Pytania Techniczne - Strona 91

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 wrz 2010, 13:24

Przywracanie systemu usuwa chyba wszystkie zainstalowane programy do ustalonego punktu przywrócenia jak np aktualizacje. Muzyka, filmy itd zostają. Nie pamiętam już dokładnie bo dawno z tego nie korzystałem. Napisz może czego się obawiasz że stracisz.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1530
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 11 wrz 2010, 14:50

Kilkanaście odcinków serialu, nic bardzo ważnego, ale nie chciałbym drugi raz pobierać. Zasadniczo chodzi o to, że nie mam dźwięku w filmach rmvb w kmplayerze, bestplayerze, allplayerze i media player classicu. W real playerze i dziobasie działa ok. Jako, że najbardziej lubię kmp i best to chciałbym mieć dźwięk w tych programach. Odinstalowałem i zainstalowałem od nowa wszystkie te programy, także k-lite codec pack, real alternative i ffdshow-i nic. W media playerze przy włączaniu filmu wyskakuje mi info o braku "Audio: RealAudio COOK 44100Hz stereo". I kodek ten jest ponoć w real alternative, ale u mnie nadal nie ma dźwięku. Szukałem w necie już chyba wszędzie, stosowałem się do porad innych i lipa. Każdemu alternative lub k lite rozwiązywał problem, a mnie nie. Teraz to zostaje mi tylko przywrócić system...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 wrz 2010, 15:01

Co do filmów to system zachowa je na pewno. Bez obaw. Rozumiem że wcześniej korzystałeś z w/w programów i było OK? W tym wypadku przywracanie systemu może Ci nic nie dać. Real Alternative i FFDShow mogą nie być kompatybilne z niektórymi odtwarzaczami tzn program nie znajdzie kodeków lub mogą Ci się niektóre powielać, przez co na siebie zachodzą i jest syf. Jak Ci chodziły te programy zanim straciłeś głos? :P

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 11 wrz 2010, 15:15

Wszystko działało ok, bez problemów. A zaczęło się bodajże jak zainstalowałem tego real playera. Potem go odinstalowałem i straciłem głos w filmach. Nawet sterowniki dźwięku mi się usunęły i musiałem je instalować :!: Potem od nowa zainstalowałem reala i w nim mi chodzi dźwięk, a w pozostałych nie [tak jak pisałem o tym wcześniej].

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 wrz 2010, 15:33

To mi wystarczy. :wink: A więc tak:
W RealPlayerze prawdopodobnie miałeś ten sam kodek odpowiadający za dźwięk w wersji RMVB co wcześniej zainstalowany Real Alternative. Miałeś go zatem podwójnie więc poza RP który już go ma reszta programów głupieje i go nie widzi. To ważne, kodeki nie powinny się powielać bo robi się syf. Odinstalowanie zabrało wszystkie kodeki które odpowiadały za dźwięk w RMVB. Odinstaluj programy, spróbuj zainstalować gołego Real Playera (bez żadnych pakietów kodeków typu portable itd) Tak samo inne programy i wtedy Real Alternative i FFDShow. Jeśli dobrze rozkminiłem chodzi po prostu o sprzeczność kodeków. To się zdarza gdy instalujesz nowy odtwarzacz z pakietami które nie są potrzebne, a wręcz przeciwnie. Tylko wadzą. :)

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 11 wrz 2010, 16:44

Odinstalowałem wszystko. Zainstalowałem reala. Chodził dźwięk. Zainstalowałem KMP. Nie chodził. Zainstalowałem alternative [podczas instalacji wykryło mi, że jest już zainstalowany real i czy go usunąć - nie usunąłem]. Nie działa. Odinstalowałem alternative i real. Zainstalowałem samo alternative. Nadal nic. Zainstalowałem jeszcze k lite oraz ffdshow i znowu nic. Już chyba brakuje opcji jak to zrobić :?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 wrz 2010, 17:01

Sprawdź jeszcze wersję K-Lite. Full, Standard, Basic czy Mega? Jeśli Mega może wystąpić sprzeczność w funkcjonowaniu z Real Alternative. Patrzyłeś jakie filtry są stosowane przy odtwarzaniu?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 11 wrz 2010, 17:07

Stąd mam k lite http://www.dobreprogramy.pl/KLite-Codec ... 13137.html Wersja full.

A co do filtrów to nie wiem o co chodzi. Jak to sprawdzić?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 wrz 2010, 17:25

Sprawdź jakie filtry używane są przy odtwarzaniu za pomocą GraphEdit - (File > Render Media File...) lub GSpot (Proposed Codec Solutions and Tests)

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 11 wrz 2010, 17:56

Mam rozumieć, że w celu sprawdzenia miałem wybrać film rmvb bez dźwięku? :glass:
Oto efekty:
Program nr 1:
Obrazek
Program nr 2:
Obrazek

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 wrz 2010, 18:09

Tak, przynajmniej już wiem gdzie zgrzyta. :think: A SubEdita nie chcesz? Jak dla mnie lepszy odtwarzacz i w pełni współpracuje z Real Alternative. Nad RealPlayerem będzie sporo modlenia. :|

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 11 wrz 2010, 18:45

Zainstalowałem subedita i wyskoczyło mi, żeby pobrać alternativa. Zdziwiło mnie to, bo miałem już wersję 2.0.2. Ale wziąłem, żeby pobrać i wyskoczyła mi wersja 1.9.0. Zainstalowałem ją i działa mi już dźwięk w kmp i best. Wychodzi na to, że coś z tą nowszą wersją alternativa było nie tak. Tak czy siak już po problemie. :P
Dzięki za pomoc i poświęcony czas Salas. :spoko:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 wrz 2010, 18:48

Do usług :wink:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 wrz 2010, 22:15

Ktos sie orientuje jaki transfer (np. z Megaupload czy Hotfile) powinienem miec mniej wiecej przy necie 2 mega ? K...a to jest chore,place 35 euro miesiecznie i nie moge nawet meczu na stream'ie sobie obejrzec :mać:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8709
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 wrz 2010, 22:19

Dr.Football1 pisze:Ktos sie orientuje jaki transfer (np. z Megaupload czy Hotfile) powinienem miec mniej wiecej przy necie 2 mega ?
Jak wykupisz abonament z HotFile to Ci będzie zapierdalać, a tak dla darmowych użytkowników są limity, ja zasysam czasami po 300kb/s, a czasami zaledwie 100kb/s.

Ściągnij sobie coś z przeklej.pl, tam limitów nie ma i można ściągać dość szybko, sprawdzisz sobie neta :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”