Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

red85

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: red85 » 05 sie 2010, 22:13

Hernandez nie jest IMO rywalem Berbatova. Zresztą jeszcze musi dużo pokazać, żeby wygryźć Berbe ze składu...Więc przy 442(4231) grać będzie Rooney, a za jego plecami Berba.
Bardzo dobrze również spisuję się Macheda.
Jak dla mnie Kiko jest mocno przereklamowany. Strzelił bramki na tournee, ale gra wyglądała mocno przeciętnie.
Clevarley również spisuje się bardzo dobrze. Pytanie do tych co widzieli sparingi? Zwykle grywał na skrzydle? bo tak wynikało mi z tego, jak analizowałem składy zmiany i kto zostawał na boisku? I ogólnie gdzie lepiej się chłopak czuje na skrzydle czy w środku?
Raz zagrał w 442 ze Scholsem i grał bardzo dobrze. Nie zmienia to jednak faktu, że w środku grać może, ale raczej w 433.
Mówi się ostatnio sporo o Ozilu, gdyby on dołączył do zespołu to jak już pisałem byłoby kapitalnie. Szczególnie odnoszę się tutaj do taktyki 4-3-3- czy jak kto woli 4-5-1 on w niej odgrywał by kluczową rolę, zapewnił by odpowiedni balans między pomocą a atakiem.
A ja mam dalej wątpliwości. U nas nawet w 433 nie ma zawodnika odciążonego z zadań defensywnych, bo przecież gdyby tak było to by biegał tam Berbatov, a nie Park, Giggs, czy Anderson.

Co do DMa to się zgadzam. W gruncie rzeczy bardziej bym się ucieszył gdybyśmy sprowadzili jakiegoś DMa niż Ozila, chociaż fanem talentu Niemca jest od dawna.

Wróć do „Anglia”