Ekstraklasa w sezonie 2010/2011 - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 sie 2010, 22:52

Jarzinho pisze:Czasami oglądam spotkanie i tak jak po meczu Polaków zastanowiłem się ile bramek z wolnych strzelili np. Gancarczyk czy Wichniarek.
Po meczu trenował je Kiełb, więc po następnej kolejce będziesz mógł pytać kto widział bramkę Kiełba z wolnego :wink:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 14 sie 2010, 22:55

Cris7 pisze:Po meczu trenował je Kiełb, więc po następnej kolejce będziesz mógł pytać kto widział bramkę Kiełba z wolnego :wink:
Najbardziej żenujące jest to że mistrz Polski grając na własnym stadionie nie może oddać ani jednego strzału w światło bramki. Zieliński po raz kolejny pokazuje że lepiej potrafi przygotować zespół na wiosnę niż jesień, oby tylko szybko się otrząsnęli po tak słabiutkim początku bo mogą skończyć sezon zanim ten się naprawdę dobrze zacznie :roll:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 sie 2010, 0:24

Wielka trójka bez formy na początek sezonu, Polonia naprawdę może to wykorzystać. Lech dzisiaj fatalnie, żenująco, brak słów. Dnipro (mimo iż w tej kolejce przegrało u siebie) rozjedzie ich z łatwością i lament będzie duży, bo to klub o małej renomie i znowu będzie, że nawet z ogórkami przegrywamy. Jakby wylosowali Juventus to by przynajmniej nie było płaczu (ale było by usprawiedliwianie, że to Juventus, wielka włoska ekipa, pomimo iż obecna kadra ma nie wiele wspólnego z dawnym Juventusem). Balon pompowany przez działaczy Lecha pęka w zatrważającym tempie. Miały być puchary, chwała a jest szara, przeciętna, ligowa rzeczywistość.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 sie 2010, 0:28

Na ten moment jedyny scenariusz, gdy pojawia się lament o odpadnięciu z ogórkami, to odpadnięcie Dnipro i przejście Lecha dalej. Na ten moment ten klub jest pod każdym względem lepszy od Lechitów, choć nie tak jak Juventus czy Getafe, to jednak spokojnie powinien przejść polską ekipę. Po odpadnięciu z Dnipro raczej będzie można Lecha chwalić za przejście Interu (co się takiej Wiśle nie udało), bo w obecnej sytuacji polskiego futbolu odpadnięcie z taką ekipą to żaden wstyd.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 sie 2010, 0:37

Sprawa jest taka, że ja to wiem i Ty to wiesz, ale przeciętny kibic nie wie gdzie leży Dniepropietrowsk o klubie nie wspominając. Parę lat temu Dnipro eliminowało jakiś niemiecki klub (Hamburg albo Stuttgart, nie pamiętam) wrzucając im 3:0 w Niemczech. Była to ogromna niespodzianka, wtedy z ojcem śmialiśmy się, że jakiś tam klub z Ukrainy nie będący Szachtarem albo Dynamo (którzy potęgami byli zawsze) punktuje Niemców. Nawet nam przez myśl nie przeszło, że za parę lat klub z Polski w starciu z takim przeciwnikiem będzie na straconej pozycji. Ale czemu ja się na tym rozwodzę...

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 15 sie 2010, 16:33

Czarnym koniem rundy jesiennej może okazać się wrocławski Śląsk. :wink:

Diaz wydaje się być naprawdę świetnym napastnikiem,oczywiście jak na polskie warunki. Kaźmierczak i Mila to też futboliści o ponadprzeciętnych umiejętnościach.

W Polonii,jeśli bramki zaczną strzelać regularnie Smolarek i Sobiech,to mistrzostwo rundy wobec katastrofalnej postawy Lecha,Legii czy Wisły jest praktycznie pewne.

Wg mnie jednak w tym sezonie najgorszy z faworyzowanej trójki będzie Kolejorz. Wyprzedzić mogą go nie tylko Wisła i Legia,ale i Polonia,Jaga,Śląsk. :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sie 2010, 20:10

Patrzę na Zająca i szybko w jego metryczkę- 1975r. no brawo k... Gościu, który od odejścia z Lecha więcej się leczy wygląda jakby był w życiowej formie, a kondycja jak u Smudy. On wygląda tak jak nie powinien, a może ta reszta robi takie tło. Śmiech, śmiech i jeszcze raz gromki śmiech. Jeśli tak ma wyglądać czołówka naszej ligi jak Lech, Wisła i Legia to naprawdę do tej ligi nie będzie można znaleźć za 2 lata słabszego odnośnika w Europie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 sie 2010, 22:35

Ntibazonkiza :o :shock: co to za pilkarz, fenomenyalny :!: taki jeszcze po polksich klepowiskach nie biegal, takie wrazenia po jego 1 wystepie

Jak narazie marazm ielkich ekip... najgorzej rokuje Lech, bo tam jakos ciezko na horyzoncie zauwazyc symptomy poprawy gry... sklad wiele sie nie zmienil, Ziela szybko nie zwolnia... w Legii niedluga moga sie dotrzec, zas w wisle nowy coach moze poukladac klocki

To moze byc taki przelomowy sezon dla akich ekip jak polonia, Jaga Slask

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 sie 2010, 22:43

Wrócił czeher, już myślałem, że gdzieś przepadłeś :P Rozumiem, dwutygodniowe wakacje 8)

A co naszej kopanej, to dziś ładnie Ruch pocisnął Wisłę, a i Widzew wygrał na Koronie, mała niespodzianka.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 15 sie 2010, 23:16

Dla mnie osobiście Ruch Chorzów nie był niespodzianką. W Gdańsku dobre spotkanie i dzisiaj ograli fatalną Wisłę Kraków a Maciej Żurawski to potwierdził :wink: Ktoś wspomniał i dobrze, że Polonia Warszawa, która na razie wygrała w Zabrzu 0:2 i na Konwiktorskiej 3:0 powinna nadal uciekać, póki się da. Uważam, że prócz Polonii do walki o górną półkę może spokojnie powalczyć Jagiellonia Białystok, ponownie Ruch oraz Śląsk Wrocław. Dla mnie Lech Poznań, Legia Warszawa i Wisła niekoniecznie muszą być na podium.

Najzabawniejsze dla mnie jest też to, że ta liga z roku na rok jest coraz słabsza, czym kluby udowadniają w europejskich pucharach ale zaś interesująco się śledzi ligę, gdzie można powiedzieć, że faworytów już nie ma.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sie 2010, 23:22

Nie wiem co ktoś widzi w Śląsku, gdyby nie kaleka Polczak nie byłoby 3 oczek, muszą opanować najpierw grę w defensywie, żeby było o czym mówić w ich przypadku. Podobnie się rzecz ma do Tarasiewicza. Ja dobrze pamiętam poprzedni sezon. Jaga do mnie przemawia poprzednim sezonem, gdzie może gdyby nie ujemne punkty by się nakręcali. Zobaczymy co będzie z ich wyjazdami i defensywą także nie powalają.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 sie 2010, 21:02

Żeby opisać niektórych głupków w naszej lidze to musiałbym naprawdę skończyć jakieś studia, bo słów mi ewidentnie brakuje. Matusiak w przerwie mówi, że będą frajerami jak nie wygrają tego spotkania. Frajerzy to mało-adekwatne określenie i nawet nie w połowie określające tego co zrobiła Cracovia.
Powinni pyknąć Legię tak 3-0 jak Polonia a skończyli na 1-2 dupę. Dobre, już chciałem pisać jacy to Legioniści słabi, bo na ich tle wybija się Dudzic, Wasiluk, Polczak a tu taki zonk. Specjalnie nie zmieniam zdania odnośnie Legii, ale przynajmniej potrafili wygrać, ale jeśli ktoś myśli, że to są dobrzy zawodnicy na naszą ligę i brakuje im zgrania to się bardzo mocno myli.

mrowa9
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mrowa9 » 17 sie 2010, 8:48

legia nie grała dobrze, ale pokazala charakter, głownie dzięki super dopingowi.
rzut wolny w tym meczu to podobna sytuacja jaką odgwizdal howard web w meczu polska-austria. Taki jest przepis i sędzia miał prawo odgwizdać rzut wolny. Nikt go za to nie ukarze, chociaż rzadko takie przewinienia ogwizduje się.
takie moje zdanie

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 sie 2010, 9:25

Odnosnie Legii to na oko widac roznice z tym co jest a z tym co bylo. Najgorzej gra obrona i tutaj brak zgrania jest kluczowy. Chociaz wroci Choto i Astiz i 3/4 napastnikow z Ekstraklasy kopie sie w czolo.
eśli ktoś myśli, że to są dobrzy zawodnicy na naszą ligę
2 mecze plus sparing a ty juz oceniles. Ten bramkarz wczoraj gral zupelnie inaczej i smiem twierdzic ze w przypadku gdyby zagral w ten sposob pierwszy mecz to piano by z zachwytu jaki to udany transfer. Nie oszukujmy sie Legia wydala na nowych zawodnikow 2,5 a jak dobrze wiemy nie sa to sumy wielkie. Nie oczekujmy od nich ze beda robic roznice.

Na chwile obecna Legia z głownych faworytow ma najwiecej punktow. Lech to dopiero ma problem. Stracili tylko Lewego a graja slabiutko.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 17 sie 2010, 9:28

Bienias pisze:Lech to dopiero ma problem. Stracili tylko Lewego a graja slabiutko.
Jeśli o Lechu mowa to oni stracili nie tylko Lewandowskiego ale też Peszkę, Stilica i Krivca. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”