FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1175

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 09 sie 2010, 13:38

sprawa euro-ms ma wiele plaszczyzn. chocby taka ze xavi mlodszy juz nie bedzie. do tego na euro xavi gral z senną tam bylo troche inne ustawienie niz na mundialu. mysle ze wogole xavi, mogl wystrzelic duzo wczesniej. dla europy. bo dla barcy wystrzelil, ale to nie byl co tu ukrywac pilkarz podziwiany w europie jak ma to miejsce teraz.
wystep xaviego na euro wywolal rzecz bez precedensu - nagle cala europa zapragnela miec kreatywnych pomocnikow. kto, gdzie i kiedy slyszal zeby wloscy (juz nie mowie o polskich,bo nawet nie ma co mowic, ci to dopiero dostali histerii) a wiec wloscy fani interu, milanu czy juve domagali sie kreatorow loool. oni marzyli o wycinakach i twardzielach typu gattuso - to byl przed euro synonim genialnego pomocnika dla wlochow. a po euro nagle kazdy chcial miec takiego "xaviego" w druzynie. ilez to sie naczytalem - kreatywny pomocnik juz, teraz, do nas! ha, bawilo mnie to setnie. zreszta do dzis mnie to bawi jak czytam cos takiego co wychodzi spod palcow sympatykow serie A. xavi przejdzie do historii to juz jest pewne. z innej beczki pamietam jak dzis: wszak prawie identycznie gral pep (jednak bardziej z tylu - tak jak ryj w ostatnich latach robil xaviego), a gdy pep szedl do wloch, to wszyscy pukali sie w glowe: po cholere taki facet do wloskiej pilki? we wloszech potrzebni sa inni pilkarze! dzis juz tak nie myslą, co tez jest wielkim sukcesem barcelony ha.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 sie 2010, 13:57

a wiec wloscy fani interu, milanu czy juve domagali sie kreatorow loool. oni marzyli o wycinakach i twardzielach typu gattuso - to byl przed euro synonim genialnego pomocnika dla wlochow.
Zapomniałeś chyba o Pirlo, który w formie był dla Milanu i Włoch kimś takim jak Xavi dla Barcelony i Hiszpanii. Odkąd pojawił się Pirlo na arenie włoskiej kluby zaczeły szukać piłkarzy o jego charakterystyce, a nie Gattuso(graczy tego typu uważali za ubezpieczycieli Andrei). Sam nawet Guardiola o ile mnie pamieć nie myli przyznał, że Włoch gra najbardziej podobnie do niego.
wystep xaviego na euro wywolal rzecz bez precedensu - nagle cala europa zapragnela miec kreatywnych pomocnikow.
Pirlo o wiele wcześniej miał taki status jak teraz ma Xavi i to raczej od Włocha zaczął się "boom" na takim pomocników.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 sie 2010, 14:23

Poziom zadufania w swoim zespole polskich kibiców Barcelony osiganał juz zenit. Juz ide poszukac w sobie, swojego naturlanego wewnetrznego Xaviego, bez tego nawet nie wyjde z domu bo wstyd.

Szkoda, ze jak po sukcesach Italii i Milanu caly swiat szukał ludzi pokroju Pirlo to zaden Milanista sie tym tak nie szczycił, nie widział w tym nic dziwnego czy zabawnego. Nie widział czegos co by dyskredytowało innych trenerów czy skautów. Naturalna kolej rzeczy, kolejny trend w szkoleniu. Ot, wydawało sie naturalne, ze taki zawodnik był wzorem poszukiwań. Dla kibiców Barcelony to za trudne do zrozumienia.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 sie 2010, 14:28

miguel indurain pisze:sprawa euro-ms ma wiele plaszczyzn. chocby taka ze xavi mlodszy juz nie bedzie. do tego na euro xavi gral z senną tam bylo troche inne ustawienie niz na mundialu. mysle ze wogole xavi, mogl wystrzelic duzo wczesniej. dla europy. bo dla barcy wystrzelil, ale to nie byl co tu ukrywac pilkarz podziwiany w europie jak ma to miejsce teraz.
wystep xaviego na euro wywolal rzecz bez precedensu - nagle cala europa zapragnela miec kreatywnych pomocnikow. kto, gdzie i kiedy slyszal zeby wloscy (juz nie mowie o polskich,bo nawet nie ma co mowic, ci to dopiero dostali histerii) a wiec wloscy fani interu, milanu czy juve domagali sie kreatorow loool. oni marzyli o wycinakach i twardzielach typu gattuso - to byl przed euro synonim genialnego pomocnika dla wlochow. a po euro nagle kazdy chcial miec takiego "xaviego" w druzynie. ilez to sie naczytalem - kreatywny pomocnik juz, teraz, do nas! ha, bawilo mnie to setnie. zreszta do dzis mnie to bawi jak czytam cos takiego co wychodzi spod palcow sympatykow serie A. xavi przejdzie do historii to juz jest pewne. z innej beczki pamietam jak dzis: wszak prawie identycznie gral pep (jednak bardziej z tylu - tak jak ryj w ostatnich latach robil xaviego), a gdy pep szedl do wloch, to wszyscy pukali sie w glowe: po cholere taki facet do wloskiej pilki? we wloszech potrzebni sa inni pilkarze! dzis juz tak nie myslą, co tez jest wielkim sukcesem barcelony ha.
Barcelona naszym mesjaszem, który niesie nowoczesność do średniowiecznej włoskiej piłki, niczym Prometeusz Ogień :lol:

Chłopie zejdź na ziemię, świat nie kończy się na Barcelonie. O tym ilu jest naśladowców Pirlo na włoskich boiskach (D'Agostino, Cigarini, Poli, Montolivo), a ilu Xaviego i Gattusso pisać nie będę :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 sie 2010, 15:03

ahahhhhahahahhahahaha.

W końcu się mogę zgodzić z Babelem
Poziom zadufania w swoim zespole polskich kibiców Barcelony osiganał juz zenit.
Ale ja proszę o więcej.To forum byłoby naprawdę nudne, gdyby nie kibice Katalonii. Na żadnym innym forum się tak nie ośmiałem, jak tutaj czytają przez ostatnich parę lat kibiców mes kun de klub :lol:

A post induraina czy jak mu tam, już dzisiaj nominuje do kategorii posta roku :)

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 09 sie 2010, 15:24

hahahahahahaha odezwaly sie moje dwa pupilki

pierwszy babel - facet ktorego pokoj oblepiony jest czarnobialymi napisami: "marzenia" i "obsesja", facet, ktory uwierzyl w slowa mourinnho, czlowieka ogarniety obessja zwyciestw, czlowieka ktory posunal sie do zakonczenia kariery najlepszego sedziego globy, tylko dlatego ze przegral, uwierzy ze to mourinho trener z marzeniami!

drugi kamil iles tam - nastoletni pędrak ktory do dzis wali glowa w mur z frustracji po rzymskiej klęsce. do dzis widzac barcelone nie moze zrozumiec jak wielki niezniszzcalny serb vidic dal sie ograc placzkowi messiemu. jak wspanialy anglosaski carrick zostal wdeptany w ziemie przez busquetsa.

natomiast mete - mysle ze pirlo to jest pilkarz o charakterystyce laudrupa, del piero, zidana, tottiego. tacy pilkarze byli we wloszech, tego sie nie da ukryc. to nie jest to co xavi.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 sie 2010, 15:30

mysle ze pirlo to jest pilkarz o charakterystyce laudrupa, del piero, zidana, tottiego
:shock: Dałeś do pieca stary :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 sie 2010, 15:30

natomiast mete - mysle ze pirlo to jest pilkarz o charakterystyce laudrupa, del piero, zidana, tottiego. tacy pilkarze byli we wloszech, tego sie nie da ukryc. to nie jest to co xavi.
Jedyne co łączy Pirlo z tymi piłkarzmi to to, że zaczynał karierę na podobnej pozycji co oni.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 sie 2010, 15:50

miguel indurain pisze:czlowieka ktory posunal sie do zakonczenia kariery najlepszego sedziego globy
Ale juz wiesz jak ten najlepszy sedzia globu ma na nazwisko? Pytam bo, ostatnio nie wiedziałes.

Zyj w swoim swiecie.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 09 sie 2010, 15:51

Rozjebałeś system, nie mam pytań ...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 sie 2010, 16:02

miguel indurain pisze:slowa mourinnho, czlowieka ogarniety obessja zwyciestw, czlowieka ktory posunal sie do zakonczenia kariery najlepszego sedziego globy, tylko dlatego ze przegral, uwierzy ze to mourinho trener z marzeniami!
Wiadomo, że Mourinho to beznadziejny trener, błagam wyjaśnij mi jak ten słaby trener osiągnął już tak wiele sukcesów. Albo lepiej wróć do piaskownicy, bo może już ci jakiś kolega podpierdolił grabki.
miguel indurain pisze:do dzis widzac barcelone nie moze zrozumiec jak wielki niezniszzcalny serb vidic dal sie ograc placzkowi messiemu. jak wspanialy anglosaski carrick zostal wdeptany w ziemie przez busquetsa.
.
Szkoda, że rok wcześniej ten sam gigant i wielki niezwyciężony klub nie mógł tym angielskim patałachom strzelić gola w dwumeczu.

Końcówkę Twojego debilnego posta skomentowali już inni, nie będę ich powtarzał.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 sie 2010, 16:11

Oczywiście rozumiem emocjonalne reakcje bo wokół takich postów trudno jest przejść obojętnie, ale niech każdy przed udzieleniem odpowiedzi da sobie 5 minut luzu :P Może się okaże, że lepiej nie odpowiadać? Tak tylko piszę bo z własnego doświadczenia wiem, że czasem szkoda po prostu nerwów.

Proszę mnie również nie utożsamiać z miguelem w sensie, że skoro kibicujemy temu samemu klubowi to mamy również ten sam punkt widzenia. Piszę to profilaktycznie.

Iniesta przeszedł badania i podobno jest w bardzo dobrej kondycji a więc może rzeczywiście uda się ogarnąć do pierwszego meczu z Sevillą tak, aby mógł zagrać od pierwszej minuty :think: Nie liczyłem na to, ale chyba prowadzi się lepiej od Leo, który miał po wakacjach wyraźne zaległości :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 sie 2010, 18:02

Zapomniałeś chyba o Pirlo, który w formie był dla Milanu i Włoch kimś takim jak Xavi dla Barcelony i Hiszpanii.
Iwanski-Legia, Polska

:beer: :lol:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 09 sie 2010, 18:04

Bienias pisze:
Zapomniałeś chyba o Pirlo, który w formie był dla Milanu i Włoch kimś takim jak Xavi dla Barcelony i Hiszpanii.
Iwanski-Legia, Polska

:beer: :lol:
Nie czaję porównania. Rozwiń, bo myślę, że nie tylko ja jestem ciekawy co chciałeś przekazac.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 sie 2010, 18:05

Jak to co. Skoro Do Xaviego porownuje sie Pirlo to ja do Pirlo porownalem Iwanskiego.

Tak samo smieszne jak zacytowany fragment....a moze zalosne w zaleznosci od interpretacji

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”