Finał!: Holandia - Hiszpania - Strona 9

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto wygra?

Czas głosowania minął 11 lip 2010, 23:00

Holandia
8
35%
Hiszpania
15
65%
ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Finał!: Holandia - Hiszpania

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 12 lip 2010, 12:10

VADER pisze:jako jedyny w pracy trzymałem za nich kciuki-reszta załogi hotelowej restauracji była pomarańczowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Buraki;)VIVA ESPANIA!!!!!!!!!!!
Dlaczego buraki? Może trzymali kciuki za słabszą drużynę. No ale rozumiem, Ty od trzech lat jesteś Hiszpanem.

Zapewne też kibicowałeś Hiszpanii od zawsze nawet gdy wcześnie odpadała (co było normą) i w późniejszej fazie turniejów nie kibicowałeś innym zespołom dzięki czemu nie jesteś teraz określany jako "sezonowy kibic".

Dodam, że nie kibicowałem ani Hiszpanii ani Holandii. Drużyna której kibicuję od zawsze w zastępstwie (gdy nie gra Polska) odpadła już w grupie ale następnym razem i tak będę jej kibicował. No oczywiście nie na euro2012 jako że będą grali Polacy :)

Mecz finałowy mi się podobał. Nie było gry typu nażelowanych, płaczących lalusiów przy łaskotkach tylko normalna gra.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 lip 2010, 12:50

Coz widzialem ze fanboje Hiszpani nie będa widzieli czerownej kartki dla Iniesty.Nie widzieli roznego przed golem.

Mecz był cienki jak flaki z olejem, szkoda ze Robben nie wykorzystal zenujacej gry srodka oborny Hiszpanskiej ale cóz takie zycie.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 12 lip 2010, 12:59

ulynif pisze:No ale rozumiem, Ty od trzech lat jesteś Hiszpanem.
A gdy kolega VADER pisał, że reszta załogi hotelowej restauracji była pomarańczowa to też zrozumiałeś, że to od 3 lat Holendrzy?
ulynif pisze:Mecz finałowy mi się podobał. Nie było gry typu nażelowanych, płaczących lalusiów przy łaskotkach tylko normalna gra.
To nie była normalna gra... momentami to nawet podchodziło pod MMA :roll:
MGiggs pisze:szkoda ze Robben nie wykorzystal zenujacej gry srodka oborny Hiszpanskiej
zdajesz sobie sprawe z tego jak można w takiej sytuacji nazwać ofensywną grę Oranje? :lol:
Ostatnio zmieniony 12 lip 2010, 13:12 przez klopx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ptt
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ptt » 12 lip 2010, 13:12

Klopx ma to ustawione jako podpis, więc o czym mowa?

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 12 lip 2010, 13:23

klopx pisze:To nie była normalna gra... momentami to nawet podchodziło pod MMA :roll:
Raptem dwie sytuacje - karatenogi z jednej strony, i ajkidołokcia z drugiej - to rzeczywiście bardzo dużo. Powinni bardziej się zebrać w gronie i ckliwie ze łzami w oczach omawiać upadki wysłuchując nagrań z żalami Krystyny.
:haha:
Hiszpanie w półfinale mało nogi w kostce Podolskiemu nie złamali później kuśtykał kilka minut i mecz dokończył. Także teraz nie róbcie cyrku i baletu z gry w piłkę.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 12 lip 2010, 14:12

Nie, powinni skupić się na grze w piłkę, czy tam piłką jak tam wolisz :lol:
Raptem te dwie sytuacje wymienione przez Ciebie też w żaden sposób nie zaprzeczają temu o czym pisałem. W dalszym ciagu uważam, że momentami podchodziło mi to pod MMA.

Hiszpanie w półfinale ble, ble.. a w ćwierćfinale ble... ble... a moim zdaniem v.Bommel powinnien przestać normalnie grać już od meczu z Brazylią :lol:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 lip 2010, 14:35

sędziowanie było żałosne od początku, Bommel nie wiem jakim cudem dograł z Brazylia do konca,wczoraj to samo.Mnie tylko ciekawi czemu nikt nie widzial fauli Hiszpanów np Iniesty czy wjazd w noge Podolskiemu.

Holandia poza 45 minutami z Brazylia grała piłke wręcz tragiczna dla mnie, totalne drewna z Robbenem i skutecznym Sneiderem.

Poziom mistrzostw żenujacy,i tak będzie niestety dalej.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 12 lip 2010, 15:02

dopuki sukcesy beda odnosci goscie pokroju mourinho czy beniteza, to zawsze znajdzie sie cale stado ich nasladowcow, gdzie "geniusz "taktyczny opiera sie na wybijaniu pilki w aut, kopaniu rywali po kosciach i wybiajniu na oslep a noz sie uda strzelic gola. tak grac umie nawet heitinga i obroncy szwajcarow czy grecji. zadna sztuka. mozna sie tym podniecac, potem wyjsc na podrowko i pograc tak ze znajomymi. skonczy sie to w podworkowych warunkach przekopaniem twarzy. w warunkach zawodowcow konczyc sie to powinno rozdawaniem bez pardonu czerwonych kartek.
gdy rodzil sie futbol nastapil spor miedzy dwiema frakcjami. jedna chciala zeby mozna bylo lapac pilke w rece, druga nie. jedna chciala sportu kontaktowego, druga nie. ta pierwsza w koncu ustapila i przyjela nazwe rugby. dlatego co niektorzy, czesto myla dyscypliny. glownie wojowniczo nastawieni, twardzi pomywacze z wysp, bo to ojczyzna tych sportow.
cale szczescie jest jeszcze kilku trenerow na swiecie ktorzy potrafia przyjac wyzwanie gry w pilke a nie w rugby. i wygrywają tym systemem spektakularne rzeczy. cieszmy sie dobrodzeje sukcesem pilki! w rugby kibicujmy all blacks! VAMOS!

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 lip 2010, 15:25

Nie wiem czy kwalifikuje się do jakże zacnej grupy Espana Haters - szczerze mówiąc mało mnie to interesuje. Mnie klepanie piłki formacji obronnej, tudzież w obrębie koła mało kręci(szczerze powiedziawszy nieco nudzi mnie) i zawsze preferowałem szybszy futbol. Jeśli to oraz ciągłe udawanie nazywamy dobrodziejstwem piłki to ja wysiadam i serdecznie dziękuję za takie oblicze tej niegdyś męskiej gry.

Jak dobrze, że Mundial już za nami. Piłka reprezentacyjna już dawno przestała mnie emocjonować. Bardziej czekam na ME u-19 - pewnie tam obejrzę przynajmniej kilka całych meczów :lol:

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 12 lip 2010, 15:32

miguel indurain pisze:dopuki sukcesy beda odnosci goscie pokroju mourinho czy beniteza, to zawsze znajdzie sie cale stado ich nasladowcow, gdzie "geniusz "taktyczny opiera sie na wybijaniu pilki w aut, kopaniu rywali po kosciach i wybiajniu na oslep a noz sie uda strzelic gola. tak grac umie nawet heitinga i obroncy szwajcarow czy grecji. zadna sztuka
Niektórym przeszkadzają też zawodnicy rywala, którzy powinni stać jak tyczki i nie przeszkadzać bezczelnie wirtuozom w bieganiu z piłką, w ich bajecznej technice. W ogóle mecz powinna grać jedna drużyna w jednej połowie, druga w drugiej żeby sobie wzajemnie nie przeszkadzali bo co zbyt wrażliwsi kibice doznać mogą traumy.

U zawodowców kartki, albo umiejętność uników powinna ich ochronić skoro tacy zawodowcy. Ale widać jacy z nich wirtuozi skoro skutecznego zwodu nie umieją wykonać tylko dają się faulować.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 12 lip 2010, 15:46

Nawet z meczu o Mistrzostwo Świata potraficie zrobić dyskusję "antybarcelońską"? :lol:
Wkurza mnie jak niektórzy świętują zwycięstwo obcego kraju jakby to Polska była. Nie wiem co jest głupsze: to, czy mówienie o klubach zagranicznych: "my".
ulynif pisze:Bo jakie to były by MŚ gdyby Mistrz Europy zagrał sobie z kimś tam jakiś mecz... :?
To by Puchar Konfederacji z tego wyszedł.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 12 lip 2010, 15:57

emdżej pisze:Wkurza mnie jak niektórzy świętują zwycięstwo obcego kraju jakby to Polska była. Nie wiem co jest głupsze: to, czy mówienie o klubach zagranicznych: "my".
I jedno i drugie jest równie mocne :lol:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 12 lip 2010, 16:36

Moze dlatego niektorzy tak robia, bo maja totalnie wyjebane na osiagniecia naszych pseudokopaczy, a wola sympatyzowac z druzyna ktora jednak cos pokazuje i da sie ja ogladac, hm?

I racje ma m indurain, od czasow pojawienia sie geniuszy taktycznych postaci Beniteza, Fergusona i niestety Mourinho, pilka schodzi na psy. I zamiast ogladac piekne mecze jak pare lat temu, chociazby pojedynki Realu z Manchesterem czy czasy Borussi Dortmund, gdzie over 3.5 byl na poziomie codziennym, mamy standardowo juz autobusy w bramce i gre do jednej bramki, przerywana kopaniem sie po kosciach. Najbardziej smutne jest jednak to ze coraz wiecej osob widzi to jako jedyna sluszna droge rywalizacji z najlepszymi, i takich 'zjawisk' bedziemy widziec juz coraz wiecej.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 12 lip 2010, 16:41

cru pisze:I racje ma m indurain, od czasow pojawienia sie geniuszy taktycznych postaci Beniteza, Fergusona i niestety Mourinho, pilka schodzi na psy. I zamiast ogladac piekne mecze jak pare lat temu, chociazby pojedynki Realu z Manchesterem...
Ferguson którego krytykujesz jest trenerem MU którego pojedynkiem z Realem się zachwycasz...
:haha:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 lip 2010, 16:46

MGiggs pisze:sędziowanie było żałosne od początku, Bommel nie wiem jakim cudem dograł z Brazylia do konca,wczoraj to samo.Mnie tylko ciekawi czemu nikt nie widzial fauli Hiszpanów np Iniesty czy wjazd w noge Podolskiemu.
He he he wjazd w nogę Podolskiego. Z tego co pamiętam Ramos postawił mu stempel na stopę, żółto OK i tyle. Iniesta co miał dostać za to, że stanął specjalnie na drodze van Bommela. Czerwień, no chyba w tej tam lidze. Być może Andres pomyślał, że ma zwidy bo Marka na boisku nie powinno być już w pierwszej połowie.
Śmiejesz się z postawy środkowych Hiszpanów, napisz, że piszesz o Barcelonie i tyle. Nie wiem co mogli inaczej zrobić przy podaniu Sneijdera, czy później kiedy pewnie dzięki Puyolowi frajerstwie Robbena nie było bramki. Pewnie znasz takich, którzy by się tak ustawili, ze żadna piłka między nimi by nie przeszła. Jakimś cudem stracili na Mundialu jedną bramkę. Jedną, tacy słabi, nie jedna kaleka dawała sobie wbijać 4 i to tylko dzięki miłosierdziu Bożemu. Zresztą nie będę pisał o kimś komu w reprezentacyjnej piłce nie należy się żaden szacunek.

Klepanie Hiszpanów nie przynosi efektów. :haha: Setka Cesca, setka Iniesty, setka Capdevili, setka Villi, dwie sytuacje Ramosa. Wszystko to tu nie pasuje. Dziwne.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”