Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 737

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 10 sie 2010, 14:55

Pawel875 pisze:Moim zdaniem Bosingwa jak i Ivanović są lepsi od Neville'a i Rafaela. Z kolei Ashley to podobna klasa co Evra, a że ostatni mecz mu nie wyszedł to już inna sprawa :wink:
To nie temat na jakieś przekomarzanki ale Boskingwa w Chelsea grał średnio a Ivanovic od Raffaela nie jest. Evra > Cole delikatnie ale jednak. Poza tym mamy dużo większe perspektywy na przyszłość ;)

EOT

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 sie 2010, 14:57

1) Fabio był uważany zawsze za większy talent niż Rafael.
2) Nie rozumiem jak Fabio się ma do tego, że mamy niby najlepsze boki w lidze. Już pomijając to, że Pawel875 ma rację i Rafaela do Ivanovica nawet nie ma co porównywać. Dzieli ich na obecną chwilę przepaść mniej więcej podobnej wielkości jak Evry od O'Shea.
3) Oddałbym ich dwóch za Gibbsa
4) Anglik wykazywał już dawno duży talent, a jeśli ktoś przekreślał go po błędzie z United, to nie ma pojęcia o futbolu. Pewnie zresztą taki bubel przydarzy mu się jeszcze niejeden raz.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 10 sie 2010, 15:05

red85 pisze:4) Anglik wykazywał już dawno duży talent, a jeśli ktoś przekreślał go po błędzie z United, to nie ma pojęcia o futbolu. Pewnie zresztą taki bubel przydarzy mu się jeszcze niejeden raz.
Czytać :!:
majer13 pisze:Naprawdę chłopak zyskał wiele podziwu w moich oczach ponieważ potrafil zapomnieć o tak ważnym (słabym) meczu i ciągnąc wóek dalej czego efekty widzimy dzisiaj ;)
red85 pisze:3) Oddałbym ich dwóch za Gibbsa
Nigdy w życiu
red85 pisze:2) Nie rozumiem jak Fabio się ma do tego, że mamy niby najlepsze boki w lidze. Już pomijając to, że Pawel875 ma rację i Rafaela do Ivanovica nawet nie ma co porównywać. Dzieli ich na obecną chwilę przepaść mniej więcej podobnej wielkości jak Evry od O'Shea.
Piłkarsko może jeszcze odbiega ale jest zdecydowanie bardziej uniwersalny.

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 10 sie 2010, 15:06

Niestety powazna kontuzja w poprzednim sezonie troche przystopowala jego rozwoj. Mysle, ze gdyby nie ona to w tym sezonie moglby juz powaznie zagrozic Clichy, a moze nawet zajac jego miejsce.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 sie 2010, 15:13

Piłkarsko może jeszcze odbiega ale jest zdecydowanie bardziej uniwersalny.
A mogę wiedzieć, dlaczego Rafael jest bardziej uniwersalny niż Ivanovic, którego oceniam jako jednego z najbardziej uniwersalnych defensorów na świecie?

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 10 sie 2010, 15:15

Bo może zagrać jeszcze na pozycjach ofensywnych. Kolejnym argumentem jest to że jak chłopak wykorzystuje swój potencjał w pełni ,to od Ivanovica na pewno słabszy nie jest. Daje także więcej w ofensywie od Serba ;)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 sie 2010, 15:21

"Lekko" się Majer zagalopowałeś. Rafael na prawej pomocy? No nie bardzo. A Ivanović może zagrać na każdej pozycji w defensywnie, więc to jednak Serb jest bardziej uniwersalny.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 10 sie 2010, 15:28

Pisząc o uniwersalności nie miałem na myśli ilości pozycji na których Brazylijczyk może występować tylko o jego sposób gry. Lepszy w ofensywie, jeśli jest w formie to w defensywie słabszy nie jest. Jest poza tym szybszy (atut jeśli chodzi o bok), bardziej zwrotny no i lepszy technicznie. Ivanovic jest bardzo dobry ale na pozycji bocznego obrońcy mniej uniwersalny - o to mi właśnie chodziło :D Może wszechstronny byłoby lepszym określeniem :P

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 10 sie 2010, 15:30

Wymienianie nazwiska Rafaela w kontekście porównania do Ivanovicia jest lekko mówiąc śmieszne. Ivanović przewyższa Rafaela o klasę. Przed Brazylijczykiem jeszcze daleka droga, choć po beznadziejnych występach podczas pre-seasonu zaczynam powątpiewać czy on kiedykolwiek nauczy się grać w obronie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 sie 2010, 15:32

Serb jest i bardziej uniwersalny, jeśli chodzi o ilość pozycji, gdzie pasuje doskonale, a nie tylko ewentualnie, jak Rafael, jest bardziej uniwersalny fizycznie (zajebiście silny i szybki, a nie dynamiczny, ale drobny) oraz ostatecznie jest bardziej uniwersalny jako prawy obrońca, bo jest niesamowity w defensywie, oraz dobry w ofensywie.
Zresztą pisanie, że nieopierzony junior u którego widziałem w zeszłym sezonie proste błędy (żeby nie było dobre zagrania też zdarzyło mi się zobaczyć) jest równie dobry co jeden z 3? najlepszych defensorów ligi angielskiej to już nie jest nawet nadużycie, czy koloryzowanie. To jest po prostu myślenie życzeniowe.
Lepszy w ofensywie, jeśli jest w formie to w defensywie słabszy nie jest.
no ja cię proszę :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sie 2010, 15:33

żeście rozmyli temat, ale ciekawe rzeczy można przeczytać, wiec niech bedzie :lol:

osobiście uważam, że Ivanovic jest zdecydowanie lepszym obrońcą (na ten moment) niż Rafael. Nawet jak Brazylijczyk gra bardziej do przodu, to co z tego. Serb jest znacznie pewniejszy w defensywie, a o to przecież głównie chodzi.
majer13 pisze:Evra > Cole delikatnie ale jednak.
tu też się nie zgodzę, dla mnie remis, ze wskazaniem na Cole'a.

Ten błąd Gibbsa, to chyba chodzi wam o to, że się poślizgnął, chyba przy golu Parka ? Raczej przypadek (poślizgnął się po prostu) niż błąd.

via optajoe: The last time 3 Arsenal players played for England was v Hungary in May 2006 - Walcott's debut + Campbell & Cole

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 sie 2010, 15:35

Tak zdecydowanie Ivanovic jest lepszym graczem i chyba jako jeden z pierwszych doceniłem jego grę umieszczając go tutaj w jedenastce pierwsze półrocza zeszłego sezonu PL :P
Twoja antypatia do Evry jest na forum powszechnie znana :wink:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 10 sie 2010, 15:47

Mniejsza o to czy lubi Evrę czy nie, ale oceniając względem ostatniego sezonu to się zgodzę, może nie dużo lepszy ale jednak

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sie 2010, 15:49

Kamil232 pisze:Twoja antypatia do Evry jest na forum powszechnie znana :wink:
a moja sympatia do Cole'a też ? :lol:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan