Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 456

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 623
Kontakt:

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 30 wrz 2010, 22:05

Gramy naprawdę nieźle. Ewidentnie nastawiliśmy się na kontrę i to realizujemy. Nieźle prezentuje się w środku duet Marchisio-Sissoko (ramadan się skończył, a konkurencja robi swoje), dość pewnie (poza bramką i sytuacją Teveza) gra obrona. Martinez dużo biega, Krasić szarpie, Alex stara się to wszystko kontrolować Iaq... jest i strzelił gola, bo coś więcej pozytywnego ciężko o nim powiedzieć. Dobrze to wyglądało. Szkoda, że sędzia niepotrzebnie robi z siebie największą gwiazdę na boisku - najpierw czepia się do podeptanego Marchisio, a potem nie dyktuje ewidentnego karnego (swoją drogą - akcja Krasicia świetna).
kaczy pisze: No bez jaj, w tamtej sytuacji Krasic zachował się jak szalony nurek i dostał w pełni zasłużoną kartkę.
Zresztą nawet komentatorzy z Abu-Dhabi sport to potwierdzili
Bez jaj - nie rób sobie jaj. Był kontakt, Serb został zahaczony - karny. A to czy upadał normalnie czy teatralnie nie powinno mieć znaczenia.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 30 wrz 2010, 22:07

kaczy pisze:No bez jaj, w tamtej sytuacji Krasic zachował się jak szalony nurek i dostał w pełni zasłużoną kartkę.
Zresztą nawet komentatorzy z Abu-Dhabi sport to potwierdzili
:haha:
To powinno wystarczyc za caly komentarz do twojej wypowiedzi, zwlaszcza jej drugiej czesci.
Karny byl ewidentny.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 30 wrz 2010, 23:03

Druga połowa dużo słabsza. Po pierwsze - Martinez, tak ładnie biegający w pierwszej, musiał ustąpić miejsca Pepe, bo nie miał już sił. Pepe był w ogóle niewidoczny. Del Neri, chcąc bronić wyniku, wpuścił za Krasicia Melo, co spowodowało przesunięciem na prawe skrzydło Marchisio i zamurowaniem środka pola. Efekt tego był taki, że o ile w pierwszej połowie fajnie wychodziliśmy z kontrami (w czym można upatrywać zasługę Marchisio), o tyle w drugiej gry w środku nie było (dwóch dm-ów ograniczało się do odbioru i ...strat - znowu głupota Melo) i nie było też skrzydeł, bo Marchisio skrzydłowym - broń panie Boże - nie jest, a Pepe grał słabo. Szkoda wolnego Aleksa, Hart miał już pełno w gaciach.

Ogólnie rzecz biorąc - jest ok, z zawsze trudnego angielskiego terenu wywozimy punkt po starciu z faworytem. Teraz tylko bezwzględnie musimy złomotać Salzburg (pojedynki Chiellini-Janko moga być baardzo ciekawe), bo Lech gra lepiej niż miał grać...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6688

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 wrz 2010, 23:11

Patrząc na przebieg spotkania to remis jest wynikiem sprawiedliwym, owszem, City przeważało ale tak naprawdę stworzyli sobie trzy okazje z czego z jednej padła bramka. Dzisiaj obrona zagrała bardzo dobrze i nawet ułomności DC czy Grygery nie było widać, a rywale przecież nie byle jacy. Spora w tym zasługa środka pola, naprawdę Sissoko i Marchisio dzisiaj zagrali bardzo dobrze a dodając do tego Melo to ta formacja ma moc. Delneri ma z czego wybierać. Martinez - tak wszyscy na niego nadawali, a on jak się okazuje jest ciekawym zawodnikiem, swoje potrafi i pewnie nie raz nam tyłek uratuje. Fajnie było oglądać, jak dla odmiany to rywal wali głową w mur i się frustruje, a nie odwrotnie :wink:

No i co do karnych, ten po którym Krasić dostał żółtą kartkę oczywiście się należał i tylko dzięki nędznym umiejętnościom aktorskim Serba sędzia go nie podyktował. Szkoda, ale nie ma co narzekać. Wolny Alexa klasa, centymetrów zabrakło.

Budujący był ten mecz zwłaszcza w kontekście meczu z Interem, który może wyglądać podobnie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 30 wrz 2010, 23:13

Grygera akurat dzisiaj zagrał niezły mecz. Nie bawił się w garbienie tylko od razu wpieprzał się w piłkę/nogi. Nic więcej od niego w kwestii bronienia nie oczekuję.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 wrz 2010, 23:18

Grygera generalnie od początku sezonu prezentuje się najlepiej z naszych bocznych obrońców. Z tego co pamiętam, to on za Ranieriego też grał nieźle, widocznie i jego dopadł syndrom "minionego sezonu".

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 01 paź 2010, 0:02

Dobry mecz w naszym wykonaniu. Niby to City prowadzilo gre, ale na dobra sprawe niewiele z tego wynikalo. Dodatkowo to nas arbiter okradl z 2 karnych, a w jednym przypadku byl na tyle bezczelny, ze pokazal jeszcze kartke Krasiciowi za symulowanie. :rotfl:
Szkoda uderzenia Alexa z wolnego. Bramka bylaby godna. Bardzo niewielu centymentrow brakowalo, aby pilka przekroczyla linie bramkowa.
Znakomity dzisiaj Momo! Oby wracal do swojej swietnej dyspozycji, ktora raczyl nas za Ranieriego.

Mily gest ze strony naszych tifosich i pozdrowienia dla kontuzjowanego Barwuaha. :lol: Nie ogladam zbyt wielu spotkan City, ale publika charakterystyczna dla Anglikow. Bardzo marna, skoro nie potrafili przekrzyczec naszych.

Sa powody do umiarkowanego optymizmu przed niedzielnym spotkaniem.

FORZA JUVE!

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 paź 2010, 0:25

Odnośnie karnych na Krasiciu, to podstawy były, ale Milos też za bardzo się podkładał, a że sędzia był konsekwentny i w pierwszej sytuacji ostrzegał Serba ja pretensji nie mam. Nie za bardzo lubię takich karnych.
Jeśli chodzi o sam mecz to może nie urzekł, ale ja jestem zadowolony. Wynik jest ok, błędów w obronie raczej nie było, drużyna przez prawie cały mecz zachowywała spokój i nie traciła kontroli. Dobrze wypadł środek pomocy, gdzie zarówno Marchisio jak i Momo zgrali dobre mecze, co w szczególności cieszy w kontekście Sissoko, który był dokładny, nie tracił głupio piłek, nieźle podawał, wyglądał dobrze technicznie, dość aktywny. Marchisio ładnie uwalniał się z pod krycia, fajnie utrzymywał się przy piłce. Środek obrony też wyglądał dobrze, do tego ładny gol Vicka, oraz bliski ideału wolny Alexa i więc ja jestem zadowolony. Dobre przygotowanie na derby z Interem.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 01 paź 2010, 11:22

"takich karnych"? Loczku - tam był faul, najnormalniejszy w świecie - obrońca zahaczył Krasicia.

Chciałbym zobaczyć mecz, w którym zmierzyliby się ze sobą Davide "nic nie umiem, ale się przewracam i mam pretensje do świata" Lanzafame i pan "jestem panem świata" sędzia.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 paź 2010, 11:43

Przyjrzałem się sytuacji dokładnie i muszę przyznać, że ta pierwsza kontrowersja to błąd sędziego. Wydawało mi się, że obrońca o ile dotknął Krasica to też dotknął piłkę, ale kontaktu z piłką defensor City nie miał, bo Krasic osłonił piłkę, wiec karny sędzia powinien podyktować.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 01 paź 2010, 12:05

Krasicia

:wink:

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 09 paź 2010, 22:42

Temat stoi w miejscu, a ostatnio pojawił się ciekawy news odnośnie Aquilaniego. Podobno mamy wykupić go w styczniu za 12 mln. Z jednej strony podoba mi się z drugiej to wszystko trochę zbyt pochopne szczególnie po raptem dwóch dobrych meczach. Biznes jest biznes. Proste, że chcemy wykorzystać problemy Liverpoolu. Futbolem rządzą korporacje i komercyjne tv, więc oczywiście, że stał się brutalny i bezwzględny dlatego takie rozwiązanie mi pasuje, pod warunkiem korzystnej formy Aquilaniego ofc ;) Pamiętam sytuację z 2006, więc teraz tym bardziej wyrzutów sumienia bym nie miał...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 09 paź 2010, 22:57

Jeżeli Aquillani będzie się sprawował to można go wykupić w styczniu. Zresztą jeśli Liverpool będzie miał problemy to i w czerwcu pójdzie taniej. I czy to jest aż takie wykorzystywanie sytuacji finansowej The Reds? Przecież za darmo nie przychodzi, a cena chyba jest adekwatna do umiejętności.

Jak myślicie, co szykuje Alex na jutro z tymi 3 dyszkami? Wydaje mi się, że jednak zakończy karierę niż pójdzie do MLS.

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 17 paź 2010, 15:49

Nie sądzicie ze z DC to sie zrobil nasz dawny Molinaro?

PS. Nakresli mi ktos jak doszło do karnego bo opusciłem ten fragment meczu?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 17 paź 2010, 15:52

Krasic wbiegł w pole karne z lewej strony i został dotknięty w kolano przez rywala, ale na dobrą sprawę jednak zaczął upadac zanim był ten kontakt. Karny trochę z dupy na moje oko.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”