Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 451

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 20 sie 2010, 12:35

Też tak słyszałem, ale nie ma się co dziwić. Chłopak znalazł się w innym świecie, nie mówi po angielsku, nikogo nie zna. Sam Ferguson powiedział, że to surowy materiał, więc zanim się zaaklimatyzuje w drużynie minie pewnie parę miesięcy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 20 sie 2010, 17:34

Czyli nie kupimy nikogo do środka pomocy...fatalne wieści.Z Fletcherem, niedającym rade grąc co 3 dni Scholesem, grającym słabo Carrickiem daleko nie zajedziemy.Wraca Andi ale ten jest gowno nie rozgrywającym,Gibson jak ma kims być to DM z mocną petardą(choć jego bym wypożyczył).Zawsze w środku może zagrać Giggs ale to opcja na pare spotkań.

Ostatnio w pisało się o VDV czy Raulu M z Porto i nie mowiem że każdych z nich byłby dla nas wzmocnieniem środka pola, jednak mysle ze transferu już nie będzie.

Rozumiem transfer Smallinga ,Mexico, jednak transferu Bebe....nie umiem.7 mln za faceta ktory coś pokazał w sparingach który był do kupienia za grosze pare tygodni temu my dajemy taka kase_NIE ROZUMIEM :roll:

Kupujemy jakieś wynalzaki jak Diouf czy Bebe za pokazna kase a na dobrych graczy nie jestesmy gotowi wyłożyć odpowiedniej sumy. Marzy mi się transfer środkowego pomocika i wypożyczenie Gibsona ktory grajac ok 25-30 meczy w sezonie mogłby pokazać ze się do niego myle.
Tak naprawde wzmocnilismy się tylko w ataku , pomoc została nieruszona ze stanem poprzednim.Okienko dla mnie fatalne ale niech przyszłosc pokaże...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 20 sie 2010, 17:49

Carrick grał słabo, ale w tamtym sezonie. Póki co zaliczył bardzo dobre spotkanie w CS i na szansę na pewno zasługuje. Giggs za to już od kilku lat jest bardziej CM niż skrzydłowym. Gibson za to bardziej nadaje się na AM, gdzie ma szansę wykorzystać swój wielki atut jakim jest strzał . Na Dm jest zbył mało mobilny i po prostu niezbyt ogarnięty taktycznie.

Po cichu liczyłem kilka miesięcy temu na Toure, bo to jest właśnie IMO idealny typ CMa dla nas, ale nie mieliśmy szans rywalizować z City. Naszą politykę transferową krytykowałem już jakiś czas temu, ale przyszłość pokaże kto ma rację. Jeśli Fergie faktycznie będzie chciał stawiać na wyroby naszej Akademii w najbliższej przyszłości (Welbeck, Cleverley, James), to tylko przyklasnę.
Kupujemy jakieś wynalzaki jak Diouf czy Bebe za pokazna kase a na dobrych graczy nie jestesmy gotowi wyłożyć odpowiedniej sumy.
Jak dla mnie wszystko rozbiega się o tygodniówki.
Ostatnio zmieniony 20 sie 2010, 17:54 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 sie 2010, 17:52

ale został wam Vidic w obronie, o którym się sporo mówiło, że odejdzie. Właśnie podpisał nowy kontrakt.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 20 sie 2010, 18:10

Vidic to fundament całej gry ofensywnej,genialnie że został.

Redzie zauważ tylko że Carrick grał obok genialnego Scholsa i miał przed sobą zenującego Mikela, wiem troszke to naciągana teza ale nie mogł zagrać zle przy takiej Chelsea i koło takiego geniusza jakim jest Rudy.Zasluguje na 2 szanse ale nie pamiętam jego dobrego meczu kolo Fletchera gdzie miałby grac bardziej ofensywniej.
Ciekawe jest to co piszesz o Gibsonie bo chyba pisałes niedawno ze Gibon ma niezly odbiór i widziałes go jako Dm, może się mysle. Dla mnie Gibson się nie nadaje na DM z jednej przyczyny- ma bardzo bardzo słabe podanie i sredniutką by nie powiedzieć słabą technike. Jakos nie widze u niego inklinacji do prostopadlych podan, dokladnych 40 metrowych krosów czy gry z klepki.Już bardziej Anderson ma przeblyski w tym aspekcie ale jak mówie tylko przebłyski.

Redzie znasz takie przysłowie- ze kogoś nie stan na tanioche? za Bebe i Dioufa zaplacilismy ok 13 mln funtów, za taką kase mogliśmy mieć Ozila.Mielibyśmy gracza o uznanej klasie a tak mamy 2 pilkarzy z ktorych nie mamy nic i wiele wskazuje na to że mieć nie będziemy bo Dioufowi to daleko do Wellbecka.
Jesli Ferguson potrafi wywalic 24 mln funtów na gwiazde ligi norweskiej,obronce ktory rozgerał w fulham 10 spotkań oraz gracza ktory 2 miesiące temu grał w 3 lidzie to ja nie mam pytan.Tu nie chodzi o tygodniowke ale o wizje budowy ekipy.Mi to przypomina kupowanie klebersonow Djebow Smithow czy belionów.Dopiero jak nie było sukcesow Alex zmądrzał i kupywał dobrych graczy( Carrick Owen H,Nani czy nawet Ando)
Transferu Bebe nie rozumiem, jak mozna wywalić 7 mln funtów na takiego gracza....

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 sie 2010, 18:48

Ja tam w Carricka wierzę i jeden słabszy sezon tego nie zmieni. Pisanie, że zagrał dobrze bo Chelsea była żenująca jest zabawne, widać po pierwszym meczu jak to rzekomo są słabi. Zresztą tak można każdy dobry mecz każdego wytłumaczyć, ten zagrał dobrze bo ten zagrał słabo. Gra się tak jak przeciwnik pozwala.

Co do polityki transferowej to czas oceni. Oczywiście jak tutaj już pisałem, byłem gorącym orędownikiem sprowadzeniem Ozila czy kupna jakiegoś zastępce Fletchera, i uważam, że Fergie powinien kogoś takiego sprowadzić. No ale też pytania o kandydatów, bo wydawać fortunę na rezerwowego DM nie ma sensu. Zobaczymy ten sezon odpowie na wiele pytań, myślę, że jak nie uda się niczego zdobyć to Fergie już nie będzie miał wątpliwości, że trzeba wyłożyć kasę na wzmocnienia.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 20 sie 2010, 19:04

Moglby ktos z was opisac Bebe , czy ma jakies szanse na gre , czy zostanie wypozyczony . Koles praktycznie z ulicy trafia do MU tzn. musi miec wrodzony talent . Bardzo ciekawe jak sie spisze . Mowicie ze slabo idzie na trenningach , nie dziwi to bardzo pewnie nigdy zabardzo nie mial z tym stycznosci na tak profesjonalnym poziomie .

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 20 sie 2010, 19:15

Dla mnie Gibson się nie nadaje na DM z jednej przyczyny- ma bardzo bardzo słabe podanie i sredniutką by nie powiedzieć słabą technike. Jakos nie widze u niego inklinacji do prostopadlych podan, dokladnych 40 metrowych krosów czy gry z klepki.
Gibson potrafi świetnie podać. Rzadko to pokazywał w barwach pierwszego zespołu, ale to jego największa zaleta obok doskonałe strzału. Zresztą, nie ma przypadku w tym, że piłkarze United pytani w wywiadach o najlepszego zawodnika w tzw crossbar challange wymieniają Scholesa oraz właśnie Irlandczyka. Mówiąc AM miałem bardziej na myśli grę w 433, tak jak Gibbo był wystawiony z Bayernem czy WHU, a taki zawodnik częściej jest przed polem karnym i rzadko kiedy jest w stanie zagrać 40-sto metrową piłkę. Lampard był lepszy w jego wieku? Jeśli tak to naprawdę niewiele. Dużo większe nadzieję pokładam nawiasem mówiąc w Cleverleyu, a przede wszystkim Jamesie, ale Gibson może być przydatnym zawodnikiem w naszej kadrze.
Redzie znasz takie przysłowie- ze kogoś nie stan na tanioche? za Bebe i Dioufa zaplacilismy ok 13 mln funtów, za taką kase mogliśmy mieć Ozila.
1) Kwestia tygodniówki. Pewnie Ozilowi trzeba płacić znacznie więcej niż dajemy do ręki Dioufowi i Bebe łącznie
2) Czy w ogóle Ozil chciał do nas przyjść? Ja podejrzewam, że on czekał na Real.
3) Nie wydaje mi się, że za Dioufa zapłaciliśmy chociażby 3 mln, nie mówiąc o 6. Transfer Dioufa krytykowałem - żeby nie było, ale Ozil nie ma tutaj nic wspólnego. Fergie przecież nie zaprzeczył, że jest nim zainteresowany, więc pewnie monitorowaliśmy sprawę i wiele wskazuje na to, że po prostu Niemiec wolał słoneczną Hiszpanię. Być może trudno to zaakceptować, ale wiele piłkarzy postrzega Real jako klub większy niż United...
Moglby ktos z was opisac Bebe , czy ma jakies szanse na gre , czy zostanie wypozyczony . Koles praktycznie z ulicy trafia do MU tzn. musi miec wrodzony talent . Bardzo ciekawe jak sie spisze . Mowicie ze slabo idzie na trenningach , nie dziwi to bardzo pewnie nigdy zabardzo nie mial z tym stycznosci na tak profesjonalnym poziomie .
W zasadzie nikt nie wie jak się prezentuje. Nie zostanie raczej wypożyczony, bo chcemy na początku ten rzekomy diament oszlifować. Będzie pewnie grywał w rezerwach i podpatrywał Giggsa i spółkę na treningach.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 sie 2010, 17:38

Scholes tydzień temu rzucał świetne piłki, a dzisiaj strzela bramkę. Można go nie lubić, ale trzeba przyznać, że to świetny zawodnik.

Dobrze, że już stary jest. :lol:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 sie 2010, 17:51

Ostatni tydzień to jakaś masakra. Nagle każdy zaczął dostrzegać jakim świetnym zawodnikiem Scholes jest :lol: Może faktycznie wpływ na to ma casus Xaviego? A konkretnie to, że może teraz w końcu ludzie rozumieją jak potęzny wpływ na grę zespołu mają tacy zawodnicy.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 22 sie 2010, 17:54

Można powiedzieć że Paul im starszy tym lepszy. Szkoda bo po tak fajnym początku moglibyśmy pójść za ciosem jednak się cofnęliśmy i Fulham mocno przyciskało ;) Berba też bardzo fajnie wygląda.

VAN DER SAR :!: Refleks szachisty :lol:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 sie 2010, 17:55

Jak Murhy nie dostał kartki za ten faul to ja nie wiem , Scholes jest świetny ale tylko w ofensywie dzisaj, Berba moim zdaniem gra najlepiej.Poza 20 minutami gdzie gralismy pilką i robilismy okazje,teraz dajemy Fulham robić to co kocha czyli wrzutki w okolicach pola karnego na Zamore ktory genialne zgrywa.
Mamy bardzo slaby odbior pilki dzisaj i popelniamy proste techniczne bledy.Skrzydla nie istnieja poza wejsciami Evry bo Parki Valencia grają slabiutko.
Hernadez sie uczy angielskiej pilki wiec go jeszcze oszczedze :wink: .Fletcher jakis niemrawy w odbiorze...niepoznaje chlopaka.
Z Fulham bardzo podoba mi sie Etuhu ktory świetnie czysci z tylu. Jesli nie przejmiemy inicjatywy to 3 punktow nie zdobędziemy,za dużo dajemy Fulham pograć a sami niestesmy w defensywie niemrawi.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 sie 2010, 17:58

red85 pisze:Ostatni tydzień to jakaś masakra. Nagle każdy zaczął dostrzegać jakim świetnym zawodnikiem Scholes jest
Zapewniam, że dostrzegłem to już wcześniej. Teraz jednak robi to większe wrażenie, bo Anglik ma już 36 lat, a formą i tak imponuje.

Fulham nie gra źle dzisiaj. Liczę na remis, chociaż niespodzianka podobna do tej z pierwszego niedzielnego meczu również będzie mile widziana.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 sie 2010, 18:43

Own Goal widzę, że kolejny sezon ma dobrą formę :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 sie 2010, 18:46

i jeszcze głupi karny :lol:

E: Końcówka jak w filmie :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”