Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 102

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
jabol997
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jabol997 » 30 lip 2010, 13:45

Szkoda Jagi i Ruchu obie drużyny miały pecha zaś Wisla - brak komentarza

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 30 lip 2010, 15:47

Ruch i Jaga i tak nie będą miały gdzie grać. Jaga gra dobrze, ale co z tego jak nie wykorzystuje okazji, w Salonikach w tym żywiole pękną.
Wisła i Lech musza awansować. Wynik w meczu z Azerami był nawet do przewidzenie, w sensie, że bedzie ciężko, ale jednak Wisła musi się spiąć na szczyt swoich możliwości, tak na szczyt a nie urządzać sobie treningi z poważnym rywalem jakim jest Karabach.
yx666 pisze:Po dwudziestu minutach oglądania wisły wyłączyłem tv. Potem włączyłem na Jagę (i tylko oni zagrali przyzwoicie) ale wyłączyłem już w 60. i poszedłem spać. Jesteśmy na dnie. :boje się:
jesteśmy tam gdzie byliśmy od lat.
emdżej pisze:Ruch zgodnie z przewidywaniami przegrał z Austrią, ale żeby Wisła przegrała z jakimiś Azerami? Pierwszy raz o tej drużynie usłyszałem po losowaniu, a tu proszę - 0:1 i to w dodatku najniższy wymiar kary.
W Grecji pierwszy raz usłyszeli o Jagiellonii Białystok i co?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 30 lip 2010, 15:55

I jajco. Grecy wygrali i to spokojnie w meczu wyjazdowym.

Awatar użytkownika
Footy
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Footy » 30 lip 2010, 16:17

Unista pisze:Ruch i Jaga i tak nie będą miały gdzie grać.
Jeśli chodzi o Jagiellonię, to przyznam się szczerze, że nie znam dobrze województwa podlaskiego ani okolic, ale myślę, że na pewno nie wycofali by się z rozgrywek, lecz zagrali na najbliższym stadion, spełniający wymogi UEFA. Co do Ruchu, to mieliby "do wyboru do koloru" na jakim chcieliby zagrać stadionie. Niedaleko jest przecież Stadion Śląski i Stadion Ludowy w Sosnowcu.
Ebi pisze:I jajco. Grecy wygrali i to spokojnie w meczu wyjazdowym.
Z tym "spokojnie" to bym nie przesadzał. Białostoczanie przez całą drugą połowę kontrowali grę. Mecz mogli nawet wygrać, ale zawiodła skuteczność. Z pewnością serca wszystkich fanów Arisu do końca meczu drżały o wynik. Widziałem nawet jak jeden z przebywających na ławce rezerwowych przedstawicieli Arisu, zaczął rozluzowywać sobie krawat w 90 minucie meczu - w takim napięciu przeżywał te ostatnie minuty.

Awatar użytkownika
Louis_Dawid_Suarez
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Louis_Dawid_Suarez » 30 lip 2010, 17:57

to na początek mecz Wisły z Karabachem... Wisła zagrała fatalnie, jedynie Małecki grał dobrze i zrobił dobrą zmianę, a Żurawski zawalił jego prace nie wykorzystując karnego, tragiczny debiut zaliczył Gordan Bunoza dostając 2 żółtą kartkę, w konsekwencji czerwoną. W drugiej połowie Wisły nie było na boisku i mogła się cieszyć ze przegrała tylko 1;0 bo mogło być gorzej... Lech ze Spartą zagrał dobrze był lepszą drużyną, Kolejorzowi zabrakło trochę szczęścia, myślę że w rewanżu wygrają i wyjdą zwycięzko z 2-meczu... Jagielonia z Salonikami zagrała dobrze,trzeba też zauważyć że Białystok jeszcze nie ma doświadczenia w Europejskich pucharach więc trzeba patrzeć na ich grę trochę łagodniej, myślę że w rewanżu jeszcze powalczą o zwycięstwo... A Ruch, no cóż można było się spodziewać takiego wyniku...Niespodzianki nie było, Austria Wiedeń to świetna drużyna, chyba Chorzów nie jest jeszcze gotowy na tak dobrych przeciwników... To moja krótka opinia o ostatnich meczach Polskich drużyn w europejskich pucharach:D

Awatar użytkownika
Louis_Dawid_Suarez
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Louis_Dawid_Suarez » 30 lip 2010, 18:01

Ebi pisze:I jajco. Grecy wygrali i to spokojnie w meczu wyjazdowym.
chyba oglądaliśmy inny mecz, bo ja nie widziałem takiego spokojnego zwycięstwa Grecków :)

Awatar użytkownika
Footy
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Footy » 30 lip 2010, 19:13

Louis_Dawid_Suarez pisze:Austria Wiedeń to świetna drużyna
Nie przesadzaj. Na skalę europejską to co najwyżej przeciętniak. Z Ruchem wygrali, bo byli bardziej doświadczeni i dojrzalej grali od "Niebieskich".

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6568

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 lip 2010, 19:20

No i na tym polega różnica pomiędzy naszymi gwiazdami a kopaczami z zagranicy. Jak oni są faworytami, to nawet mogą grać słabiej (jak Aris) czy w sumie przeciętnie (jak Austria) a i tak wyjadą z korzystnym dla siebie wynikiem i spokojem przed rewanżem. Jak nasi są faworytami (jak Wisła) to gdy im się przeciwnik nie położy to srają już od 30 min bo na tablicy jest ciągle 0:0 a rywal nie chce sobie wbić bramki.

Awatar użytkownika
Footy
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Footy » 30 lip 2010, 19:46

Boromir pisze:No i na tym polega różnica pomiędzy naszymi gwiazdami a kopaczami z zagranicy. Jak oni są faworytami, to nawet mogą grać słabiej (jak Aris) czy w sumie przeciętnie (jak Austria) a i tak wyjadą z korzystnym dla siebie wynikiem i spokojem przed rewanżem. Jak nasi są faworytami (jak Wisła) to gdy im się przeciwnik nie położy to srają już od 30 min bo na tablicy jest ciągle 0:0 a rywal nie chce sobie wbić bramki.
Tak niestety myślimy. A tam Azerowie? Co tam! Luźny trening będzie, jak z Szawle! I to nie tylko tak myślą Nasi reprezentanci w europejskich pucharach, ale też zawodnicy reprezentacji czy inne drużyny klubowe. W II lidze nikt nie liczył się z Bruk-Betem Nieciecza, a teraz? A teraz to I-ligowa drużyna, która jest blisko porozumienia z Mauro Cantoro!

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 30 lip 2010, 20:08

Kwestią psychiki to przestało być już chyba dość dawno i raczej nie wierze w takie tłumaczenie, że nasz jakis tam zespół zagrał słabiej bo zlekceważył. To już jest niestety coraz częściej kwestia braku różnic w umiejętnościach piłkarzy z ligi azerskiej(czy też z innych słabych wschodnich lig) i polskiej. Nie da sie lekceważyć rywala skoro rok wcześniej poległo się na drużynie jeszcze słabszej, a tydzien przed meczem Wisły Lech nie potrafił strzelić Azerom gola. No spojrzmy na takiego Boguskiego. Przecież gość jest tak drewniany, że ja nie rozumiem jak taki "piłkarz" moze grac w reprze i w wicemistrzu Polski.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 30 lip 2010, 20:14

Zawsze można by spróbować zebrać najlepszych piłkarzy z nie wiem, klasy A i niższych, zmontować kilka drużyn i niech grają w lidze np. 5 takich właśnie ekip i 5 najlepszych z ekstraklasy. Jak myślicie, mogły by być ciekawe wyniki?

Awatar użytkownika
Louis_Dawid_Suarez
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Louis_Dawid_Suarez » 30 lip 2010, 22:21

Footy pisze:
Louis_Dawid_Suarez pisze:Austria Wiedeń to świetna drużyna
Nie przesadzaj. Na skalę europejską to co najwyżej przeciętniak. Z Ruchem wygrali, bo byli bardziej doświadczeni i dojrzalej grali od "Niebieskich".
zgadzam się... Jednak mi chodziło o to, że to świetna drużyna jak na umiejętności Ruchu Chorzów

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 30 lip 2010, 22:24

Patrząc na ostatnie wyniki drużyn to za świetną drużynę dla polskich drużyn należy wymieniac nie Austrię Wiedeń a Inter Baku i inne potęgi europejskiego futbolu.

Awatar użytkownika
Louis_Dawid_Suarez
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Louis_Dawid_Suarez » 31 lip 2010, 14:43

a jak oceniacie szanse naszych drużyn na zwycięstwa w rewanżach?

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 31 lip 2010, 15:11

Ruch i Jagiellonia raczej już odpadły, wiara pozostaje aby w Lechu i Wiśle. Lech stać na zwycięstwo, ale jak Sparta strzeli gola to już raczej jest pozamiatane. To samo się tyczy zespołu z Krakowa. Lech potrafił wygrać 1:0 w Azerbejdżanie, więc wydaje mi się, że Wisła ma szanse na awans. Rzecz podstawowa - nie stracić gola.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”