1/8 finału: Brazylia - Chile - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: 1/8 finału: Brazylia - Chile

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 29 cze 2010, 10:19

Messi Złota Piłka? Na pewno dostanie ją ktoś z drużyny zwycięskiej na Mundialu.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 29 cze 2010, 10:53

Oby nie Kaka :lol:
Pogodziłem się już ze zwycięstwem Brazylii(ktora gra chyba najrówniej i organizascją gry robi wrażenie), ale tego nie zniosę :roll:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 cze 2010, 10:54

Czyli Messi :roll: Biorę pod uwagę także sezon klubowy.IMHO wystarczy,że Argentyna dojdzie do pierwszej 4-ki.
Np.Jeśli Niemcy zdobędą złoty medal to tam nie ma zawodnika,który mógłby pretendować do zdobycia ZP.Bo niby kto?Świnka,która dopiero w tym sezonie gra na miarę swojego potencjału?Lahm?Klozet?No chyba,że Podolski,wtedy jestem za :haha:
Aha - Kaka' :lol:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 29 cze 2010, 11:05

Myślę że gdyby Holandia zdobyła tytuł, poważnie do walki o złotą gałę włączy się Arjen Robben i to końcówka roku będzie decydująca.

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 29 cze 2010, 11:18

Niema co załamywać rąk po porażce La Roja z Brazylią.Fakt jest niepodważalny,iż ekipa Dungi ten mecz wygrała jak najbardziej zasłużenie.W przekroju mundialu i tak gra Chile cieszyła moje oczy.Marcelo Bielsa jestem święcie przekonany,że zostanie na stanowisku trenera kadry narodowej.To znakomity człowiek.Za rok Copa America więc jest nad czym popracować aby jeszcze oszlifować małe mankamenty które obnażyli wczoraj Brazylijczycy.Do mundialu za 4 lata właśnie w kraju samby i kawy "El Loco" jak mawia się o Bielsie zrobi z tych chłopaków naprawdę WIELKĄ DRUŻYNĘ.Marcelo Bielsa wprowadza w tym zespole wielu młodych piłkarzy których szlifuje z doskonałością i pietycyzmem.Jest szanowany w Chile za swój profesjonalizm i twarde stawianie na swoim.Szanują go piłkarze gotowi za nim pójść w ogień.La Roja wracają do domu podniesioną głową.Póki co na tych MŚ jest to jedyny team który grał tak otwarty futbol.Wiele znanych byłych gwiazd piłki jak Gary Lineker,Raul,Patrick Berger czy też Rudi Voeller uznało Chile za MISTRZA GRY PRESSINGIEM na tegorocznym mundialu.Wystarczy mi taki komentarz.Widać,że nie tylko Ja mam podobne odczucie w tej sprawie.La Roja pokazali prawdziwy charakter i temperament na MŚ,oraz styl gry typowy dla ekipy z Ameryki Pd.Niemam moim pupilom nic do zarzucenia.Mam więcej niż pewność,iż kilku graczy La Roja w letnim okienku transferowym zmieni swoje barwy klubowe.W końcu gra jaką zaprezentowali Chilijczycy na mundialu znakomicie ich zareklamowała wszak wielu działczy zachodnich klubów Europejskich miało okazję ujrzeć,że Chilijczycy potrafią grać naprawdę pięknie w piłkę.
2 lipca w meczu 1/4 finału Holandia-Brazylia cieszyć mnie będzie jedno,iż z tych dwóch zespołów (których przyznam szczerze z całego serca nieznoszę) jeden pojedzie w końcu do domu.Teraz pozostaje mi tylko dopingować na MŚ ekipę Argentyny,która podobnie jak Chile cieszy swoją grą.
Cóż co do całej sytuacji z sędziowaniem to FIFA jest nieugięta.Zapowiada,że nie będzie żadnych zmian w przepisach…bo futbol musi pozostać taki jaki jest,nawet za cenę błędów,pomyłek,wypaczeń i rozczarowań."Nie zamierzamy otwierać żadnej debaty na temat technologii wideo.To nie czas i miejsce na to"-powiedział pytany o kwestię innowacji rzecznik prasowy federacji Nicolas Maingot.

Zapraszam też serdecznie do komentowania MŚ na moim blogu :beer:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 cze 2010, 11:44

MazurXIII pisze:Lucio najlepszym stoperem świata?Mocno dyskusyjne...To samo jeśli chodzi o Juana czy Bastosa na lewej...Jeśli już to Maicon i Alves (ale ich pozycje się dublują) oraz w porywach J.Cesar czyli co najwyżej 2/5 :) , a patrząc realnie 1/5 najlepszej defensywy świata,więc szału nie ma...
Patrząc realnie to chodziło mu o defensywę Interu, która jest najlepsza na świecie. I wtedy z tym 3/5 się zgadzam.

Dziwna ta Brazylia, wczoraj Chile grało a Brazylia strzelała bramki. Dunga jest niesamowicie efektywny, przyjął koncepcję tej reprezentacji 4 lata temu i się jej trzyma, może mu to dać złoty medal.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 29 cze 2010, 11:54

MazurXIII pisze:Czyli Messi :roll: Biorę pod uwagę także sezon klubowy.IMHO wystarczy,że Argentyna dojdzie do pierwszej 4-ki.
Np.Jeśli Niemcy zdobędą złoty medal to tam nie ma zawodnika,który mógłby pretendować do zdobycia ZP.Bo niby kto?Świnka,która dopiero w tym sezonie gra na miarę swojego potencjału?Lahm?Klozet?No chyba,że Podolski,wtedy jestem za :haha:
Aha - Kaka' :lol:
Złotą Piłkę daje się za jeden sezon a nie za całą karierę. Taki Schweinsteiger np. jeśli dostałby taką nagrodą za ten sezon (zakłądając, że Niemcy zdobyliby MŚ) nie będzie wcale tak kontrowersyjnym wyborem. Sezon miał znakomity w klubie, zdobył z nim dwa trofea i dotarł do finału LM a teraz niejako "poprowadziłby" reprezentację narodową do największego sukcesu. Czego chcieć więcej? Taki Cannavarro 4 lata temu - w trakcie sezonu też nikt się nim nie zachwycał, jego Juve leciało z ligi po megaaferze a jednak jako kapitan dostał ZP. Lahm? Przecież to od paru lat wyrobiona marka i jeden z najlepszych bocznych obrońców świata. No chyba, że ZP mają dostawać tylko efekciarsko krający i kiwający piłkarze z okładek Bravo Sport - Messi, Ronaldo itp.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 cze 2010, 12:40

Ebi pisze:Złotą Piłkę daje się za jeden sezon a nie za całą karierę.
Bo Messi wcale nie był najlepszym piłkarzem w tym sezonie :lol2:

Bastian Złota Piłka :mike:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 29 cze 2010, 13:53

Mentor pisze:
Ebi pisze:Złotą Piłkę daje się za jeden sezon a nie za całą karierę.
Bo Messi wcale nie był najlepszym piłkarzem w tym sezonie :lol2:

Bastian Złota Piłka :mike:
Ronaldo w 2002 roku czy Cannavarro w 2006 byli najlepsi w całym sezonie? Wydawało mi się, że w 2006 roku wszyscy szczytowali przy Ronaldinho.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 29 cze 2010, 14:05

Nie no z Bastianem to troche przesadziłes ;]

Awatar użytkownika
Morelas
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morelas » 29 cze 2010, 14:07

fejkenq pisze:Nie no z Bastianem to troche przesadziłes ;]

kumpel twiedzi że brakuje mu tylko hełmu bo z twarzy wykapany żółnierz III rzeszy :lol:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 cze 2010, 14:19

Ja tam się zgadzam z Ebim. Inna sprawa, że wątpię w ostateczne zwycięstwo Niemców na Mundialu.

Brazylia jest naprawdę mocna. Wyglądają na ekipę silniejszą od Holendrów (ciekawe czy wreszcie zechce im się biegać?), zapowiada się ciekawy mecz, który najprawdopodobniej wskaże nam pierwszego finalistę. Na ten moment jak dla mnie nie widać drużyny, która może zatrzymać Brazylię oprócz właśnie równie wyrachowanej Holandii (cały czas łudzę się, że grają tak jak grają bo rywale nie wymagają od nich więcej) i Hiszpanii jeśli ta się obudzi w fazie pucharowej i odzyska błysk.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 29 cze 2010, 15:02

kaczy pisze:Myślę że gdyby Holandia zdobyła tytuł, poważnie do walki o złotą gałę włączy się Arjen Robben i to końcówka roku będzie decydująca.
Bardzo podoba mi sie kandydatura Robbena i na dzien dzisiejszy ma moj glos.
Zawodnik, ktory doprowadzil druzyne, z Van Buytenem i Demichelisem na srodku obrony, do finalu LM zasluguje na to. Problem w tym, ze Holadnia mistrzem z taka gra nie bedzie, a jak wiadomo w roku Mistrzostw Świata te rozgrywki decyduja.
Biorac pod uwage tylko rozgrywki klubowem Arjen jest prawdopodobnie najlepszym kandydatem. Z Interem jest taki problem, ze zaden zawodnik nie wybija sie tak bardzo ponad reszte, co zreszta bardzo sobie cenie.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”