Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: Jarzinho » 18 sie 2010, 17:23

Smuda już totalnie odjechał- albo zgłupiał na starość albo pali jakieś gówno. Pamięć mu już tak szwankuje, że aż mi go szkoda. Ja tam jestem za naturalizacją ale w określonych warunkach, dobry zawodnik i w jakiś sposób związany z Polską. Ciekawe czy ten gościu potrafi przynajmniej po polsku się porozumieć. Dudu totalnie mi obcy zawodnik, z meczu z Lechem także nie zapadł mi w pamięć, teraz zwrócę na niego uwagę.
emdżej pisze:Kolejny piłkarz "poczuł się" Polakiem po dwóch latach przebywania w kraju? Już prędzej zrozumiem chęć gry Cionka w reprezentacji bo ten to chociaż ma polskie pochodzenie.

P.S. Do kadry mają wrócić Boruc i Głowacki.
Akurat Cionek stał się faworytem mediów, a ja sam nie mam pojęcia dlaczego. Facet jest gorszy od Sadloka, technikę ma Glika, a to, że gra ostro to nie powód, żeby go stawiać w gronie zawodników do naszej kadry.
Jeśli Smuda zacznie stawiać na zawodników dobrych to ze środkiem obrony nie będzie problemu. Tylko tam muszą dostawać szansę Sadlok, Jodłowiec(obecnie kontuzjowany?) czy nawet niezły od kilku sezonów Pietrasiak, inna sprawa, że Smuda Sadloka wywala na lewą stronę, Jodłowca do pomocy. To nie daje efektów, a tylko pogarsza grę Polaków.
Obecnie największym problemem są boki obrony- Wojtkowiak jest totalnie bez formy, Piszczek leczył jakiś uraz, Golański gdzieś szuka klubu, Kowalczyk gra tam bardzoo średnio, na lewej nie ma nikogo. Gancarczyk czy Brzyski u Smudy szans nie dostają, innych nie widzę.

Co do Boruca i Głowackiego - to prędzej czy później oni by wrócili. Boruc siedząc na ławie i tak jest lepszym bramkarzem od Fabiańskiego czy Kuszczaka.

Wróć do „Polska”