Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: maciek_88 » 15 lip 2010, 22:46

Dzisiaj wygrany mecz z Al-Nassr 5:0 i warto wspomnieć o 3 golach Treze :) . Do tego kolejny dobry występ Diego (tylko niech nie strzela karnych), Motty, Pasquato i Ekdala. I o tym ostatnim chciałbym więcej parę słów. Jak dla mnie jest już on gotowy na pierwszą drużynę (nie mylić pierwszej drużyny z pierwszym składem) i spokojnie mógłby zająć miejsce któregoś z tych statycznych środkowych pomocników (mam tu na myśli Melo i Poulsena), za sprzedaż któregoś z nich można by było dostać jakąś kasę. Podoba mi się opanowanie w jego grze a wraz z żywiołowym Sissoko stworzył dzisiaj ciekawą parę w środku pola. Co do Pasquato to chciałbym jeszcze zobaczyć co prezentuje w spotkaniach z lepszymi zawodnikami, ale na chwilę obecną oceniam go wyżej niż Lanzafame i to on powinien zostać w pierwszej drużynie. Dzisiaj pierwszy raz zobaczyłem Martineza - zauważyłem, że gość ma niesamowite przyspieszenie i siłę co jest przydatne w pojedynkach bark w bark z bocznymi obrońcami. Szału dzisiaj nie zrobił, ale to dopiero jego pierwszy mecz a po prawej stronie w 1 połowie miał Zdenka, więc to by wiele wyjaśniało.

Mexes powiedział, że nie dołączy do Juventusu, więc wygląda na to, że kwestia środkowego obrońcy rozstrzygnie się między Barzaglim a Marquezem ze wskazaniem na tego pierwszego. Osobiście wolałbym Rafę, między innymi dlatego, że mógłby grać takiego kreatywnego DM-a w przypadku kontuzji lub kartek a Barzagli jest przyspawany tylko na stopera, ale wygląda na to, że to właśnie Włoch dołączy do Juventusu. Nie widziałem jego gry w Bundeslidze, więc się nie wypowiadam.

Del Neri powiedział, że do pełni kadry brakuje stopera, bocznego obrońcy, skrzydłowego i napastnika, jeżeli któryś odejdzie. Na dniach Federacja włoska być może wycofa się z zasady o tylko jednym zawodniku non-EU. Nie pozostaje nic innego jak czekać.

Ponoć AEK Ateny proponuje 2,5-3 mln za euro. Jeżeli to prawda to zaakceptować, podziękować i opłacić bilet do Aten.

Giovinco pewnie jest na wylocie. Nie wziął udziału w żadnym ze sparingów i wygląda na to, że zawodnik o bardzo dużym potencjale został przez nas zmarnowany. Smutna prawda. Z tym, że jeżeli już któryś trener na niego nie stawia to coś tam na tych treningach i zgrupowaniach chyba musi dziać. Nie mnie to oceniać.

I jutro losowanie eliminacji LE. Może Juventus trafi na Jagę lub Ruch :P

Wróć do „Włochy”