ma wynieść 14 mln euro + bonusy w zależności od występów.

Czekamy :)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 cze 2010, 20:16

bagg pisze:mam dobry pomysl, kupmy ozila!
No i na jakiej pozycji by grał?
maciek_88 pisze:Do tego wg ziomków na juventuz.com CSKA zmniejszył swoje żądania w temacie Krasica ze względu na opór Marotty i stanowiska samo zawodnika, których chce przejść do Juve i na dniach ma być uzgodnienie transferu. Wg Il Sussidario operacja ściągnięcia Serba ma wynieść 14 mln euro + bonusy w zależności od występów.
Jeśli to prawda, że Krasić uparł się na Juventus to można zaryzykować, że jest nasz. 14 mln to wręcz śmieszna cena za takiego gracza.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 27 cze 2010, 20:20

Boromir pisze:Jeśli to prawda, że Krasić uparł się na Juventus to można zaryzykować, że jest nasz. 14 mln to wręcz śmieszna cena za takiego gracza.
Niby tak ale w sumie Ja bym go np. w Manchesterze nie chciał za nic. Niby świetnie gra w CSKA na MŚ też nie zaprezentował się źle ale jak dla mnie jest jednak niewiadomą jak na taki format gry jak Serie A. Liga rosyjska z każdym sezonem jest lepsza ale nie umywa to poziomu ligi włoskiej gdzie walka jest dużo większa i przede wszystkim obrońcy są o jakieś dwie klasy lepsi. Może za 14 milionów bym go kupił na waszym miejscu ale nie napalał bym się tak na nie niego bo już było dużo takich gwiazd w średnich ligach błyszczeli a jak przychodziła poważna gra to klops ;)

Jak to gdzie by grał Ozil :?: Nie widzi wam się taki środek :
Momo
Diego - Ozil

Jeśli we trzech byliby w wysokiej formie to chyba nie ma takiego drugiego środka w Serie A :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”