Re: Stadiony w polsce...

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Stadiony w polsce...

Post autor: VADER » 24 sie 2010, 10:35

Tak się ostatnio zastanawiałem czy kiedyś przeciętny europejski kibic będzie kojarzył jakiś polski stadion?Bo na chwilę obecną jest z tym wielki problem.Nie tak dawno miałem przyjemność spotkać się z kilkunastoma kolegami z branży gastronomicznej na pewnym wykładzie ze swojej dziedziny na terenie Targowym w Lipsku i przyznam,że na zadane wieczorem w knajpie przy piwku pytanie znanym kucharzom (również to zapaleni kibice piłkarscy) o znajomość polskich stadionów byli że tak powiem lekko zamuleni i w zasadzie żaden polski stadion (choć polskich kilka klubów z nazwy słyszeli) nie zapadł im w pamięci,choć Kenneth z Danii który ma dziewczynę Polkę niedawno był u swoich przyszłych teściów w Kielcach więc miał okazję na własne oczy zobaczyć stadion Korony - stwierdził,że obiekt jest ładny i funkcjonalny.Z całą pewnością nic nie jest w stanie tak wypromować stadionu,jak grający na nim klub,odnoszący sukcesy w europejskich pucharach - choć z tym u nas od dawna jesteśmy do tyłu.Choć trzeba zauważyć,że co nieco znajomi kucharze "lizneli" informacji z neta odnośnie budowy nowych naszych stadionów na Euro 2012.Liczą (podobnie jak Ja i pewnie większość z Was drodzy kibice),że będę to obiekty godne Euro 2012 a to,iż spełniać mają wymagania z wyższej kategorii Elite to będzie nasz dodatkowy atut.Co prawda nie zanosi się na to,żeby nasze rodzime kluby dorównały szybko tym z silniejszych lig,ale jest nadzieja,że pod względem infrastruktury i zaplecza piłkarskiego zbliżymy się chociaż trochę do "Europy" w co wierzą też kibice-kucharze w Europie,no i Ja sam osobiście.

Wróć do „Polska”