Re: Squadra Azzurra

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Squadra Azzurra

Post autor: Il Padrino » 31 lip 2010, 22:26

Niestety to nie jest lista powołanych przez Prandellego zawodników, tylko dywagacje La Gazzetty.
Salas11 pisze:
10 pisze:Criscito na środku? Bój się Boga. On tam na szczęście nie gra już od dwóch lat.
Tak źle, tak niedobrze.
Po prostu jest za słaby. Nie ma sensu wymyślać mu pozycji na których może poradzić sobie tylko gorzej niż na lewej stronie.

10 pisze:nie rozumiem natomiast, dlaczego Prandelli bierze tylko jednego człowieka na lewo (Bochetti).
No przecież oprócz niego jest Luca Antonini. On gra w Milanie na lewej stronie. A sam Bochetti to nie jest typowy lewy obrońca. Wg mnie to kolejny Criscito. Wątły, dający się łatwo przepchnąć, drewniany, za mało agresywny.

10 pisze:Santon (nominalnie prawy)
Ja wiem, czy można o piłkarzu, który praktycznie całą swoją profesjonalną karierę przegrał na lewej stronie - mówić, że jest nominalnie prawy :P. Poza tym, w Primaverze on grywał chyba z przodu, więc chyba nawet nie można byłoby go wtedy nazwać nominalnym obrońcą. A wiążę z nim nadzieję w kontekście reprezentacji.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2010, 22:29 przez Il Padrino, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Włochy”