Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post autor: Magnum » 19 wrz 2010, 2:53

Dobra, obejrzałem obszerny skrót i mogę coś więcej na spokojnie już powiedzieć.

Fatalnie spotkanie, zagraliśmy bardzo kiepsko, chociaż były okazje, by wygrać to jeszcze w pierwszej połowie. Arszawin zmarnował świetną okazję.. w ogóle on do dupy bardziej niż dobrze ostatnio gra.. szkoda, bo to był świetny zawodnik.

Tak czy inaczej, Sunderland w 30 minucie miał 63% posiadania piłki :lol: jak na Arsenal to przecież nie wiadomo, co się stało. Kartka pierwsza dla Songa została przyznana z dupy, kartka druga dla Songa została przyznana z dupy. Dobrze, że gramy z Tottenhamem w Carling Cup bo Song i tak by nie grał więc tak jakby nie miał zawieszenia :lol:

Bardzo podobała mi się obrona, Squillaci i Koscielny dają radę. Almunia też próbuje udowodnić, że jest świetnym bramkarzem i chwała mu za to, oby tak dalej. Ogólnie w tym sezonie jestem spokojniejszy jakoś o naszą obronę, bo nie trzeba srać w gacie wiedząc, że kontuzja = Silvestre na boisku :P Ze Squillacim/Koscielny ba, nawet Djourou na ławce jestem spokojny w miarę.

Ogólnie punkt wziąłbym w ciemno przed meczem, ale bramka w 95. minucie pozostawia ogromny niesmak. Chyba nikt by się nie obraził, jakbyśmy to przegrali, bo bramka Cesca kompletnie z dupy, graliśmy wielkie gówno i na nic nie zasłużyliśmy w tej pierwszej połowie. Z drugiej strony mieliśmy szanse, więć wynik chyba w miare sprawiedliwy.

Teraz zmienię temat, bo nie będe nabijał później :P North London Derby w Carling Cup nadchodzi! :jupi: Osobiście nie mogę się tego spotkania doczekać. Wydaje mi się, że zagramy trochę zmiksowaną drużyną.. Mamy szanse moim zdaniem, nie ma to tamto. Tottenham teoretycznie tez powinien zagrać rezerwami, ale wydaje mi się, że ze względu na rangę spotkania może być inaczej.. Chociaż zdrowy rozsądek powinien do Redknappa przemówić - kontuzje, Liga Mistrzów i ostatnio słaba passa w lidze mimo dzisiejszego zwycięstwa.. zawodników trzeba oszczędzać.

Osobiście chciałbym zobaczyć coś takiego:

-----------Szczesny-----------
Eboue--Nordtveit--Djourou--Gibbs
Wilshere---Eastmond----Denilson
Rosicky---Vela---JET

Jestem prawie pewny, że tego nie ujrzymy :P bo zagra Fabian.

1. Nordtveit + Djourou in the CB pairing with Eboue on RB and Gibbs on LB OR:
2. Djourou + Koscielny in CB pairing with Nordtveit on the right.

Chciałbym zobaczyć Nordtveita, najbardziej na środku z Djourou, ale możliwe jest też, że zagra na RB a w środku wrzuci się Koscielnego lub Squillaciego.. Albo.. co sądzicie o myśle wrzucenia młodego Katalończyka Ignasi Miquela jako partnera Djourou a Nordtveita na RB? Wszak i tak będzie młodzież, więc co za różnica. :P :lol: JET-a chciałbym zobaczyc, ale nie wiem, czy moze grac na lewym.. wiem za to, ze Vela tam moze grac wiec jakby co mozna zmienic.
Jeśli zagra taki skład mniej wiecej, jaki pokazalem, to wydaje mi się, że doświadczenie Eboue, Denilsona i Rosicky'ego (w pewnym sensie też Djourou i Gibbsa) może nas zaprowadzić do zwycięstwa. To Tottenham będzie pod ogromną presją, szczególnie, jeśli wystawią pierwszą jedenastkę, bo będą u siebie i będą grali z rezerwami. Może się uda, bądźmy dobrej myśli ;)

Wróć do „Anglia”