FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1194

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 sie 2010, 19:26

Jarzinho pisze:Ty to możesz wpisać nawet Boatenga i Gattuso i każdego innego pomocnika Milanu.
To Boateng jest graczem Milanu?Pierwsze słyszę.Formalnie należy do Genoui.Poza tym jaki z niego defensywny :?: Ambrosini był praktycznie najlepszym defensywnym pomocnikiem w Serie A w poprzednim sezonie jakbyś się nie orientował.No ale do tego trzeba troszkę więcej wiedzy niż 'w Barcy grają najlepsi na swojej pozycji na świecie,a jeśli cokolwiek przegrywamy to przez wulkan albo antyfutbol'.

BTW - tylko proszę nie włączać zraszaczy!

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 sie 2010, 19:27

MGiggs, jeśli brać pod uwagę jedynie umiejętności, które musi mieć DM (czytanie gry, odbiór, gra wślizgiem), to nie mam wątpliwości, że Mascherano jest lepszym zawodnikiem.

Nie neguję oczywiście umiejętności Fletchera, bo koleś zrobił olbrzymie postępy w ostatnim czasie i ze co najwyżej dobrego gracza, który w United niejednokrotnie był zapchajdziurą, stał się jednym z najlepszych DM'ów w lidze angielskiej (obok Essiena i Mascherano).
MGiggs pisze:Kolega Damian nawet nie wie na jakiej pozycji grywał w MU Fletcher...... :rotfl:
Bo niby co mnie to obchodzi? Wiem, że bodajże z Wolfsburgiem w LM grał na środku defensywy (z tego co pamiętam w tamtym meczu to nawet Carrick i Park musieli grać w obronie). Prawdę mówiąc nie wiedziałem, że grywał w United na skrzydle. Nie wyobrażam sobie Darrena na tej pozycji. Zbyt drewniany jest.

Wybaczcie OT. :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 sie 2010, 19:34

Drewniany, nie operuje piłką jak Scholes, nie ma dryblingu jak Ronaldo ale nie jest drewniany.Na skrzydle notował niezłe mecze ,ale teraz nie ma szans by tam zagrał.Tak jak pisałem Mascherano lepiej gra wslizgiem i lepiej czyta gre,Fletcher te braki nadrabia odbiorem bark w bark i niespotykana nieustępliwością.W przodzie jest dużo lepszy od Javiera dlatego dziwie się ze tak Cie to rozbawiło.Szkot jest bardziej kompletnym graczem i nie rozumiem dlaczego jest to takie smieszne.

koncze OT bo szanuje prace modow.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sie 2010, 19:40

MazurXIII pisze:To Boateng jest graczem Milanu?Pierwsze słyszę.Formalnie należy do Genoui.Poza tym jaki z niego defensywny :?: Ambrosini był praktycznie najlepszym defensywnym pomocnikiem w Serie A w poprzednim sezonie jakbyś się nie orientował.No ale do tego trzeba troszkę więcej wiedzy niż 'w Barcy grają najlepsi na swojej pozycji na świecie,a jeśli cokolwiek przegrywamy to przez wulkan albo antyfutbol'.
Nie wiem czy jesteś w stanie sobie to wyobrazić, ale SerieA oglądałem w zeszłym sezonie tyle, że aż nie pamiętam czy był to przedział od 1-3 cy od 3-4. Nie wiem czy Boateng jest defensywnym pomocnikiem, bo Portsmouth także nie oglądałem a na MŚ grał różnie, pewnie dlatego pisałem, że każdego pomocnika, ty sobie dołożyłeś defensywnego.

BARCA:Pinto, Adriano, Puyol, Milito, Abidal, Dos Santos, Maxwell, Iniesta, Jeffren, Villa y Ibrahimovic
Milan: Amelia, Bonera, Nesta, Thiago Silva, Antonini, Pirlo, Ambrosini, Boateng, Huntelaar, Borriello i Ronaldinho

Ibra w pierwszym składzie, na prezentacji także był zadowolony. Niech już lepiej zostanie, bo słyszę, że ma przyjść Borriello, więc lepiej niech Sandro płaci Szwedowi, zawsze to jakaś alternatywa.
Czy na prezentacji Sandro zebrał taką porcję gwizdów :?: Bo Laporta nosząc trofeum nie był wygwizdywany.

E: :haha: zraszacze włączone.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2010, 19:43

Gwizdy były głównie dla Villara no i dla Sandro.

Laporta zupełnie inaczej przywitany zarówno przez kibiców jak i członków zespołu z Pepem na czele.

Fajny skład bo taki zrównoważony i będzie kogo oglądać w drugiej połowie.

Niestety coraz bardziej martwię się tą całą szopką w sprawie Ibry. Mam złe przeczucia...

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 sie 2010, 19:54

No to pozamiatane z Ibrą - Ronnie przekabacił go podczas przywitania :smile2:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 sie 2010, 20:16

Ibra do Milanu ze 30 mln plus Dinho do Barcy i wszyscy są szczęsliwi.....dla 99% fanow Barcy Ronaldinho to najlepszy gracz we wszechswiecie,dodatkowo ma DNA Barcelony,przyjmie role rozerwowegom da zarobic paru klubą w okolicy a fani Cm bedą w 7 niebie. :wink:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 sie 2010, 20:40

MGiggs, Mascherano także cechuje niezwykła nieustępliwość. Pokazał to nawet w spotkaniu z Arsenalem (mimo, że parę dni wcześniej jasno powiedział, że chce odejść). Dla mnie Mascherano to lepszy defensywny pomocnik. Zgodzę się z tym, że Fletcher ma więcej do zaoferowania w ofensywie, strzela znacznie więcej bramek niż Javier, ale pamiętaj z czego należy rozliczać defensywnego pomocnika. Nie z bramek, nie z rajdów z piłką, ale właśnie z tej niewdzięcznej pracy jaką jest m.in. przerywanie akcji rywala czy odbieranie piłek (a w tym elemencie Javier jest po prostu lepszy niż Darren).

Żeby nie robić OT:

Sky Sports informuje, że Hodgson dał Barcelonie czas do niedzieli na zaoferowanie 25 milionów funtów za Mascherano.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2010, 20:44

Jeżeli dla 99% fanów Barcelony Ronaldinho jest najlepszym graczem we wszechświecie to dla 99% fanów Manchesteru United Fletcher jest najlepszym DM-em we wszechświecie.

Pierwsza połowa taka sobie. Niby coś tak kopiemy, ale bez większych rezultatów. Zlatan w swoim stylu a więc niezłe zagrania przeplata złymi, ale współpraca z Villą nie wygląda najgorzej. Adriano miał przynajmniej dwie bardzo niezłe wrzutki z prawej strony. Liczę na sporo zmian po przerwie no i w razie czego pewnie Messi będzie musiał robić wynik choć naturalnie rezultat nie jest dzisiaj najważniejszy.

Ciekawe czy Zlatan wyjdzie na drugą połowę :think: Mógłby pograć do 60 minuty żeby kibice mogli go chociaż indywidualnie pożegnać.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 25 sie 2010, 20:46

MGiggs pisze:klubą
-om!! :D

Z dupy nasza gra no ale to mecz towarzyski w końcu. Ibra ładnie chodzi, jakiś taki żywy no i ładną bramkę strzelił, której słusznie nie uznano. Jeffren ma chyba za szybkie buty, bo często piłka zostaje mu gdzieś i ogólnie nie gra najlepiej. Fajnie, że w drugiej połowie też będzie kogo zobaczyć i oby padły w końcu jakieś bramki.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sie 2010, 20:49

Daaaamian pisze:Sky Sports informuje, że Hodgson dał Barcelonie czas do niedzieli na zaoferowanie 25 milionów funtów za Mascherano.
Niech już zacznie rozmowy z Mascherano, bo ten chyba ma dosyć Liverpoolu. :wink:

Pierwsza połowa niezła, zawodnicy się starają, jakieś sytuacje Barca miała, trochę te spalone śmierdzą, ale cóż. Adriano nie dawał rady z początku w defensywie, z czasem było lepiej, dobre wrażenie sprawia Jonathan. Reszta gra przeciętnie, Villa trochę zbyt indywidualnie, Ibra robi sporo jak na niego, tylko całe szczęście, że po pierwszych minutach odpuścił sobie rozgrywanie, bo Sandro załatwiłby mu transfer w loży. Co mnie denerwuje w tym zestawieniu, że ciągle Zlatan, Villa i Maxwell są blisko siebie na lewym skrzydle. Trochę nie wychodzi im współpraca.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2010, 20:52

Nie mam zdrowia. Polecam z wieczora skrót pierwszej połowy i ciekaw jestem czy wtedy potwierdzisz, że współpraca między Zlatanem, Villą i Maxwellem się nie układała :roll:

David rzeczywiście dosyć indywidualnie, ale to jest taki typ zawodnika. Rzekłbym - to nie Zlatan :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sie 2010, 20:56

Mentor pisze:Nie mam zdrowia. Polecam z wieczora skrót pierwszej połowy i ciekaw jestem czy wtedy potwierdzisz, że współpraca między Zlatanem, Villą i Maxwellem się nie układała
Ja nie mówię, że się nie układa tylko dość często schodzą razem na lewe skrzydło. Brak tu współpracy/ wymienności czy jak to tam nazwać. To, że kilka razy Ibra i Villa zagrali ze sobą OK, ale chodzi mi o to z pierwszego zdania.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2010, 22:04

Pinto :ok: Znowu nam karne wygrał :] Miło z jego strony.

Pierwsza połowa teoretycznie trochę lepsza od pierwszej bo okazji do zdobycia bramki mieliśmy więcej, ale skuteczność ['] Początek był obiecujący a potem jakoś tak niemrawo i Milan oczywiście nas skarcił. Pippo brama pierwsza klasa. Jak za nim nie przepadam tak trudno go nie doceniać.

Pozytywem na pewno Adriano. Pierwsza połowa niezła na prawej i druga dobra na lewej. Thiago nieźle, ale skuteczność :/ Bojan mnie nie przekonał znowu i znowu oceniłbym go niżej od Ibry. Mam nadzieję, że to nie był ostatni mecz Szweda w barwach Barcelony :roll:

Messi niemrawy. Pedro podobnie. Zabrakło Xaviego w środku, ale lubię patrzeć jak Pique przekracza linię środkową z piłką przy nodze :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 25 sie 2010, 22:20

Ibra jako jedyny nie wyszedl odebrać pucharu. Jestem wkurwiony

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”