Wybory 2010 - Strona 34

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Swój głos oddam na

Bronisław Komorowski
25
36%
Jarosław Kaczyński
30
43%
Nie oddam głosu
14
20%
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Re: Wybory 2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 04 lip 2010, 22:20

http://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/a ... _drog.html

http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/ ... go,61215,1

Zrobimy wiele, zbudujemy naprawdę wiele. To będzie rozpoczęcie budowy już na wszystkich odcinkach przewidywanych, planowanych autostrad w Polsce, to będą kontrakty podpisane na następne 1000 km budowy dróg w Polsce. To będzie dokończenie dzieła podwyżek dla nauczycieli - deklarował kandydat PO.

Na tym nie koniec. - Te 500 dni budowania to będzie także 500 dni pracy nad tym, żeby żołnierze polscy wrócili w 2012 roku z Afganistanu. To będzie pójście naprzód w kwestiach Polski cyfrowej, Polski nowoczesnej, Polski, gdzie będzie internet dla każdego obywatela, także na wsi polskiej - wyliczał.

1. 50% ulgi na przejazdy dla studentów. Komorowski zaproponował je wczoraj. W październiku 2008 roku głosował przeciwko nim w Sejmie. A od 500 dni trzyma je w zamrażarce sejmowej

2. Utrzymanie 1,95% na armię. Komorowski mówi, że to jest jego dziecko. Ale 29 stycznia Jacek Rostowski ogłosił, że będzie chciał znieść ten współczynnik. Komorowski nie protestował

3. Emerytury mundurowe – B.Komorowski nie ogłasza “żadnych zmian”. Ale Grzegorz Schetyna ogłosił program zmian, gdy był jeszcze wicepremierem i szefem MSWiA

4. KRUS. Komorowski mówi, że ZUS i KRUS powinny być osobnymi instytucjami. Ale w programie rządzenia Platforma zapisała kilka lat temu ich połączenie

5. Podniesienie wieku emerytalnego – patrz punkt 2

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lip 2010, 22:21

Wkleiłem 1 lepsze, mozemy wkleic tutaj ze wszystkich zrodeł. Ludzie wykształceni z Komorowskim i to znacznie, dalej zaprzeczasz ?

Pisanie o fotka pl to znowu jakas jazda jak z gibsonem. czemu tyle znakomitosci jak szymborska bylo za Komorowskim? noblisci aktorzy reżyserzy z 1 połki.

Dalej pytam czy sa w polsce obiektwne media?

Ja dziekuje wyborca pis ze dzieki nim taki as jak lepper został premierem, kiedy pół swiata sie z nas smiało.

1 raz w zyciu głosowalem na PO, zawsze miałem poglady lewicowe.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2010, 22:25 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 04 lip 2010, 22:24

MGiggs pisze:Polecam gazete Forum czyli czasopismu z przedrukami z gazet z całego swiata i czemu wiele z nich pisze zle o kaczynskim.
No tak, żyjesz w świecie kreowanym przez media. Już one Ci powiedzą jak masz głosować, jak u Orwell'a :lol:
W dodatku chyba nikt normalny z obcego kraju nie będzie pisał dobrze o konkurencie, który by mógł mu gospodarczo zagrozić, żeby mu robić kosztowną reklamę.
ps.gdzie te masy dobrze wykształconych emigrantów powracających stadnie po ostatnich wyborach?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lip 2010, 22:25

Ja dziekuje wyborca pis ze dzieki nim taki as jak lepper został premierem, kiedy pół swiata sie z nas smiało.
Nie przesadzaj i nie schodź na poziom demagogii niektórych zwolenników PiS - nawet Kaczyńskiemu pewnie się nie śniło po wygranych wyborach, że będzie musiał wejść w koalicję z Giertychem i Lepperem, bardzo, bardzo wielu zwolenników PiS się na to nie pisało, czego efektem było zwycięstwo PO później.
Doprawdy, jest wystarczająco wiele ośmieszających PiS kwestii, by nie trzeba było stosować takich chwytów a'la Kurski.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lip 2010, 22:27

Wkleiłem 1 lepsze, mozemy wkleic tutaj ze wszystkich zrodeł. Ludzie wykształceni z Komorowskim i to znacznie, dalej zaprzeczasz ?

A w którym miejscu zaprzeczyłem? Prosiłem o podanie źródeł. Wkleiłeś jedno, różnica nie jest jakaś miażdżaca?
Poza tym zapominasz typku o jednym. Sondaże już nie raz się skompromitowały jak choćby 2 tyg temu. Powstała taka atmosfera, że ludzie wstydzą się przyznać, że głosują na Kaczyńskiego, bo potem wpada taki ty i gada im, że skoro na niego głosowali to pewnie nie umieją czytać i pisać. Więc i tutaj mogą ściemniać, sprawda ktoś w tych sondażowniach dyplomy?
isanie o fotka pl to znowu jakas jazda jak z gibsonem. czemu tyle znakomitosci jak szymborska bylo za Komorowskim? noblisci aktorzy reżyserzy z 1 połki.
Za to twoje pisanie o ludziach którzy nie umieją pisać jest znakomite :lol: I jak to nie ma nic do rzeczy. Dlaczego ty mozesz bezkarnie obrażać starych ludzi, którzy przeżyli całe życie i twierdzić, że są gorsi od tego stada debili z fotki.pl?
Dalej pytam czy sa w polsce obiektwne media?
Nie stwierdzono. Najbliżej jest Rzepa i TVP, gdzie można znaleśc głosy z obu stron. Pospieszalski, Lichocka i z drugiej strony Lis i Żakowski. W Rzepie teksty Ziemkewicza i np. Wołka i Kuczyńskiego. Przynajmniej jakieś przesłanki pluralizmu są nie to co w twojej ukochanej polityce.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2010, 22:29 przez Kamil232, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 04 lip 2010, 22:28

Ci co uwazaja, ze ludzie z wyksztalceniem wyzszym glosujacy na Komorowskiego maja zdecydowanie wieksza swiadomosc wyborcza od tych z zasadniczym czy podstawowym glosujacych na Kaczynskiego niezly towar musza jarac. :lol:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lip 2010, 22:31

tak tak wyborca komoroswskiego media mydliły obraz a kaczynskiego nie.

Jesli nie czytasz Forum to sie niewypowiadaj, juz widze jak dziennikarze z Usa pisza specialnie zle o kaczorze gdyz sie obawiaja silnej polski.

Czytam Forum i polityke. Jesli sa lepsze gazety to prosze mi je podac....

Ja nie besztam starszych ludzi. Wiekszosc z nich to słuchacze RAdia M i wiemy na jakiej zasadzie to wyglada....

nie piszmy o fotce pl, zachowujmy kuzwa jakis poziom panowie, to ze sie roznimy to jedno ale nie sprowadzajmy tej dyskusji tak nisko.

Kamil ja sie odwoluje do sondaży i do niczego innego, tak głosuja ludzie.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 04 lip 2010, 22:33

MGiggs pisze:Jesli nie czytasz Forum to sie niewypowiadaj, juz widze jak dziennikarze z Usa pisza specialnie zle o kaczorze gdyz sie obawiaja silnej polski.
To w końcu są przedruki z całego świata? Chyba, że dla niektórych Usa to cały świat.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 705

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 04 lip 2010, 22:34

Masz pojęcie jak powstają teksty o Polsce w zagranicznych mediach?

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 04 lip 2010, 22:34

Czytam Forum i polityke.
No to ja nie mam pytań. Mamy do czynienia z osobą, która czyta salonowe tygodniki o dosyć jednoznacznych sympatiach politycznych.
Berele Lewartow pisze:Masz pojęcie jak powstają teksty o Polsce w zagranicznych mediach?
Siemasz Piotrek !

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lip 2010, 22:36

podałem przykład z USa, mam wymieniasz wszystkie dzienniki.

Panowie darumy sobie ze wszedzie sa zli dzienikarze ktorzy na zamowienie robia dane teksty.Czy w polscie robiac tekst o hiszpani ktos ma w tym interes?

rozumiem ze nie ogladamy nic nie czytajmy nic- tak?

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 04 lip 2010, 22:38

MGiggs pisze:Ja dziekuje wyborca pis ze dzieki nim taki as jak lepper został premierem, kiedy pół swiata sie z nas smiało.
Wybaczcie, że trochę OT pojadę, ale już któryś raz spotykam się, żeby ktoś zamiast końcówki -om pisze -ą. I mam banię. To świadczy tylko o znajomości autora ortografii (swoją drogą to trzeba być naprawdę dobrym graczem, żeby wykładać się w takich banalnych wyrazach), czy to po prostu jakiś nowy trend typu jush, czy coś w tym stylu?

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 04 lip 2010, 22:40

MGiggs pisze:rozumiem ze nie ogladamy nic nie czytajmy nic- tak?
Oglądać dużo mniej, czytać troszkę mniej, a zyskać więcej czasu na samodzielne myślenie i analizę rzeczywistości w której realnie życie a nie z przedruków czy migawek wypudrowanych.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 04 lip 2010, 22:41

To znaczy, że autor posta nie zna ortografii i jest ciemniakiem, ale mimo to głosował na BK. Wyłamał się więc z jedynego prawdziwego schematu- Światli i bogaci na Bronka / Głupi i brudni na kaczora. Uwaga-ironia!

Pomijając to, że normalni ludzie od przedszkola są nauczeni, że wykształcenie nijak ma sie do mądrości. To jest przecież życiowy klasyk jak "prosze dziekuje przepraszam" Rozumiałbym te brednie Giggsa, gdyby na JK rzeczywiscie głosowali prawie wyłącznie ludzie z niższym wyksztalceniem, ale tak nie jest i jest to wizja uproszczona i życzeniowa. Wizja ktora nawet jeśli byłaby prawdą i którą by sie szermowało oznaczałaby, że dzielimy ludzi na lepszych i gorszych ze względu na wykształcenie.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2010, 22:45 przez Piotr, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lip 2010, 22:41

Ja nie besztam starszych ludzi. Wiekszosc z nich to słuchacze RAdia M i wiemy na jakiej zasadzie to wyglada...
Nie wcale stary. Wystarczy poczytać twoje ostatnie posty z jaką pogardą o nich piszesz. No i co z tego, że słuchacze radia maryja, zapytam jeszcze raz czymże ona się różni od wyborczej czy od Polityki vel. Tuski musisz?

nie piszmy o fotce pl, zachowujmy kuzwa jakis poziom panowie, to ze sie roznimy to jedno ale nie sprowadzajmy tej dyskusji tak nisko.
Dlaczego nie piszmy. Dlaczego wbijasz tutaj i twierdzisz, że Ci młodzi są zajebiści, no wystarczy wbić na fotkę.pl i zobaczyć jak to dzisiejsze 18-stki i 19-stki co sobą przedstawiają i jakie przedstawiają wartości. Rzecz jasna nie wszyscy tacy są, ale tak jak nie każda starsza osoba robi wszyscy co mu każe Rydzyk. Ale skoro ty uogólniasz to i ja to zrobiłem.
Więcej szacunku dla starszego pokolenia.
Wybaczcie, że trochę OT pojadę, ale już któryś raz spotykam się, żeby ktoś zamiast końcówki -om pisze -ą. I mam banię.
No mamy po prostu przykład jak to młodzi i wykształceni umieją pisać :lol:
To znaczy, że autor posta nie zna ortografii i jest ciemniakiem, ale mimo to głosował na BK. Wyłamał się więc z jedynego prawdziwego schematu- Światli i bogaci na Bronka / Głupi i brudni na kaczora.
:beer: :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”