Lekkoatletyka - Strona 8

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6705

Re: Lekkoatletyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 kwie 2010, 20:41

Powellowi w tamtym biegu zmierzono 8,70
No to w takim razie przykro mi emdżej...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 26 kwie 2010, 21:00

A mnie już nie chodzi o to czy ktoś pobiegł szybciej. Pomyliłem się trochę z oceną tego czasu, trudno. Ale jak widać na przykładzie Boromira i (L)oczkersona da się na to zwrócić uwagę w cywilizowany, pełen kultury sposób. Mazura nie komentuję.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 sie 2010, 17:07

Mam pytanie. Kategoria wiekowa kadetów w LA obowiązuje do ilu lat?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8749
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 sie 2010, 18:36

Kipketer stracił rekord, szkoda.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 sie 2010, 20:25

Jeszcze niedawno wspominał, że jego rekord jeszcze trochę pożyje. O Rudishy mówił, że to wielki talent i jeśli pobije jego rekord to dopiero za ok. 3 lata.
Ten Rudisha podobno dopiero od roku poważnie trenuje. Jeszcze niedawno jako 3 w historii zszedł poniżej 1.42.00 obiecująco to wygląda i jeśli prawdą jest to co o nim się mówi to ten dzisiejszy wynik to tylko wprowadzenie do tego jak może wyciągnąć ten wynik. Oby w Londynie bo IO to najlepsze miejsce do bicia rekordów.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 sie 2010, 20:32

Jarzinho pisze:Oby w Londynie bo IO to najlepsze miejsce do bicia rekordów.
:haha:
Najlepsze miejsce do bicia rekordów to dobrze płatne mityngi 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 sie 2010, 20:37

cloner pisze:Najlepsze miejsce do bicia rekordów to dobrze płatne mityngi
Zależy komu na czym zależy, zresztą pieniądze na Igrzyskach także są niezłe.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 sie 2011, 15:00

Ogląda ktoś MŚ w Daegu?
10 km w wykonaniu Kenijek było rewelacyjne.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 wrz 2011, 14:42

cloner pisze:Ogląda ktoś MŚ w Daegu?
Chyba tylko ja oglądałem całe mistrzostwa. Nikogo to najwidoczniej nie interesuje bliżej, więc nie ma sensu, żebym się dzielił wrażeniami :wink:

BOLT i tyle w temacie. :P

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 04 wrz 2011, 15:02

Nie oglądam całości właściwie tylko Polskie epizody i to też nie wszystkie.

Tylko jedno spostrzeżenie po MŚ, bo ktoś może mówić o blamażu, to niech się zastanowi i porówna nakłady finansowe na sport (i ogólnie całą otoczkę) w krajach które wypadły jeszcze słabiej. Otóż za nami w klasyfikacji medalowej m.in. Hiszpania, Francja, Włochy, Norwegia, Kanada. Chiny tylko jedno złoto (tyle co my).

Oczywiście średnie to pocieszenie, ale to jakieś tam wyobrażenie daje. Co nie zmienia faktu że kilka naszych nadziei medalowych zawiodło.

Dziś wielka szkoda, zabrakło 0,01 sek. sztafecie do brązowego medalu w ostatnim dniu i konkurencji MŚ.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6705

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 wrz 2011, 18:37

Szkoda tego biegu, bo drugi raz takie zamieszanie się nie powtórzy. Jestem przekonany, że gdyby meta był z 10 metrów dalej, to byłby medal.
petrdcm pisze:Tylko jedno spostrzeżenie po MŚ, bo ktoś może mówić o blamażu, to niech się zastanowi i porówna nakłady finansowe na sport (i ogólnie całą otoczkę) w krajach które wypadły jeszcze słabiej. Otóż za nami w klasyfikacji medalowej m.in. Hiszpania, Francja, Włochy, Norwegia, Kanada. Chiny tylko jedno złoto (tyle co my).
Klasyfikacja medalowa jest dziwnie układana, bo z jednym złotym medalem jesteśmy wyżej od Francuzów, którzy mają ich 4.

Poza tym zobacz ile mieliśmy szans medalowych, Włodarczyk (ją można jeszcze rozgrzeszyć), Rogowska (wiadomo, kontuzja przed mistrzostwami ale jednak), Pyrek, Majewski, Małachowski, od biedy Sudoł, Lewandowski (chociaż oni z Kszczotem się rozwijają cały czas i do nich pretensji nie ma). Poza tym blisko medalu była Tymińska. Blamażem tego występu bym nie nazwał, ale rozczarowaniem na pewno, bo piękne momenty przeżywaliśmy dzięki tym, którzy nie byli faworytami.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 05 wrz 2011, 0:17

Boromir pisze:Klasyfikacja medalowa jest dziwnie układana, bo z jednym złotym medalem jesteśmy wyżej od Francuzów, którzy mają ich 4.
Nie mają czterech. Francuzi mają cztery ale łącznie 3 srebrne i jeden brązowy. My mamy jeden złoty.

Klasyfikacja jest układana normalnie czyli według priorytetów medalowych a nie według ilości zdobytych ogółem.

Szans tak jak mówisz dużo może nie było, ale jednego brązu zabrakło do pierwszej dziesiątki :wink:

Spin
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Spin » 05 wrz 2011, 15:18

Pozytywem zakończonych MŚ jest to, że w polskiej LA rodzi się silna generacja młodych, którzy być może za 3-4 lata będą na absolutnym topie.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 05 wrz 2011, 16:08

Jeśli kończymy MŚ z jednym medalem na który kompletnie nie liczyliśmy a biorąc porażki faworytów to ja się pytam jak te MŚ nie można określić rozczarowaniem :shock:
Pomijam kontuzję Rogowskiej,niby Włodarczyk i Sudoła ale ja się pytam co pokazała Pyrek(oprócz Tańca z Gwiazdami) :lol:
Co zdobyli nasi pewniacy Majewski i Małachowski - Ziółkowskiego pomijam bo on już od dobrych kilku lat rzuca słabo i ma tylko przebłyski...Młodych na 800 m Lewandowskiego i Kszczota można rozgrzeszyć pierwsze zawody silnej rangi - sukcesu na ME nie odbieram ale nie od dziś wiadomo że murzyny(nie jestem rasistą :P) biegają szybciej :lol:
MŚ w LA pokazały że nie tylko w tej dyscyplinie jest problem - nie dawno były MŚ w pływaniu i tam chyba zdobyliśmy tylko 1 medal a nasze motylki Korzeniowski i Jędrzejczak byli daleko...
Pytanie jest zasadnicze czy jest to rzeczywiście kwestia braku funduszy na sport,brak obiektów itd? A może zawodnikom się w dupie poprzewracało i są wypaleni czy też psychicznie znów nie wytrzymali co już staje się powoli normą :roll:
W każdym razie wszystkie MŚ pokazały nam miejsce szeregu przed IO w Londynie i ile jeszcze możemy poprawić i czy znów nie będziemy rozczarowani po tej imprezie...

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 05 wrz 2011, 16:23

W przypadku części z nich chyba masz rację co do tego, że sport jest jakby na drugim planie.

Tylko inną sprawą jest to że przy braku infrastruktury i nakładów godnych, jak choćby innych krajów (chociażby tych które jeszcze słabiej wypadły od nas - patrz wyżej), to i tak tyle szans że "było", to jest sukces :P Zresztą za rok na olimpiadzie może być podobnie w innych dyscyplinach (przykład pływaków).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”