Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6673

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: Boromir » 02 wrz 2010, 16:30

Z jednej strony:
Marotta pisze:"Jest bardzo dobry, ale do ustawienia 4-4-2 nijak nie pasuje. Do tego zarabiał 4 miliony euro rocznie, a naszym założeniem było przecież pozbyć się takich kontraktów - tych za miedzy 3 a 4,5 miliony euro rocznie. Diego nie był dla nas zawodnikiem kluczowym."
Z drugiej:
Diego pisze:"Musielibyśmy cofnąć się do meczu z Milanem w ramach Trofeo TIM. Strzeliłem bramkę, byłem szczęśliwy. Po meczu Del Neri wezwał mnie do siebie. Byliśmy w pokoju we trzech: ja, trener i Marotta. Del Neri powiedział do mnie: 'Pamiętasz naszą rozmowę z maja? Powiedziałem ci wtedy, że chcę cię mieć w swojej drużynie i że cię nie oddam. Wiesz co? Teraz jestem o tym przekonany jak nigdy do tej pory!' Powiedziałem: 'Trenerze, jeśli uważa pan, że zmieszczę się w podstawowym składzie, to naprawdę chcę zostać w Juve. Byłbym przeszczęśliwy'. Del Neri uśmiechnął się i powiedział mi w obecności Marotty: 'Mój Juventus będzie grał w ustawieniu 4-4-Diego i napastnik. Jesteś póki co jedynym naprawdę dobrym piłkarzem tutaj, gwarancją jakości tej drużyny. Musiałbyś zagrać z dziesięć beznadziejnych spotkań, żebym się w ogóle zaczął nad tobą zastanawiać'. Byłem naprawdę szczęśliwy, że Del Neri ma takie podejście, ale wystarczyło spojrzeć na Marottę, żeby się zorientować, że jego plan jest inny.
Nie wiem, jak ich współpraca wyglądała w Sampie, ale jeśli sprzedaje się trenerowi najlepszego piłkarza kilka dni przed rozpoczęciem sezonu to chyba nie jest to zbyt zdrowe podejście.

Z lepszych wiadomości, Iaquinta już trenuje i być może zagra już z Sampą, chociaż raczej dopiero z Lechem. Amauri też ma na dniach zacząć treningi. To bardzo dobrze bo w tym momencie jedno drewno jest nam potrzebne jak nigdy. A kadra Juventusu na LE wygląda tak:
Bramkarze: Manninger, Storari, Costantino
Obrońcy: Motta, Chiellini, Traore, Bonucci, Grygera, Rinaudo, De Ceglie, Legrottaglie, Camilleri
Pomocnicy: Felipe Melo, Sissoko, Marchisio, Lanzafame, Pepe, Martinez, Krasic, Buchel
Napastnicy: Iaquinta, Del Piero, Amauri, Spinazzola, Giannetti
Jest ten Camilleri o którym wspominał (L)oczkerson :wink:

Wróć do „Włochy”