Liverpool (zbiorczy) - Strona 203

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 15 sie 2010, 16:32

Przed chwilą czytałem, że

Almunia, Sagna, Vermaelen, Koscielny, Clichy, Eboue, Wilshere, Diaby, Nasri, Chamakh, Arszawin

Ławka rezerwowych: Fabiański, Gibbs, Song, Rosicky, Walcott, Vela, Van Persie

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sie 2010, 18:56

Reina do uderzenia Rosickyego bronił świetnie. Po nim 3 błędy z rzędu przy dośrodkowaniach. Szkoda Liverpoolu bo, Arsenal w większy sposób nie potrafił wykorzystać przewagi jednego zawodnika. Ta akcja Czecha i końcówka to trochę mało, za mało. Trochę innego- słabszego Liverpoolu się spodziewałem.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 15 sie 2010, 19:09

Dziękować Reina za swojaka 8)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 sie 2010, 0:34

A co Damiaan nie wypowiada sie o meczu? Tajemniczo cos :P

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 16 sie 2010, 10:05

Magnum pisze:A co Damiaan nie wypowiada sie o meczu? Tajemniczo cos :P
Jets już w Liverpoolu - tylko gdzie ten Pep mieszka :?: :rotfl:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 16 sie 2010, 21:00

:lol:

Nie Pep, tylko Pepe.

Niedosyt czuję po tym spotkaniu. Wszystko szło naprawdę dobrze, aż tu nagle klops w wykonaniu Reiny (chociaż do tego momentu Hiszpan bronił naprawdę świetnie). Bramka N'Goga piękna, chociaż po pierwszej połowie chciałem go jak najszybciej wywalić na ławkę rezerwowych (chłopak talent ma, ale niejednokrotnie przyjęcie piłki go przerastało, co niesamowicie mnie irytowało). W defensywie Liverpool był naprawdę świetnie zorganizowany, pretensji nie można mieć do żadnego obrońcy, bo zagrali na bardzo wysokim poziomie. Świetnie grający głową Chamakh był praktycznie przez cały mecz bezradny. Także obrona na bardzo duży plus. Na osobną pochwałę zasługuje Agger, który za wszelką cenę chciał pomóc drużynie i nawet złe samopoczucie mu w tym nie przeszkodziło. Gerrard bardzo mi się podobał. Uwielbiam oglądać tak grającego kapitana. Walczył o każdą piłkę, świetnie rozgrywał, bardzo dobrze podawał, nie zanotował praktycznie żadnej straty. Kuyt i Jovanović także na plus. Debiut Serba naprawdę obiecujący. No i ten Mascherano... Przed meczem miałem wątpliwości co do jego motywacji na to spotkanie. Jak się okazało - zupełnie niepotrzebne wątpliwości. Walczył o każdą piłkę, w destrukcji był bezbłędny, zostawił na boisku mnóstwo zdrowia. Bezapelacyjnie MOTM. Dostał zasłużone owacje na stojąco, kiedy schodził z boiska. Jeśli chodzi o rezerowych, to Maxi i Lucas na plus. Torres potrzebuje jeszcze trochę czasu, więc pretensji do niego nie mam. Cole'a nie oceniam, bo w sumie nic oprócz jednego ładnego podania piętą i wycięcia równo z trawą Kościelnego nic nie zrobił. Jak już przy Joe jestem, to dzisiaj na oficjalnej stronie pojawiła się informacja, że klub nie będzie składał odwołania. Także Cole'a w spotkaniach z MC, WBA i Birmingham City nie zobaczymy.

Efekty pracy Hodgsona już są widoczne. Najbardziej cieszy powrót dobrego ducha drużyny. Piłkarze nie wyglądają na zrezygnowanych, co niejednokrotnie mogliśmy zobaczyć w poprzednim sezonie. Każdy pokazał niesamowite zaangażowanie i wolę walki. Nie było dla nich straconych piłek, co bardzo mnie cieszy. Taki Liverpool chcę oglądać. Wróci Torres i będzie jeszcze lepiej.

Jestem optymistycznie nastawiony do tego sezonu.

Odnośnie transferów: Brad Jones ma jutro podpisać kontrakt. Australijczyk będzie kosztował 2,5 mln funtów.

No i Mascherano znalazł się w składzie na czwartkowy mecz eliminacji do LE.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 sie 2010, 21:11

Daaaamian pisze:Jovanović także na plus. Debiut Serba naprawdę obiecujący.
Ale i tak wielu z tego meczu zapamięta głównie jego efektownego szczupaka :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 sie 2010, 21:44

Daaaamian pisze:No i Mascherano znalazł się w składzie na czwartkowy mecz eliminacji do LE.
Jeżeli napisałeś to w kontekście ewentualnego odejścia Argentyńczyka to można już z całą pewnością stwierdzić, że do Barcelony nie trafi. Zubizarreta powiedział, że Javier nie znajduje się w naszych planach transferowych. Nie wiem jak bardzo zdeterminowany jest Inter.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 sie 2010, 21:58

Inter pozyska z Genoi Giuseppe Scullego, ponoc Benitez zobaczył w tym 29-letnim zawodniku nowego Kuyta. Wyglada na to, ze to by bylo na tyle w letnim okienku. Co prawda specjalisci od włoskiej pilki we Włoszech twierdza, ze to strategia Interu na zmiejszenie ceny, ale jak sami widzicie to raczej wyglada na rezygnacje z Mascherano.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 sie 2010, 0:47

emdżej pisze:Ale i tak wielu z tego meczu zapamięta głównie jego efektownego szczupaka :lol:
Bez wątpienia. Genialne to było. :lol:

Pozytywną informację przekazał Mentor. Jednak skoro nie chcecie Mascherano, to co z nowym DM'em? Będzie sam Sergio czy może ktoś z Barcelony B (chyba tak się to nazywa, jak coś poprawcie) dołączy do pierwszej kadry?

Informacja podana przez Babela także cieszy. Chociaż nie zdziwię się, jeśli Inter ostatecznie złoży ofertę.

No i jeszcze jedno: Brad Jones oficjalnie piłkarzem Liverpoolu. Kwota transferu to 2,3 mln funtów.

Obrazek

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 sie 2010, 1:44

Daaaamian pisze:Jednak skoro nie chcecie Mascherano, to co z nowym DM'em? Będzie sam Sergio czy może ktoś z Barcelony B (chyba tak się to nazywa, jak coś poprawcie) dołączy do pierwszej kadry?
Pewnie więcej transferów już nie będzie. Co prawda media nie odpuszczają i atakują newsem jakoby Ibra był na wylocie, aby sprowadzić Robinho :lol:

Tak w sumie to nie wiem kto konkretnie będzie tym zmiennikiem Sergio. Opcji jest kilka przy czym najbardziej odpowiedni wydaje się być Oriol Romeu. Przeciwko Sevilli spisał się nienagannie a stracone gole nie obciążają jego konta. Inna opcja to Jonathan Dos Santos, ale tego bym nie chciał. Jako zmiennik Xaviego pasuje idealnie, ale DM z niego słaby jak dla mnie. Ta dwójka (Romeu, Dos Santos) to oczywiście ludzie ze szkółki. W razie czego jest w składzie jeszcze Keita, ale ten jako DM też praktycznie nie grywał do tej pory i średnio mi się widzi w tej roli. W ostateczności jest jeszcze Pique, ale to ostateczność bo jego miejsce jest na środku obrony.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 17 sie 2010, 9:29

Gdyby Liverpool odpadl w eliminacjach niegdysiejszego PUEFA to Mascherano moglby grac dla innego klubu w LM od fazy grupowej, zgodnie z nowymi zasadami :P

Tak na serio to jednak szans na to, ze odpadniecie pewnie nie ma wiec to faktycznie komplikowaloby sytuacje.
Tym niemniej powinnisce sie raczej spodziewac, ze Inter ostatniego slowa nie powiedzial w tym temacie i jakas probe pozyskania Argentynczyka jeszcze przeprowadzi.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6613

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 sie 2010, 11:05

To, że jest w składzie nie oznacza, że zagra. Zresztą z tego co pamiętam, to grając w LE i tak później może grać w LM ale te przepisy zmieniają się co roku więc mogę być w błędzie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sie 2010, 10:35

Jasne, że nie oznacza, że zagra. Tym bardziej, że w spotkaniu z Arsenalem nabawił się jakiegoś urazu.

Skrtel podpisał dzisiaj nowy kontrakt, który zatrzyma go na Anfield do 2014 roku. :ok:

No i niektóre portale podają, że Wolfsburg złożył ofertę w wysokości 9 mln funtów za Babela. Za taką kwotę sprzedałbym go bez wahania.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 sie 2010, 11:03

Daaaamian pisze:No i niektóre portale podają, że Wolfsburg złożył ofertę w wysokości 9 mln funtów za Babela
A czy w zimie McLeish nie dawał podobnej kwoty?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”