Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 433

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Davson
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Davson » 21 sie 2010, 14:57

Tak. To będzie, zdaję się, taka ofensywna zapchajdziura. Dobre warunki fizyczne ma, podobno zajebista wytrzymałość, wydoloność, kondycja - maszyna. Przyda się, zobaczycie.

Tremoulinas to najlepszy lewy obrońca Ligue 1 minionego sezonu. Naprawde dobrze się prezentował. Każda nowa twarz w miejsce DC będzie zbawieniem.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 sie 2010, 15:19

Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale przy transferze Aquilaniego... powiało mi Moggim. Zero doniesień w prasie a jak sprawa ruszyła z kopyta to nie ma co zbierac w gazetach i portalach. Praktycznie wymieniliśmy Poulsena z Alberto i jak się sprawdzi to zostanie kupiony za te ok 15 milionów. Pamiętacie jak długo trwała saga 2 lata temu z nim w roli głównej gdzie padały kwoty ok 25 mln euro a i tak nie udało się go kupic? Kapitalna transakcja Marotty i w ten sposób odzyskał moje zaufanie. Po prostu w tej chwili wiem, że gościu potrafi zamknąc transfer w dobrym stylu i nawet ten Malaka mnie nie przeraża jeżeli Bebbe uznał, że się przyda. Chciałem do środka pomocy zawodnika, który będzie w stanie dobrze operowac piłką i takiego dostałem a do tego Aquilani naprawdę wymusi większe zaangażowanie w grze od Marchisio - albo zrobi krok do przodu albo wg mnie czeka naszego wychowanka ławka. Do tego wychodzi na to, że Sissoko jest w tej chwili 4 środkowym pomocnikiem w kolejności do grania i też mam nadzieję, że się ogarnie, bo to co grał ostatnimi czasy to była po prostu żenada. Czekamy na koniec okienka transferowego, ale Marotta w ostatnich 2 dniach pokazał, że mimo, że zostało 10 dni to dla niego na pewno jest to wystarczający okres czasu by dopiąc ostatnie transfery.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2010, 15:54 przez maciek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 sie 2010, 15:45

Kim jest ten Malaka w Juventusie? Jakiś seksskandal ominąłem?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 sie 2010, 15:54

Pseudonim artystyczny Martineza - byłego zawodnika Catanii. Kim on jest w drużynie - nie wiem. Ale gdyby świat byłby idealny, to końcowe dni okienka wyglądałyby następująco: Juventus sprzedaje Iaquintę a Martinez pełni rolę zapchajdziury (niezwykle silnej fizycznie) w ataku i na skrzydle, bo potrafi pokryc te pozycje a za uzyskaną kasę zostaje kupiony dobry lewy obrońca. Jednak świat idealny nie jest, więc sam jestem ciekawy jak będzie wyglądała sytuacja Urugwajczyka w Juventusie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 sie 2010, 16:05

Interesowało mnie tylko to, kto ma taki pseudonim, bo wskazuje bardziej na karę za jakiś seksskandal, niż na przydomek od kumpli z zespołu. ;)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 sie 2010, 16:18

to od butów w jakich grał jako junior. W nich szło mu doskonale, a marka była ponoć najpodlejszą jaką można było znaleźć.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6688

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 sie 2010, 16:33

to od butów w jakich grał jako junior. W nich szło mu doskonale, a marka była ponoć najpodlejszą jaką można było znaleźć.
Dobrze, że nie wychował się w Polsce, bo by grał w halówkach firmy Sr*ct, co wiadomo jak się czyta. Martinez jest w tym momencie 3 naszym skrzydłowym (po Krasicu i Pepe) więc myślę, że pogra sobie sporo. I nie ma u nas lewych czy prawych, Del Neri sam to stwierdził, że u niego skrzydłowi będą zmieniać strony.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 sie 2010, 23:58

Dobra słów parę po meczu z Milanem. Szkoda, że wyszliśmy tak słabą 11, ale swoje pozytywy też znalazłem. Konkretnie jeden: MELO! Był dziś naprawdę świetny, pewny w defensywie, dobrze podawał, potrafił ruszyć ładnie do przodu, nad piłką też panował bardzo dobrze, głupiego błędu nie widziałem. Takiego Melo chcę oglądać! O Diego i Amaurim nie piszę, bo ich pierwszych 15 minut na boisku nie mogłem oglądać, ale nawet w tym ostatnim kwadransie było widać jak na dłoni, że ta dwójka jest nieporównywalnie lepsza niż Del Piero i Treze. Diego na bank, będzie liderem w tym sezonie.
No i wnioski z obserwacji Martineza. Facet jest świetny fizycznie. Zwróciliście uwagę, że wszystkie wybicia od Manningera szły na niego a nie na Treze? Jeśli niczego nie przegapiłem, to każdy z tych pojedynków Urugwajczyk wygrał. Przyspieszenie, oraz dobra kontrola nad piłką też jest i tylko współpraca z partnerami wygląda słabo, bo zazwyczaj podawał do nikogo. No, ale to kwestia zgrania.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 sie 2010, 1:24

(L)oczkerson pisze:MELO!
Zwłaszcza w drugiej połowie prezentował się w ofensywie świetnie, parę razy wchodził jak w masło ale jednak w pewnym momencie zawsze wychodziło, że to jednak defensywny pomocnik. Mam nadzieję, że otrząśnie się z koszmaru minionego sezonu i wreszcie pokaże to, na co go stać. No i niech te strzały z powietrza potrenuje.
(L)oczkerson pisze: O Diego i Amaurim nie piszę, bo ich pierwszych 15 minut na boisku nie mogłem oglądać, ale nawet w tym ostatnim kwadransie było widać jak na dłoni, że ta dwójka jest nieporównywalnie lepsza niż Del Piero i Treze.
O Diego nie ma co mówić. Z grą Brazylijczyka nasuwa mi się jedno pytanie - czy Alex pogodził się z rolą rezerwowego? Ribas jest w naprawdę wysokiej dyspozycji, chociaż pamiętajmy, że na początku poprzedniego też był. Potem kontuzja i gdzieś wszystko poszło. Amauri - może się podobać, walczy, biega, strzela. Jest w tym momencie naszym najlepszym napadziorem, chociaż Treze w sparingach też strzelał gdy grał z Diego.
(L)oczkerson pisze:No i wnioski z obserwacji Martineza. Facet jest świetny fizycznie. Zwróciliście uwagę, że wszystkie wybicia od Manningera szły na niego a nie na Treze? Jeśli niczego nie przegapiłem, to każdy z tych pojedynków Urugwajczyk wygrał. Przyspieszenie, oraz dobra kontrola nad piłką też jest i tylko współpraca z partnerami wygląda słabo, bo zazwyczaj podawał do nikogo. No, ale to kwestia zgrania.
Mi też się podobał. Parę udanych dryblingów, faktycznie podania irytowały ale to może poprawić. Solidny z niego będzie zmiennik.

Ogólnie sparing całkiem, całkiem, ale widać różnicę pomiędzy pierwszą jedenastką a drugą (a tę różnicę robi Grygera i dwójka napastników). Marchisio też przeciętnie więc Aquillani przyjdzie w odpowiednim momencie, bo chociaż bramek nie tracimy, to nadal w środku pola mamy dziurę.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 sie 2010, 10:48

Mi też się podobał. Parę udanych dryblingów, faktycznie podania irytowały ale to może poprawić. Solidny z niego będzie zmiennik.
czy ja wiem czy zmiennik. Dla mnie Martinez gorszy od Pepe raczej nie będzie. Pewnie będą grali podobnie.
Marchisio też przeciętnie więc Aquillani przyjdzie w odpowiednim momencie, bo chociaż bramek nie tracimy, to nadal w środku pola mamy dziurę.
Marchisio, rzeczywiście nadal lata świetlne od formy (podobnie jak Sissoko), więc dobrze dysponowany Aquilani w pierwszych kolejkach bardzo by się przydał. A no i bardzo się ciesze, że ogólnie w defensywie JUVE gra dobrze. Jest spokój, którego tak brakowało w zeszłym sezonie

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 sie 2010, 13:33

(L)oczkerson pisze:czy ja wiem czy zmiennik. Dla mnie Martinez gorszy od Pepe raczej nie będzie. Pewnie będą grali podobnie.
Chyba jednak Pepe będzie tym pierwszym, w LE grał więcej od Martineza. Dla mnie to obojętnie, żadnego z nich jeszcze nie zdążyłem znielubić więc niech gra lepszy. Pepe wydaje się mieć mniej błysku, ale wygląda na solidniejszego. Martinez za to taki trochę jeździec bez głowy na razie. Jestem ciekaw, czy dostanie szanse gry w ataku.

Z mniej ciekawych spraw to fakt, że Alberto grał już w LE więc te rozgrywki ma z głowy. W sumie on nie może grać za często więc to dla niego lepiej.

Bordeaux zarzekło się, że nie sprzeda Tremoulinasa. Faworytem jest albo Bocchetti (ale on nie gra na lewej chyba?) albo Manfredini, którego nie kojarzę. Jest ona jakimkolwiek zagrożeniem dla De Ceglie?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 sie 2010, 15:42

Faworytem jest albo Bocchetti (ale on nie gra na lewej chyba?)
taki z niego lewy obrońca jak z Kaladze czy Chielliniego.
albo Manfredini, którego nie kojarzę. Jest ona jakimkolwiek zagrożeniem dla De Ceglie?
Manfredini to kiepski pomysł, jak JUVE ma ściągać takich zawodników, to już lepiej było zostać przy Molinaro czy Mellbergu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 sie 2010, 0:56

Podobno Aquilani ma jakieś problemy z przejściem testów medycznych. Jutro ma być drugie podejście. Wiecie coś więcej na ten temat?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 sie 2010, 1:08

Daaaamian pisze:Podobno Aquilani ma jakieś problemy z przejściem testów medycznych. Jutro ma być drugie podejście. Wiecie coś więcej na ten temat?
Wg włoskich mediów to nie problemy a po prostu większa ilośc testów. Jest to całkowicie zrozumiałe biorąc pod uwagę jego podatnośc na kontuzje i próby nowego zarządu i sztabu trenerskiego/medycznego by uzdrowic chorą sytuację z częstotliwością urazów zawodników w ostatnich latach.
No alarm for Aquilani to Juve. The midfielder's agent, returned to Turin after the trip to Liverpool, told TuttoJuve.com microphones that are planned for today other views: "It 's ok, other tests are planned for tomorrow, all proceeds as planned. After signing the requests will come.
"

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 sie 2010, 1:11

Dzięki za informację. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”