Re: Tour De France

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Re: Tour De France

Post autor: ddemon » 19 lip 2010, 17:48

Jakoś coś cicho ale myślę że po dzisiejszym etapie można śmiało nawiązać dyskusje bo we Francji bedą spore.Co sądzicie o dzisiejszym etapie bo uhonowaniu Contadora żółtą koszulką pojawiły się buczenie czy zasłużenie? Komentatorzy jakoś dyplomatycznie wypowiedzieli się że było niezasłużenie a ja mam też kaca bo Schleckowi defekt przytrafił się przy ataku i Contador w pewnym miejscu został i mógł go dopiero zobaczyć na mecie bo Schleck stracił na mecie 40 sekund i głównie to był defekt...choć jestem pełen uznania jak pojechał sam te góry każdy się męczył a on jakby to był malutki podjazd :lol: Opinia może jest trochę na wyrost bo od początku chciałem żeby wygrał Schleck choć wiedziałem że karty będzie rozgrywał Contador choć on i jego ekipa dopiero zaczęli rozgrywać je wtedy gdy odrobił 10 sek no i na parę etapach też się pokazali(Vinokourov) a tak to głównie w peletonie rządził Team Saxo-bank i głównie to Schleck bardziej robił wrażenie niż Contador...no ale są jeszcze etapy więc zobaczymy łatwiej jest zdobyć niż obronić a Andy będzie podwójnie zdeterminowany :)

Strasznie zawodzą kolarze Liquigasu pomocnicy Kreuziger,Szmyd i spółka niepomagają Basso a on sam niejest w najlepszej formie...C.Evans miał przez moment żółtą koszulkę ale stracił na jednym etapie tak jak Armstrong i przestał się liczyć w Tourze choć w jego przypadku można tłumaczyć że jest obalały...Armstrong cały czas odkąd upadał na początkowych etapach powtarza że chce wygrać etap i zakończyć karierę cóż...jakoś chyba sam niewie co mówi bo również bez formy na każdym etapie górskim traci minuty niejest tak mocny jak wskazywał prolog...szkoda bo poczęści liczyłem że namiesza i będzie może na podium a chociaż napewno w 5 choć z drugiej strony mówi że jedzie dla Leipheimera i ekipy choć aż tak bardzo niewidać aby Levi miał zniego pożytek choć drużyna ciągle ma szanse na końcowe zwycięstwo...Jutro kolejny etap górski no i czekam na kolejne przetasowania :jupi:

Wróć do „Inne sporty”