Z drugiej:Marotta pisze:"Jest bardzo dobry, ale do ustawienia 4-4-2 nijak nie pasuje. Do tego zarabiał 4 miliony euro rocznie, a naszym założeniem było przecież pozbyć się takich kontraktów - tych za miedzy 3 a 4,5 miliony euro rocznie. Diego nie był dla nas zawodnikiem kluczowym."
Nie wiem, jak ich współpraca wyglądała w Sampie, ale jeśli sprzedaje się trenerowi najlepszego piłkarza kilka dni przed rozpoczęciem sezonu to chyba nie jest to zbyt zdrowe podejście.Diego pisze:"Musielibyśmy cofnąć się do meczu z Milanem w ramach Trofeo TIM. Strzeliłem bramkę, byłem szczęśliwy. Po meczu Del Neri wezwał mnie do siebie. Byliśmy w pokoju we trzech: ja, trener i Marotta. Del Neri powiedział do mnie: 'Pamiętasz naszą rozmowę z maja? Powiedziałem ci wtedy, że chcę cię mieć w swojej drużynie i że cię nie oddam. Wiesz co? Teraz jestem o tym przekonany jak nigdy do tej pory!' Powiedziałem: 'Trenerze, jeśli uważa pan, że zmieszczę się w podstawowym składzie, to naprawdę chcę zostać w Juve. Byłbym przeszczęśliwy'. Del Neri uśmiechnął się i powiedział mi w obecności Marotty: 'Mój Juventus będzie grał w ustawieniu 4-4-Diego i napastnik. Jesteś póki co jedynym naprawdę dobrym piłkarzem tutaj, gwarancją jakości tej drużyny. Musiałbyś zagrać z dziesięć beznadziejnych spotkań, żebym się w ogóle zaczął nad tobą zastanawiać'. Byłem naprawdę szczęśliwy, że Del Neri ma takie podejście, ale wystarczyło spojrzeć na Marottę, żeby się zorientować, że jego plan jest inny.
Z lepszych wiadomości, Iaquinta już trenuje i być może zagra już z Sampą, chociaż raczej dopiero z Lechem. Amauri też ma na dniach zacząć treningi. To bardzo dobrze bo w tym momencie jedno drewno jest nam potrzebne jak nigdy. A kadra Juventusu na LE wygląda tak:
Jest ten Camilleri o którym wspominał (L)oczkersonBramkarze: Manninger, Storari, Costantino
Obrońcy: Motta, Chiellini, Traore, Bonucci, Grygera, Rinaudo, De Ceglie, Legrottaglie, Camilleri
Pomocnicy: Felipe Melo, Sissoko, Marchisio, Lanzafame, Pepe, Martinez, Krasic, Buchel
Napastnicy: Iaquinta, Del Piero, Amauri, Spinazzola, Giannetti