Pytania Techniczne - Strona 92

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Re: Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 wrz 2010, 22:27

Przy 2mega powinieneś mieć między 180, a 240 kb/s mniej więcej. Mi przy 6 idzie zwykle 600-700 jak skądś ciągnę pliki.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 wrz 2010, 22:28

Na przeklej.pl od niedawna sa limity :P

Moja srednia predkosc sciagania,niezaleznie z jakiego serwera,to 15-20kb/s... :evil: W tym tygodniu pojde zerwac umowe,bo mam juz tego dosyc. Stolica Europy psia jej mac :maruda:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 wrz 2010, 22:31

a nie najlepiej wejść na speedtesta jeśli się chce sprawdzić jak szybko działa łącze?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8706
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 wrz 2010, 22:36

Dr.Football1 pisze:Na przeklej.pl od niedawna sa limity :P
W zeszłym tygodniu ściągałem stamtąd plik średnio 2-3 mb/s.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 14 wrz 2010, 22:40

O ile chce się rozwiązać umowę to z 3 miesięcznym wypowiedzeniem..Prędkość jak wspominali powinna wynosić ok.200kb.s
Może mają jakąś awarię na łączą? Ostatnio na moim osiedlu niezależnie od firmy często jest :P Warto zapytać ;)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 wrz 2010, 22:52

ddemon pisze:O ile chce się rozwiązać umowę to z 3 miesięcznym wypowiedzeniem..Prędkość jak wspominali powinna wynosić ok.200kb.s
Może mają jakąś awarię na łączą? Ostatnio na moim osiedlu niezależnie od firmy często jest :P Warto zapytać ;)
To sie ciagnie juz od roku,wiec watpie zeby to byla awaria. Znalazlem dzisiaj strone,ktora zostala zalozona specjalnie po to,aby tych oszustow podac do sadu... Ladnie :|

ClearWire- omijac z daleka !!!

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 15 wrz 2010, 2:54

Dwa pytania do kogoś kto zna się na rzeczy.
1. Jakiś czas temu padł mi twardy dysk, szczęśliwie zdąrzyłem pozgrywać na dysk wymienny (10 GB) wszystkie zdjęcia zanim padł całkiem. Jako że laptop był na gwarancji, zgłosiłem reklamację i na następny dzień kurier dowiózł nowego twardziela. Godziny pieprzenia przy instalacji windowsa i sterowników, ale jakoś poszło poza jednym: system nie widzi mojego dysku wymiennego na którym mam pozgrywane zdjęcia. Za cholerę nie mam pojęcia który sterownik za to odpowiada (bo wnioskuję że chodzi o to, zważywszy że w Menadżerze Urządzeń brakuje mi czegoś z tytułu "inne urządzenia") Szukanie na ślepo na płycie ze sterownikami mija się z celem. Jest tego od wuja... :roll:
Stąd prośba, jeśli ktoś orientuje się w dokładnej nazwie sterownika odpowiadającego za odczyt dysku wymiennego, będę wdzięczny za pomoc. :wink:
2. Druga sprawa jest taka. Zalałem klawiaturę :P W sumie tylko prawą strzałkę ale na tyle skutecznie że najpierw przy nacisku zwierała i przewijała na maksa, a później po prostu przestała działać. Pytanie jest takie: Jak dalece mógł się posunąć defekt i czy ewentualne ponowne zainstalowanie sterownika odpowiadającego za klawiaturę rozwiąże problem, czy sprawa zahacza już o automatykę? :?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 15 wrz 2010, 7:58

1. Jaki masz system operacyjny , czy sprawdzałeś czy podłączając dysk do innego kompa widzi go? Dogrywałeś serwis packi itd?
2. To na pewno automatyka czy nawet elektronika :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 15 wrz 2010, 8:20

Jadę na fabrycznym systemie, czyli Vista. Nie próbowałem podłączać dysku pod innego laptopa, nie wiem czy są kompatybilne z innymi firmami. :| Service packa o ile pamiętam nie dogrywałem. Windows Update też nie szalał z uaktualnieniami odkąd mam nowego twardziela, więc odpada.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 15 wrz 2010, 10:43

Zracji tego że na sprawach komputerowych znam się średnio by niepowiedzieć kiepsko ale spotkałem się na warezach z opinią że ten program Device Doctor jest dobry w doborze sterowników..Salas11 więc jeśli chcesz spróbój

Kod: Zaznacz cały

http://www.programosy.pl/program,device-doctor.html

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 wrz 2010, 11:01

Dysk wymienny?Może uwalone łącze USB?Może uwalona kieszeń?Kabel?Za mało danych - za dużo możliwości (softwareowych i hardwareowych).Najlepiej sprawdź na innym komputerze.BTW - zmień system na 7-kę - Vista to gówno większe niż swego czasu millenium.
Co do klawiatury - jak to z zalaniem - jeżeli po przeczyszczeniu i wysuszeniu nie działa no to do wymiany...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 15 wrz 2010, 12:09

MazurXIII pisze:Dysk wymienny?Może uwalone łącze USB?Może uwalona kieszeń?Kabel?Za mało danych - za dużo możliwości (softwareowych i hardwareowych)
Nie, nie... Nic z tych rzeczy. Port USB nie ma nic do tego. Chodziło mi o sandisk, pamięć przenośna dołączana do laptopa.

Obrazek

Coś w ten deseń :P
MazurXIII pisze:Co do klawiatury - jak to z zalaniem - jeżeli po przeczyszczeniu i wysuszeniu nie działa no to do wymiany...
Przy laptopie to raczej mało możliwe :) Wyjdzie na to że bez serwisu się nie obejdzie... I znów człowiek wydaje pieniądze których nie ma :lol:
MazurXIII pisze:BTW - zmień system na 7-kę - Vista to gówno większe niż swego czasu millenium.
Gdzie tam Millenium, póki co nie planuję zakupu nowego oprogramowania. Nadwątliły i jeszcze bardziej nadwątlą mi się środki. :roll:
ddemon pisze:Zracji tego że na sprawach komputerowych znam się średnio by niepowiedzieć kiepsko ale spotkałem się na warezach z opinią że ten program Device Doctor jest dobry w doborze sterowników..Salas11 więc jeśli chcesz spróbój

Kod: Zaznacz cały

http://www.programosy.pl/program,device-doctor.html
Będziem próbować :wink:

misiek4300
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: misiek4300 » 15 wrz 2010, 21:20

Witam!
Co sądzicie o tych butach?
http://allegro.pl/buty-umbro-xai-vii-pr ... 31170.html
Nadają się do gry na orliku?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 wrz 2010, 21:22

To zależy jakiego masz kompa. Bez podania konfiguracji nic nie wskóramy.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 15 wrz 2010, 21:29

Dell Studio 1720, jeśli idzie o konfiguracje, napisz co Cię konkretnie interesuje.

Edit: :lol2: To nie przeszkadzam :lol:
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2010, 21:34 przez Salas11, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”