Re: Tour De France

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Tour De France

Post autor: ddemon » 30 wrz 2010, 13:40

A no właśnie też słyszałem żę mieli odejść i nowy zespoł powstać ale jakoś niebyłem do końca pewny tej informacji bo było wtedy dużo spekulacji..Dzięki Boromir ale z tego co wiem to Riis jest szefem Saxo-Banku a nie Astany?Jestem pewny tego na 98% :D

Co do nowąej ekipy może niebyć tak łatwo zdobyć TdF bo będzie to faza budowania zespołu ale może też ktoś odszedł z Saxo-Banku bo swego czasu mówiło się że mogą odejść m.in ten Duńczyk(niepamiętam nazwiska) co ciągnął cały peleton niezależnie czy płasko czy góry,Voight bodajże kończyć karierę,Cancellara chyba został w Saxo oraz kilku innych zawodników których niemoge sobie również przypomnieć ;]

Kolejna "bomba" - drugi kolarz Vuelty na dopingu
W hiszpańskim kolarstwie wybuchła kolejna bomba. Po doniesieniach o pozytywnych wynikach testów antydopingowych Alberto Contadora, media na Półwyspie Iberyjskim poinformowały o dopingowej wpadce Ezequiela Mosquery.

Drugi kolarz tegorocznej Vuelta a Espana i jego kolega z ekipy Xacobeo Galicia, David Garcia zostali przyłapani podczas hiszpańskiego narodowego touru.

Mosquera był jedną z największych rewelacji wyścigu. Wygrał jeden z etapów, a w klasyfikacji generalnej o 43 sekundy przegrał z Vincenzo Nibalim. Po udanym występie we Vuelcie Hiszpan podpisał kontrakt z ubiegającą się o licencję ProTour ekipą Vacansoleil.
:lol: Kolejny Hiszpan jeszcze im mało ;] Nierozumiem ich wiadomo że po tej wielkiej aferze w głównej mierze to faworyci oraz Hiszpanie są na celowniku a oni dalej robią "swoje"

Wróć do „Inne sporty”