Siatkówka - Strona 150

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Siatkówka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 wrz 2010, 13:15

Odnosnie Polsatu Sport to niestety ten turniej jest dla nich i dla widzow trudny, 6 meczów o 17:00, 6 meczów o 21:00. Koniec konców i tak ogladałbym naszych, wiec innych meczów na żywo nie dalbym rady, nawet gdybym mial wszystkie ich kanały. Dzis juz sa dwa mecze z naszej grupy na PS, a od jutra na PS bedzie duzo powtórek jak widzialem w programie na oficjalnej stronie polsatu, wiec powinno byc ok z obserwowaniem calego turnieju. Znam kilka fajniejszych zajec niz ogladanie siatkówki w internecie.

Co do naszej gry to gramy ok, jak najbardziej w swoim stylu. Mierzi troche to psucie zagrywek, ale raczej sklaniam sie ku tezie, ze to nasi zawodnicy dostosowuja sie do poziomu rywali i nie graja nic ponadto co musza. Trzeba tez pamietac, ze sa takie ekipy jak Brazylia, Rosja czy Włochy, z którymi nie do końca mozna grac sztuka i od czasu do czasu Kurkiem. Z nimi trzeba bedzie pokazac siłe ciosu, ale do tego jeszcze chwila. My mamy 3 strzelby: Kurek, Wlazły i Gruszka z czego nie znam innego atakujace o parametrach 206 wzrostu i szukajacego tylu roznych rozwiazan byle nie siłowych co Piotrek. Jestem pewny, ze dzis zagramy lepiej i oby starczylo to na Niemców. Szczerze nie spodziewalem sie, ze nie postawia sie zupelnie Serbom. Co ciekawe ewnetualna porażka z nimi wcale nie musi byc dramatem, jak mowili wczoraj goscie w studio Polsatu, trzecie miejsce w grupie i trafiamy do włoskiej (latwiejszej) czesci drabinki. Nie wyobrazam sobie by Castellani kalkulował, ale ta drabinka tyle idiotyczna co z drugiej strony wiele wybaczajaca :wink: .

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6705

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 wrz 2010, 13:18

http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pozostale

Tutaj będą jakieś transmisje, ale za ich jakość nie odpowiadam.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 wrz 2010, 22:08

Oł Shit.
Dopiero się ocknąłem że mamy siatkarskie mundialejro.
Chyba wszyscy pamiętamy jakie były emocje w 2006 roku. Wspólnie przeżywane chwile, i wielki boom na siatkówkę.
Mecze zawsze były z rańca i gdy graliśmy z Rosją musiałem iść do szkoły. Mimo tego iż spóźniłem się 15 minut, (do gim. miałem 5 minut drogi) to moja klasa oglądała ten mecz na czytelni. Niezapomniane chwile :D

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 26 wrz 2010, 23:25

Nie lubię Lozano bo to trener Szwabów ale szanuję go za to co zrobił po meczu. Podszedł do niego Wlazły, Lozano mu pogratulował by później pójść do całej naszej drużyny i każdemu zawodnikowi z osobna złożyć gratulacje. Szacunek.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 26 wrz 2010, 23:45

Niesamowity mecz i najważniejsze że zwycięski :jupi: Mamy awans tylko niewiadomo z którego miejsca na dzień dzisiejszy POL 6-3 a Serbowie 4-3 w setach więc musimy przegrać 2-3 aby zając 1 miejsce w I fazie turnieju..Z kim byśmy grali narazie niepatrzyłem a wcześniej brałem tylko najgorszą możliwą opcję :)

Mecz średni,strasznie się męczyliśmy w ataku i na kontrach,wejścia Gruszki wprowadziły sporo animuszu w naszych szeregach i dobrze graliśmy,blok u nas jest wielką zagadką...Możdzonek niewykorzystuje swoich warunków a Nowakowski jest jeszcze gorszy wtym elemencie choć i tak zagrał całkiem dobre zawody sądząc po tym jak grał...Niewiem jak Was ale mnie strasznie irytował Zagumny gdzie często rozsyłał piłki na podwójny a nawet potrójny blok przez co dużo pkt traciliśmy...Ogólnie jestem zadowolony ze zwycięstwa bo przyznam się bez bicia że niewierzyłem że wygramy tie-breaka ;] 1 set to głównie rozpoznanie na co kogo stać,doświadczenie 1-0 dla nas Wlazły zbiegiem czasu się rozkręcał 2 set to słaba gra w ataku głównie Wlazły irytował Kurek któremu często nieszło,wlazł Gruszka za późno w 3 secie to Gruszka od początku i jakoś ciągniemy tą grę w 4 grywa Wlazły i znów powtórka z 2 seta a 5 to istny horror w naszym wykonaniu złożyliśmy wszystko do kupy atak,blok oraz nawet zagrywka(Nowakowskiego) i zwycięstwo :jupi: Czekam na mecz z jeszcze mocniejszym przeciwnikiem ciekaw jestem jak podejdą do tego spotkania no i zobaczymy na co ich stać bo mam wrażenie że jakby trochę jeszcze zmęczeni byli przygotowaniami tak było z Kanadą i dziś też jakoś nienajlepiej lecz zwycięstwa budują po tym kształtuje się zespół :)

EDIT: Zapomniałem wspomnieć o Lozano znakomity trener znakomity człowiek wielki mały rycerz ;) Ładnie się pożegnał też z kierownikiem lub lekarzem kadry..Z Castellanim wiadomo że chłodno no ale też wcale mu się niedziwie wkońcu oddał jeden z najlepszych zespołów świata swojemu rodakowi :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 wrz 2010, 23:59

Dzisiejszy dzień pokazuje, ze w siatkówce kazdy mecz to oddzielna historia (kazdy set nawet). My bijemy Kanade, Serbowie Niemców. Dzis Kanada bije Serbow, a my meczymy sie z Niemcami. Ufff.

Wstepnie to jak pisalem: samym Kurkiem bedzie ciezko tym bardziej, ze atakujacy maja rozne momenty, a Wlazły to raczej nie miał zadnego dobrego w dzisiejszym meczu. Az by sie przydal taki Wlazły sprzed 4 lat, moglibysmy golic wszystkich. Juz nie mowiac o Winiarskim sprzed 4 lat. Dobrze, ze w tie-breaku Kurek dostał wsparcie od Gruszki, bo byloby kiepsko. Ja wiem, ze oplaca sie szanowac pilke i czasem lepiej ja oddac do gry, ale kjak pokazał piaty set czasem warto dodac wiecej mocy, siatkowka nie lubi polsrodkow. Srodek bloku generalnie jak sie spodziewalem dosc dobrze i stabilnie, choc Możdżonek za duzo razy podbity, a Nowakowski jest strasznie demonizowany przez media, a przeca talent czystej wody. Gramy wysoka pilka i niestety bywa z tym roznie z gubieniem bloku i dostosowaniem sie innych zaowdnikow do tych piłek, jedynie Kurek z takich swiec sie spisuje jak nalezy. Poza nim powinnismy wiecej przyspieszac, bo jak juz sie rzeklo samym Kurkiem medalu nie zdobedziemy. Jak wiecie nie jestem zwolennikiem ani Ignaczaka ani Gacka, ale trzeba przyznac ze Igła dzis zagral swietny mecz i w przyjeciu i szczegolnie w obronie. Cichy bohater, chociazby przy meczbolu gdzie bardzo dokladnie dograł praktycznie z ziemi. Zasluzenie wygral rywalizacje z Gackiem.

Kazdy mecz inna historia, wiec zostawiamy ten za soba i w nastepnym z takim samym zaangazowaniem walczymy o zwyciestwo.

Lozano sie nieladnie rozstał z nasza kadra, a PZPS nieładnie sie rozstal z Lozano. W kazdym badz razie zachowuja sie jak mezczyzni, a nie ja dzieci. Ta antypatia Castellaniego z Lozano tez jakas rozdmuchana. Nie jest tak, ze kazdy Argentyńczyk musi sie od razu kochac z innym Argentyńczykiem, darza sie szacunkiem na pewno. To Lozano przeciez przekonywal Daniela, ze w Polsce sa swietne warunki i zeby skorzystał z oferty Skry.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 27 wrz 2010, 0:50

Pozwoliłem sobie teraz prześledzić więc tak napewno niezależnie od miejsca 1 czy 2 bo takie na 90 % zajmiemy będziemy grali z 1 bądź 2 zespołem Gr.B czyli Brazylia Kuba zagrają o 1 miejsce w swojej grupie jeśli zajmiemy miejsce 1 w grupie to zagramy z trzecim zespołem grupy E jeśli 2 to zagramy z trzecim zespołem grupy D Na stan dzisiejszy to odpowiednio Czechy i Meksyk ale Meksyk gra z Wenezuelą i jeśli Wenezuela wysoko wygra 3-0 to ona zajmie 3 miejsce natomiast Czesi zagrają o 2 miejsce w swojej grupie z Bułgarią więc sytuacja mniej więcej jest klarowna

Brazylia/Kuba
Polska
Czechy

lub
Polska
Kuba/Brazylia
Meksyk/Venezuela

Czyli też niewygląda to najgorzej biorąc pod uwagę że z Czechami sobie radziliśmy na Memoriale a z Brazylią stać nas na ciężkie boje jeśli chłopaki nieprzegrają tego spotkania we własnych głowach... :D Natomiast 2 grupa jest jak najbardziej w naszym zasięgu i stać nas oba zwycięstwa choć z Kubą niebędzie łatwo :)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 27 wrz 2010, 9:37

Fajnie że mamy tylu kibiców na trybunach.
Chciałbym zobaczyć mecz z Włochami. Ale najlepiej dopiero w półfinale, lub dalej ;)

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 27 wrz 2010, 12:05

Gra naszej kadry w 1 meczu przeciwko Kanadyjczykom może nie była porywająca,ale ważne,że po bólach pokonaliśmy graczy z Kanady.Trzeba jednak przyznać,że ekipa Klonowego Liścia zwłaszcza w 1 i 2 secie siała popłoch w naszych szeregach.Chyba nasze chłopaki troszkę za luzacko podeszli do tego meczu i się zdziwili jak odważnie kanadyjczycy podeszli do meczu z nami.Ważne jednak,że Polacy ten mecz wygrali do zera,a wiedząc że Niemcy w sobotę przegrali z Serbami 3:0(Niemcy w sparingu dwa razy u siebie pokonali Brazylię) spowodowało,że wczorajszy wieczorny nasz mecz z ekipą niemiecką oglądało się z wypiekami na twarzy.Prawdziwy horror.Pokazali nasi siatkarze coś czego już od lat nie widziałem u naszych piłkarzy-woli walki i determinacji.Uradowała mnie też wczoraj porywająca gra Kanadyjczyków przeciwko Serbom którzy myśleli,że ekipa z kraju klonowego liścia odda mecz bez walki.A tutaj ZONK.Absolutnie i w pełni zasłużenie kanadyjski team zlał skórę Plavim.Dawno nie widziałem takiego ognia i woli walki w zespołowej grze ekipy spoza światowej czołówki.Ta wygrana spowodowała,że w Serbii kpią ze swoich siatkarzy wylewając na nich w dzisiejszej prasie niezłe szambo za brak profesjonalizmu.Jak dla mnie Kanadyjczycy rozmontowali Serbów śpiewająco.Mieli swój dzień i dzisiaj śmiem twierdzić są wstanie będąc na fali pokonać Niemców.

PS. Byłoby mi miło gdybyście czasami zajrzeli na mojego bloga i dodali od siebie jakiś komentarz :lol:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 27 wrz 2010, 19:25

Czesi ograli Bułgarów i jesli my zajmiemy pierwsze miejsce w grupie, a Brazylia przegra z Kuba to w kolejnej rundzie w jednej grupie zmierza sie medaliscie ubiegłych MŚ. Brawo FIVB :brawo:

Jedyny pozytyw jest taki, ze skoro Czesi pokonali Bułgarów to Bułgarzy musza byc bardzo słabi. W tej chwili mamy odrobine lepsze ratio małych punktów od Serbów, wiec tak naprawde pasuje przegrac by ominac te ciezka grupe. Niemcy z 3 miejsca w naszej grupie trafia do Włochów i Portoryko, a my z drugiego miejsca łapiemy grupe z Wenzuela czy tam Meksykiem czyli łatwiejsza :rotfl: .

E: troszke mi sie powalilo, teraz juz poprawnie.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 27 wrz 2010, 21:13

Babel dobrze mówisz gra w grupie z Brazylią i z Bułgarią jest to ryzyko :/ Sam jestem zdziwiony bo jak pisałem brałem Czechów pod uwagę ale sprawili niespodziankę tak jak Kanada z Serbią :]

Zobaczymy jak się potoczy Polacy wyszli najmocniejszym składem co dobrze nierokuje..Porażka 2-3 może również dać nam 1 miejsce :/ więc dziwie się że niegrają zmiennicy..Dałbym pograć Ruciakowi i Wlazłemu a odpocząć Winiarskiemu a Gruszke bym zostawił na zmiany :) no ale Castellani posadził Bąka i Gacka na trybuny :/ bo zawsze gra o pełną pulę :P

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 27 wrz 2010, 23:32

Zajebiscie. :evil: Moze po takiej grupie FIVB pojdzie po rozum do glowy. Jeden slabszy dzien w spotkaniu z Bulgaria i jedziemy do domu, bo nie wierze w zwyciestwo z Brazylia.
A Niemcy i Serbowie spacerek do kolejnej fazy. :?
Kuriozalne jest to, ze druzyna, ktora grala z duchem sportu, nie kalkulujac, moze juz w II fazie pozegnac sie z mistrzostwami. No, ale coz. Jezeli chcemy zostac mistrzami swiata, to trza pokonac kazdego.

Awatar użytkownika
siber_vfl
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: siber_vfl » 27 wrz 2010, 23:56

Słyszeliście, że jakiś tam serbski dziennikarz mówił jeszcze przed meczem z Polską, że Serbia się podłoży, bo nie chce grać w grupie śmierci?

Ten trzeci set to się chyba wystraszyli przegrać, żeby potem nie było takiego gadania.

Jeszcze lepszy był Lozano. Powiedział, że jak "jeżeli Serbia przegra z Polską 0:3 i w setach do 15, 15 i 14, to będzie to wielki skandal".

Tak nie było, ale śmierdzi ten mecz na kilometr. Ja nie wiem, jak mogli tak poukładać te mecze mundialu.

Z drugiej strony Polacy grają całkiem nieźle, a Brazylia/Kuba i Bułgarią są w tym turnieju do ogrania. Jeśli przejdziemy dalej jestem przekonany, że zdobędziemy złoto. Oby, bo w futbolu chyba się nie doczekam.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 28 wrz 2010, 0:38

Mecz oglądałem fragmentami ale i tak moge stwierdzić że to najlepszy mecz w wykonaniu,wkońcu cieszy gra środkiem, mecz zgadzam się kontrowersyjny zwłaszcza czwarty set gdzie Serbowie nas dogonili w końcowce 23-22 i przegrali go do 23 :P Niewidziałem momentu zejścia Kurka,Gruszki ale dobre zawody rozegrał Bartman(choć w/g mnie on jest również przereklamowany) to się popisał dobrze w ataku w miarę w przyjęciu i też w zagrywwce robił szum..o Wlazłym się niewypowiem bo widziałem go mało w akcji zazwyczaj naprzemian kończył więc to jeszcze nie to ale w/g mnie jakaś poprawa jest oby zdążył się rozkręcić :D Kuba wygrała mecz z Brazylią 3:2 (34:32, 18:25, 23:25, 25:21, 15:12) i widać że Brazylijczycy niesą w najlepszej formie więc jakaś szansa jest aby wyjść nawet z 1 miejsca :) Zazwyczaj jestem optymistą ale po tym co widzę i co jest mam duże obawy w kwestii awansu i oby nasi chociaż powtórzyli ostatnie 2 mecze z MŚ 2006 :)

EDIT: Prześledziłem grupy i ew. jakie kombinacje

gr G

1. Niemcy
1. Portoryko
1. Włochy

Gr I

1. Egipt
1. Hiszpania
1. Rosja

Gr H
1. Kuba
1. Meksyk
1. Serbia

Gr L

1. Czechy
1. Kamerun
1. USA

Gr M

1. Argentyna
1. Francja
1. Japonia

Gr N
1. Brazylia
1. Bułgaria
1. Polska

Jeśli zajmiemy 2 miejsce w grupie to zagramy w Rzymie z drugim zespołem grupy G i pierwszym z grypy L
Jeśli zajmiemy 1 miejsce w grupie to zagramy w Florencji z drugim zespołem grupy H i pierwszym grypy I

Moim zdaniem Niemcy/Portoryko i USA lub Serbia/Kuba i Rosja więc teorytycznie opłaca się znów przegrać jedno spotkanie co jest całkiem prawdopodobne i mieć trochę słabszą grupę w III w fazie turnieju :) Niema że w II fazie pożegna się poprzedni medalista to już w III szykuje się kolejna grupa śmierci i kolejny faworyt pożegna się MŚ :D

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 wrz 2010, 9:42

Nikt nie przypuszczał, nawet panowie w garniturach, ze Brazylia zajmie druga lokate, a Bułgaria trzecia. To naprawde przypadek i swiadczy o tych ekipach, ze maja problemy. Oni tez chcieliby uniknac takiej grupy, tylko ze turniej zaczyna sie on nowa i nie licza sie mecze poprzednie. Szacunek dla naszych, ze nie skompromitowali FIVB, wyobrazacie sobie mecz w którym zadna ekipa nie chce wygrac? Skandalem jest dla mnie brak jakiegokolwiek klucza przy losowaniu... tfu wybieraniu grup.

Grupa A: Włochy (5 - miejsce w rankingu), Japonia (13), Egipt (14), Iran (18)
Grupa B: Brazylia (1), Kuba (8), Tunezja (22), Hiszpania (37)
Grupa C: Rosja (2), Portoryko (17), Kamerun (21), Australia (31)
Grupa D: USA (3), Argentyna (9), Wenezuela (15), Meksyk (26)
Grupa E: Bułgaria (7), Chiny (10), Francja (12), Czechy (36)
Grupa F: Serbia (4), Polska (6), Niemcy (11), Kanada (20)

W kazdym innym turnieju w innej dyscyplinie bylyby koszyki:
1: Włochy (gospodarz i 5 w rankingu), Brazylia, Rosja, USA, Serbia, Polska
2: Bułgaria, Kuba, Argentyna, Chiny, Niemcy, Francja
3: Japonia, Egipt, Wenezuela, Portoryko, Iran, Kanada
4. Kamerun, Tunezja, Meksyk, Australia, Czechy, Hiszpania

Dałoby sie trafic grupe z Serbia, Niemcami, Kanada? Oczywiscie wszystko jest robione pod Włochów, oni wygrywajac grupe A dlaje trafiaja takich rywali, ze sa juz w połfinale. Skandalem jest tez to, ze decydujace mecze w kazdej grupie odbywaly sie w różnych porach. Zal pisac w ogole, poki co gramy swietna siatkowke i jesli tylko Winiarski utrzyma poziom z wczoraj i jeszcze w jakichs wiekszych fragmentach Wlazły odciązy Guszke to wejdziemy dalej odprawiajac Bułgarów, a moze nawet Brazylijczyków.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”