FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1180

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 sie 2010, 22:46

http://www.blaugrana.pl/news/5638/ol%C3 ... elony.html

Staram się zachować spokój, ale może rzeczywiście coś z tego będzie? Swoje zdanie na temat tego transferu już wyraziłem, ale bynajmniej nie płakałbym w razie przybycia Javiera :] Póki co jednak nie wierzę w to zwłaszcza, że podawana kwota (15 mln + Hleb) brzmi jak bajka. W najlepszym razie kupimy go za samą gotówkę bo Hleb nie zechce odejść :roll:

Tak czy inaczej czekam na kolejne informacje w tej sprawie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 12 sie 2010, 23:05

W ogóle mi się to nie podoba :evil: Zostawcie Mascherano w spokoju bo :won: A tak serio to mamy za swoje, od miesiąca nie możemy go sobie zaklepać i proszę, teraz trzeba się licytować z Barceloną. Ustaliłem jednak z kumplem że jak Barca zgarnie Mascherano to wywozimy w bagażniku Iniestę w ramach rekompensaty. :twisted:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 sie 2010, 23:08

A ja podbije to co Red już pisał. Myślę, że Mascherano jako morderca futbolu, jako ten który nie gra w piłkę, będzie w Katalonii wygwizdywany. Xavi z Iniestą chyba niezbyt równie ciepło go przyjmą w szatnii, a dziennikarze będą mieli używanie po treningach słysząc ich żale jak to Mascherano w ogóle nie był zainteresowany grą w piłkę... :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 sie 2010, 23:10

Wszystko na to wskazuje. Poulsen z Juve do The Reds, więc Javier może powoli się pakować i przeglądać w lustrze w stroju Barcy. Goal.com donosi, że Roy Hodgson liczy na Hleba, więc może chłopak się skusi?

A co do JM, to nie przedłużył kontraktu z Liverpoolem, bo chce iść do Hiszpanii. Klub podobno obiecał jemu i jego menago, że nie będzie robił problemu w razie konkretnych ofert. Tylko tak kwota jakaś ruchoma - tutaj podają 15 mln+Hleb, a goal.com mówi o 10 mln plus Hleb. Anglicy podobno żądają 24 baniek.
- I said to him [new Liverpool manager Roy Hodgson] that maybe for my life I prefer to change the country, not to change the club - that is the fact - słowa JM.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 sie 2010, 23:15

Salas11 pisze:Ustaliłem jednak z kumplem że jak Barca zgarnie Mascherano to wywozimy w bagażniku Iniestę w ramach rekompensaty. :twisted:
:lol:

A ja myślę Kamil, że przesadzasz. To, że w Barcelonie koncepcja gry w piłkę jest taka a nie inna nie oznacza zaraz, że ktoś nie docenia umiejętności takiego Mascherano. Na poprzedniej stronie wyraziłem się dość precyzyjnie. Jest świetny, ale pasuje mi średnio jeżeli mówimy o zastąpieniu Busquetsa w pierwszym składzie. Uważam, że potrzebujemy raczej zmiennika dla Sergio. Oczywiście im lepszy, bardziej konkurencyjny tym lepiej, ale Javier to raczej koleś do pierwszego składu. Tyle.

Za 15 mln + Hleba to Sandro powinien przejść do Liverpoolu na klęczkach po Mascherano. Rozwiążemy dwa problemy (potrzebujemy DM-a, chcemy pozbyć się Hleba) i to w dobrym stylu bo kwota bardzo przyjemna a zawodnik bardzo dobry. Dlatego właśnie nie wierzę, że mogłoby być aż tak dobrze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 sie 2010, 0:08

Będzie post pod postem, ale to odmienny temat i może akurat komuś się nudzi więc zechce sobie pogłówkować :lol:

Według (źródło bardzo niezłe) RAC1 żaden z reprezentantów Hiszpanii na MŚ (w tym Iniesta) nie pojedzie nawet do Sevilli.

Superpuchar Hiszpanii ma jakieś tam swoje śmieszne regulacje i wychodzi na to, że w składzie musi znaleźć się minimum 7 piłkarzy należących do pierwszego zespołu. Pep może zatem umieścić jednocześnie na boisku tylko 4 piłkarzy rezerw. Nie wiem jak wyglądają numery na przyszły sezon, ale obstawiam, że taki Jonathan będzie liczony jako zawodnik Barcelony B.

Teraz czekam na propozycje składów :]

Ruben - Maxwell, Abidal, Milito, Adriano - Jonathan, Keita, Sanchez - Bojan, Ibra, Messi

Taki byłby chyba optymalny i jednocześnie realny. Alves pewnie dałby radę zagrać, ale wątpię w to. Nie mam też pojęcia co sądzić o Thiago czy Romeu, którzy nie mogli pokazać się w sparingach. Podobnie Fontas.

[EDIT]

Powiedzieli również (w RAC1 znaczy się), że Barcelona nie złożyła żadnej oferty za Mascherano a Pep prawdopodobnie nikogo konkretnego już nie chce. Wychodzi na to, że był zainteresowany tylko Fabregasem :P Może po ostatnich transferach firmowanych swoim nazwiskiem postanowił być nieco ostrożniejszy? :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 sie 2010, 0:31

Czyli co? Koniec ery Pepa "wszystko na mój koszt"? :lol: Raczej zrobił sobie przerwę w transferowych intrygach. :P Co do składu na Superpuchar, kadrę macie na tyle szeroką że te niezbędne minimum raczej powinno zostać osiągnięte. Nie rozumiem natomiast czemu nieobecni kadrowicze nie mieliby być brani pod uwagę przy ustalaniu składu na rewanż. :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 sie 2010, 0:45

Salas11 pisze:Co do składu na Superpuchar, kadrę macie na tyle szeroką że te niezbędne minimum raczej powinno zostać osiągnięte. Nie rozumiem natomiast czemu nieobecni kadrowicze nie mieliby być brani pod uwagę przy ustalaniu składu na rewanż. :?
Zacznę od końca - nikt nic o rewanżu przecież nie mówił :> Na rewanż pewnie będą w jakimś tam stopniu przygotowaniu i w razie potrzeby być może zagrają. Póki co interesuje nas pierwszy mecz rozgrywany w Sevilli.

Niezbędne minimum na pewno osiągniemy, ale tutaj chodzi o zdobycie trofeum a nie uniknięcie walkowera :lol: :roll:

Jeśli chodzi o Pepa to tak naprawę nie wiemy co mu w głowie siedzi. Opieram się na doniesieniach prasy przede wszystkim. Mówił TAK transferowi Cesca oraz NIE transferom Robinho i Ozila. Na sugestie o wąskiej kadrze odpowiada La Masią podobnie jak w latach ubiegłych bo praktycznie co roku powraca ta sama gadka o brakach w składzie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 sie 2010, 1:04

Mentor pisze:Zacznę od końca - nikt nic o rewanżu przecież nie mówił :> Na rewanż pewnie będą w jakimś tam stopniu przygotowaniu i w razie potrzeby być może zagrają. Póki co interesuje nas pierwszy mecz rozgrywany w Sevilli.
Aaa... scusi, ubzdurało mi się że rewanż gracie w Sevilli. :P Ponoć David Villa nie zagrał w meczu z Meksykiem, więc szansa na grę w pierwszym spotkaniu chyba jest? Nie wiem jak w jego przypadku z okresem przygotowawczym.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 sie 2010, 1:09

Salas11 pisze:Ponoć David Villa nie zagrał w meczu z Meksykiem, więc szansa na grę w pierwszym spotkaniu chyba jest? Nie wiem jak w jego przypadku z okresem przygotowawczym.
Dzisiaj o 19:00 (znaczy się wczoraj bo mamy już piątek :P ) David Villa odbył swój pierwszy trening w nowym klubie :lol:

Żaden Mistrz Świata nie zagra w sobotę w Sevilli.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 sie 2010, 1:21

Spory handicap dla Sevilli i chyba nie omieszkam wykorzystać tego faktu na zakładach wobec braku kręgosłupa Barcy. Problem z Katalończykami jest jednak taki że są nieobliczalni, nawet przy tylu absencjach.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 sie 2010, 8:57

Żaden Mistrz Świata nie zagra w sobotę w Sevilli.
Navas tez dostaje wolne?

Powiedzieli również (w RAC1 znaczy się), że Barcelona nie złożyła żadnej oferty za Mascherano a Pep prawdopodobnie nikogo konkretnego już nie chce. Wychodzi na to, że był zainteresowany tylko Fabregasem :P Może po ostatnich transferach firmowanych swoim nazwiskiem postanowił być nieco ostrożniejszy?
JM nie jest moim faworytem, ale wole go niz kogos z mlodzikow. Busi musi czuc konkurencje zeby sie rozwijal, a przy obecnej kadrze obawaiam sie ze jego proste bledy nie beda niwelowane. W zwiazku z powyzszym wyrazam nadzieje ze wzmocnimy pozycje defensywnego pomocnika o jakiegos doswiadczonego zawodnika.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 13 sie 2010, 21:56

Wreszcie kończy się sezon ogórkowy a wraz z nim napinki ze strony różnej maści Interistów - pewnie w kolejnym sezonie wygracie słabiutką Serie A a w LM odpadniecie w LM, Arsenalowców - powodzenia w walce o 4 miejsce w PD :P

Javier Mascherano za 15 mln+ Hleb to byłby świetny transfer, mam nadzieję że te plotki znajdą potwierdzenie. Busquets potrzebuje solidnego rywala i Argentyńczyk pasuje idealnie. Sergio odesłał już na emeryturę Sennę w reprezentacji, zmusił do odejścia Yayę, jeśli posadzi Mascherano w Barcy, może znaffcy i antyfani wreszcie się do niego przekonają.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 sie 2010, 22:04

stary rupieć pisze:Wreszcie kończy się sezon ogórkowy a wraz z nim napinki ze strony różnej maści Interistów - pewnie w kolejnym sezonie wygracie słabiutką Serie A a w LM odpadniecie w LM, Arsenalowców - powodzenia w walce o 4 miejsce w PD :P
W tym momencie sam się napinasz. Hipokryzja rządzi!

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 sie 2010, 22:07

powodzenia w walce o 4 miejsce w PD :P
Co to PD panie nienawidze-napinek-napinka?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”