Liga Europy (zbiorczy) - Strona 66

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liga Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 27 sie 2010, 14:04

lisek_chz pisze:Dlaczego 6 porażek? Myślisz, że z Salzburgiem nie ma żadnych szans?
Jasne, że ma szanse. Jednak mimo wszystko obstawiam, że i tak z nimi przegrają. :P

Pojedynek Liverpool - Napoli zapowiada się bardzo ciekawie. Steaua i Utrecht to jednak niższa półka i myślę, że z nimi Liverpool powinien sobie poradzić bez większych problemów.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 27 sie 2010, 14:07

Van Wolfswinkel będzie miał okazję się zaprezentować na tle Liverpoolu.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 27 sie 2010, 14:09

Z ciekawszych par wziąłbym jescze Sparting - Lile, Atletico - Leverkusen, Porto - Besiktas, PSG - Dortmund i PSV - Sampdoria.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 27 sie 2010, 14:13

ja myślę, że jest pozamiatane, trzecie miejsce to max na co stać Kolejorz :P

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 27 sie 2010, 14:16

Raczej ani Juventus ani Manchester City nie pozwoli sobie na stratę punktów z Lechem

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 27 sie 2010, 14:20

Mnie ciekawi ilu kibiców z Warszawy przyjedzie na mecz z Juve.

Davson
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Davson » 27 sie 2010, 14:34

Nie tylko z wwa, ale z calej polski - FC Juventusu w Polsce liczy ok. 500 czlonkow, ktorzy kilka razy w sezonie jezdza na mecze.

Awatar użytkownika
peler
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peler » 27 sie 2010, 14:42

Żeby Lechici wyszli z tej grupy to musieli by grać tak jak 2 lata temu. Choć na takich przeciwników to musieli by zagrać jeszcze lepiej.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6706

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 sie 2010, 15:07

Jedno jest pewne, szykuje się kolejna polska bitwa o... koszulki rywali :lol:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 27 sie 2010, 15:14

O fak ! W Manchesterze, Salzburgu i Poznaniu mam Ciotki :lol:
Brakuje jeszcze tylko wuja w Turynie, i grupa w komplecie :D

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 15 wrz 2010, 10:39

Mimo zmęczenia podróżą i pokonaniu niemalże 1300km.w ciągu 24godzin (do i z Bremy w kierunku domu) już oczekuję na jutrzejsze spotkanie 1kolejki fazy grupowej Ligii Europejskiej Juve-Lech.A niema co - będzie czym się emocjonować.Jak czyta się i słyszy dookoła o fatalnym losowaniu dla Lecha Poznań to troszkę się dziwię.Poznaniacy trafili chyba najlepiej jak mogli :lol: :lol: wszak z takimi przeciwnikami można pokazać się z jak najlepszej strony.Jutro Lecha czeka mecz w Turynie z Juventusem i mam podobne zdanie jak Zibi Boniek,iż piłkarze Lecha nie mają prawa przestraszyć się Juventusu.Jasne,to dobry zespół,ale bez przesady.To nie jest drużyna,która wcale nie tak dawno dominowała w Europie i wygrywała jedno trofeum za drugim,teraz przy odrobinie szczęścia lechici mogą pokusić się o dobry wynik w Turynie.Ważny będzie początek,jeśli Lechowi uda się przetrzymać pierwsze pół godziny,Włosi będą grać coraz bardziej nerwowo.Będą się spieszyć,popełniać błędy.To może być szansa dla Lecha.Pewnie po tym co teraz napisze wielu z Was uzna mnie za szaleńca,ale Lech ma szanse na wywiezienie z Delle Alpi kompletu punktów.Jeżeli jednak Lech przegra 0:1,czy nawet 0:2,ale wszyscy będziemy mieli poczucie,że zagrał dobry mecz,to przecież nikt do graczy z Poznania nie będzie miał pretensji.Stać ich było na tyle,a Juventus był zwyczajnie lepszy.Taki właśnie jest futbol.Ostatnio w Europie rywalizacja między klubami bardzo się wyrównała i coraz częściej "piłkarski kopciuszek" sprawia mega sensację ogrywając o lata świetlne przeciwników jaki przydzielił im los w losowaniu.Chociażby wczorajszy wynik w LM - remis skazywanego na pożarcie Twente z silnym Interem.Widać,że można podjąć walkę i to naprawdę skuteczną z zespołem o 2klasy lepszym od siebie:)
Mam dzięki znajomością w branży gastronomicznej dojścia do oficjalnych działających przy samym klubie prawdziwych klubów kibica m.in.Borussi Dortmund,OSC Lille czy też SSC Napoli.W w/w klubach gorączka kibiców przed startem sięga zenitu.Na Ukrainie we Lwowie szanse gry w podstawowym składzie Borussi ma dostać Robert Lewandowski.Kibice BVB w dość sporej liczbie sprawdzą "przygotowania" Lwowa do Euro2012.Zapowiada się naprawdę ciekawy mecz.Z kolei w Lille niema już biletów na mecz miejscowego klubu z portugalską ekipą Sportingu Lizbona,który w lidze gra w kratkę.Troszkę poczytałem dzisiaj rano anglojęzyczne tłumaczenia francuskiej prasy i wiele sobie we Francji obiecują po rywalizacji Lille w swojej grupie fazy grupowej LE.Mecz ze Sportingiem to dla tego klubu coś wyjątkowego tym bardziej,że portugalski Sporting lepiej spisuje się na wyjazdach niż na swoim obiekcie.Z tego co wiem to kibice Lille przygotowują na ten mecz wyjątkową oprawę,a znani są we Francji za naprawdę profesjonalistów w tej kwestii.Nie tak dawno czytałem wywiad z prezesem OSC Lille który na łamach prasy wychwalał pod niebiosa kibiców którzy mają wiele przywilejów w klubie a ich doping i styl jaki prezentują przyznam szczerze robi wrażenie-jakże inny od tego co widać na naszych stadionach.Na początku przyszłego roku zamierzam będąc służbowo w Metz nadłożyć nieco drogi i odwiedzić przy okazji Lille oraz obejrzeć mecz popularnych „Psich Mastifów”.No i na deser Napoli.W naszym kraju niesłusznie krąży negatywna opinia o tym klubie.Wiadomo-fakt iż dla Włocha piłka to religia i kocha on swój klub ponad wszystko,ale w Neapolu kibice popularnych Azzurrich to niezła ekipa.Poza tym Napoli jest czwartym zespołem we Włoszech z największą liczbą fanów.Według gazety "Repubblica" 9% włoskich fanów piłki nożnej kibicuje temu właśnie klubowi.Szacuje się,że Napoli ma od 5 do 6 milionów fanów na całym świecie.Kiedy przez kilka lat Napoli grało jeszcze w Serie B to na San Paolo i tak regularnie przychodzili kibice w liczbie przekraczającej 25tysiecy,a obecnie od kiedy ponownie Azzurri ponownie grają w najwyższej klasie rozgrywkowej-liczba kibiców się znacznie zwiększyła.Oprawy kibicowskie w Napoli to ścisła czołówka w Italii.Jutro do Neapolu przybędzie ekipa holenderskiego Utrechtu ze swoimi niecieszącymi się choćby w samej Holandii dobrą reputacją kibicami.Z tego co wiem to na ten mecz policja w samym Neapolu przygotowała się wyjątkowo na mecz z tzw."grupy podwyższonego ryzyka".Liczę na to,że jak w poprzednim sezonie mecze w fazie grupowej LE będą równie znakomite jak w zeszłym roku czego sobie i Wam drodzy forumowicze życzę:)

P.s Zapraszam w wolnej chwili na mojego bloga:)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 16 wrz 2010, 22:35

Lewy i Kuba na boisku !

Można oglądać (70 minuta) :lol:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 16 wrz 2010, 22:53

kaczy pisze:Lewy i Kuba na boisku !

Można oglądać (70 minuta) :lol:
Lewandowski poza banalną asystą gra totalne dno. Kompletnie poza grą, źle przyjmuje piłkę, nawet go Kuba szukał w niwktórych akcjach, ale ten zagubiony jak dziecko we mgle.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 16 wrz 2010, 23:46

Obrazek
Lwowscy banderowcy dali o sobie znać i wywołali zamieszki z kibicami BVB.

Nie ma słów, by opisać debilizm tej dzieciarni, dla których Bandera jest bohaterem

Takie sytuacje mogą zagrozić Lwowowi przed Euro, a na bliższą metę samym Karpatom.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 wrz 2010, 0:00

Jeden kibic chyba nawet w szpitalu wylądował a drugi został opatrzony przez lekarze klubowego BVB.
Mecz fajny, ale w obronie BVB dzisiaj strasznie. Jak Gotze tak dalej bedzie grał a jeszcze wróci Zidan to Lewy będzie miał ciężko o skład.
Barrios dzisiaj gol i trzy asysty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”