Fatalnie spotkanie, zagraliśmy bardzo kiepsko, chociaż były okazje, by wygrać to jeszcze w pierwszej połowie. Arszawin zmarnował świetną okazję.. w ogóle on do dupy bardziej niż dobrze ostatnio gra.. szkoda, bo to był świetny zawodnik.
Tak czy inaczej, Sunderland w 30 minucie miał 63% posiadania piłki
Bardzo podobała mi się obrona, Squillaci i Koscielny dają radę. Almunia też próbuje udowodnić, że jest świetnym bramkarzem i chwała mu za to, oby tak dalej. Ogólnie w tym sezonie jestem spokojniejszy jakoś o naszą obronę, bo nie trzeba srać w gacie wiedząc, że kontuzja = Silvestre na boisku
Ogólnie punkt wziąłbym w ciemno przed meczem, ale bramka w 95. minucie pozostawia ogromny niesmak. Chyba nikt by się nie obraził, jakbyśmy to przegrali, bo bramka Cesca kompletnie z dupy, graliśmy wielkie gówno i na nic nie zasłużyliśmy w tej pierwszej połowie. Z drugiej strony mieliśmy szanse, więć wynik chyba w miare sprawiedliwy.
Teraz zmienię temat, bo nie będe nabijał później
Osobiście chciałbym zobaczyć coś takiego:
-----------Szczesny-----------
Eboue--Nordtveit--Djourou--Gibbs
Wilshere---Eastmond----Denilson
Rosicky---Vela---JET
Jestem prawie pewny, że tego nie ujrzymy
1. Nordtveit + Djourou in the CB pairing with Eboue on RB and Gibbs on LB OR:
2. Djourou + Koscielny in CB pairing with Nordtveit on the right.
Chciałbym zobaczyć Nordtveita, najbardziej na środku z Djourou, ale możliwe jest też, że zagra na RB a w środku wrzuci się Koscielnego lub Squillaciego.. Albo.. co sądzicie o myśle wrzucenia młodego Katalończyka Ignasi Miquela jako partnera Djourou a Nordtveita na RB? Wszak i tak będzie młodzież, więc co za różnica.
Jeśli zagra taki skład mniej wiecej, jaki pokazalem, to wydaje mi się, że doświadczenie Eboue, Denilsona i Rosicky'ego (w pewnym sensie też Djourou i Gibbsa) może nas zaprowadzić do zwycięstwa. To Tottenham będzie pod ogromną presją, szczególnie, jeśli wystawią pierwszą jedenastkę, bo będą u siebie i będą grali z rezerwami. Może się uda, bądźmy dobrej myśli