Wszystko o Pro Evolution Soccer - Strona 30

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Wszystko o Pro Evolution Soccer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 09 paź 2010, 18:46

Niestety muszę się z Wami zgodzić wtym roku PES 2011 tak upadł że FIFA w tym roku zwycięża i to zdecydowanie w moim przypadku..Do sterowania i ustalania sił może bym się przyzwyczaił(2 rozegrane mecze) ale cała ta otoczka- ustawienie zespołu,kamera i wdodatku jak ktoś wspomniał transfery wchodzę do składu Barcelony i zonk Ibra w I składzie myślę sobie hm..ostatnie dni okienka może niezdążyli ale jak widziałem wskładzie Hleba,Marqueza,Henry myślę sobie coś tu niegra :D Ogólnie jak rozegrałem 2 mecze tak chyba raczej poprzestane na tym i stanowczo niepolecam jeśli chodzi o koszt owszem zdaje sobie sprawę że fan kupi bezwzględu tą grę jednak po tylu krytycznych opiniach zwolenników powinno być mniej... :)

FIFA w tym roku miła dla oka lecz widać furtkę ponieważ jest to ewidentna wersja z 2010 zkonsol...brakuje ocen zmienionych zawodników,statystyk(asysty)zawodnik się traci(zostaje sama piłka) ba głównym boisku-niema gry bramkarzem ale niezniechęca a to najważniejsze..Mimo że mam jakiś lipną wersje-często przeskakuje zbyt szybki wybór jezyków lub z crackiem problemy(wyskakuje błąd fifa.exe) ale rzadko to mimo wszystko wtym roku na PC rządzi gra EA Sports i zdecydowanie polecam ten produkt :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 paź 2010, 20:03

Salas, jaka ostatnia wersja Pesa wyszła w 2008 na ps2? ja znam z 2009 i 2010 roku :wink: .Co do dynamiki pes 2008 na ps2 to gadasz głupoty okropne, ten rocznik jest najszybszą piłką jaka kiedykolwiek wyszła, strasznie mało realne,jakby się 22 Boltow scigało.Wersja z 2009 roku była już dużo lepsza pod tym wzgledem, wolniejsza bardziej realistyczna.Pes 2010 na ps2 jest bardzo dobry ale najlepsza wersja niezmordowany Pes 6.
Dodam od razu ze jest roznica w szybkosci gry zalezna od telewizora, inaczej sie gra na Lcd inaczej na zwyklym.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 paź 2010, 20:48

MGiggs pisze:Co do dynamiki pes 2008 na ps2 to gadasz głupoty okropne, ten rocznik jest najszybszą piłką jaka kiedykolwiek wyszła, strasznie mało realne,jakby się 22 Boltow scigało.
Wiesz, nie w moim interesie leży aby Cię przekonywać co do dynamiki gry. Jeśli widzisz w wersji 2008 dwudziestu dwóch Boltów, to tym bardziej nawet próbować nie będę. Po prostu oceniłem tą grę przez pryzmat poprzedniczek, rozgrywając wystarczającą ilość meczy, aby wiedzieć co piszę :roll:
MGiggs pisze:Wersja z 2009 roku była już dużo lepsza pod tym wzgledem, wolniejsza bardziej realistyczna.Pes 2010 na ps2 jest bardzo dobry ale najlepsza wersja niezmordowany Pes 6.
To Twoja opinia do której masz prawo, zaznaczam jednak że kompletnie jej nie podzielam.
MGiggs pisze:Dodam od razu ze jest roznica w szybkosci gry zalezna od telewizora, inaczej sie gra na Lcd inaczej na zwyklym.
Rozumiem że na LCD Ronaldo biega jak Bolt, a na zwykłym jak Pudzianowski?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 paź 2010, 21:13

Jakbyś grywał często w Pes na ps2 widziałbys jaką rożnice ma telewizor do tempa tej gry. Na LCd gra jest niesamowicie szybka, na baniaku gra jest wolniejsza, zawodnicy maja płyniejsze ruchy.Przełącz sobie gre na mały telewizorek i zobaczysz jak jest wolna.W pesa grywam bardzo długo by widziec o czym pisze, na temat telewizorow kabli do pps2 też.

Wiec pytam co z tym tempem w pes 2008 i ktora gra piłkarska jest od niego szybsza? Fifa na xboka przy tym wyglada na mecz leniwcow.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 paź 2010, 21:32

MGiggs pisze:Jakbyś grywał często w Pes na ps2
Blisko 7 lat, wystarczy?
MGiggs pisze:widziałbys jaką rożnice ma telewizor do tempa tej gry.
Spróbuję drukowanymi literami. Jeżeli Jaś grający w Pro Evolution Soccer 5 od momentu jej wyjścia po chwilę obecną nie narzekał i nie narzeka na tempo prowadzenia akcji, a za pięć minut odpali Pro Evolution Soccer 2008 i zaśnie podczas akcji kombinacyjnej drużyny którą gra, jaki płynie z tego morał? Zaznaczam że Jaś w obie wersje gra na tym samym telewizorze.
MGiggs pisze:Wiec pytam co z tym tempem w pes 2008 i ktora gra piłkarska jest od niego szybsza? Fifa na xboka przy tym wyglada na mecz leniwcow.
W żadnym wypadku nie mam zamiaru porównywać symulatorów z różnych "parafii". Tempo w PES 2008 jakie jest pisałem wcześniej, więc nie zamierzam się powtarzać. To moja ocena, nie wymagam abyś się z nią zgadzał.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 paź 2010, 21:53

wkleje 1 recenzje ktora trafilem na goglach

Przejdźmy do meritum, czyli rozgrywki. Gra jest o jakieś 10% szybsza niż "szóstka", różnica jest naprawdę widoczna. To co jednak najbardziej rzuca się w oczy, to szybkość reakcji zawodników. Response zostało poprawione o jakieś 40%! Teraz zawodnik, który ma piłkę przy nodze bardzo szybko reaguje na nasze polecenia, co przekłada się na drybling, który dzięki temu jest dużo efektywniejszy. W porównaniu do lekko ślamazarnej w tym temacie szóstki jest o niebo lepiej.

http://www.gry.gildia.pl/gry/pro_evolut ... 2/recenzja

znajdz mi recenzje z poważnej strony ktora powiada ze tempo gry w pesa2008 na ps 2 jest wolne, moze byc tez w angielskim. Naprawde trudno mi zrozumiec jak dla kogos gra jest wolna.chyba ze masz 20 calowego baniaka.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 paź 2010, 22:14

Nie będę szukał recenzji czy porównań 2008 do szóstki, gdyż ja gram w piątkę co niejednokrotnie podkreślałem. 'Response' o 40%? Chryste Panie :roll: Przecież to statystyka widoczna u piłkarzy w umiejętnościach i wiadomo iż np Raul który ma tu 94 punkty, szybciej reaguje na polecenia strzału czy podania (jeśli chodzi o ofensywę) niż Pablo Garcia z 76 punktami. U bramkarzy ta wartość to po prostu refleks. Reszta zależy od GRACZA, a konkretnie jego timingu, bo to on decyduje w którym momencie dryblować, podawać, strzelać.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 paź 2010, 0:52

jeszcze taka ciekawostka.. w trybie kariery master league jest youth team czyli mlodziezowka/akademia i z reguly sa gracze slabi ale.. czasem trafia sie takie perelki zmyslone ze szok. np koledze gra barcelona trafil sie 16 letni bramkarz ivarov czy cos w tym stylu.. overall 91 czyli swietny a tym wieku.. wyciaga takie rzeczy ze szok. a mi sie trafil 16 letni kanadyjczyk ovr 82 i po trzech sezonach jest 92 :lol:
dziwne jednak ze w tej akademii ani jednego anglika nie ma :think:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 paź 2010, 17:10

6 jest najlepsza odsłoną Pesa, dzieki temu ze jest normalne tempo meczu,idzie więcej pograc piłka,zrobić bardziej normalne akcje,idzie duzo lepiej pograc a ataku pozycyjnym.Jak człowiek grac w Pesa 6 i przechodzi na Pesa 2008 to ma wrażenie ze gra na początku w Hokeja.Tempo gry w 08 jest niesamowite i nierealne dlatego ta odsłona nigdy nie zdobła wielu sympatykow.Gra w ataku pozycyjnym w tej odsłonie to był koszmar.
Prosiłem byś mi pokazał choć jadną recenzje na dobrej stronie w internecie gdzie ktoś pisze iż tempo w pesie 08 jest słabe.Jest chyba jedną osoba ktora tak twierdzi.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 paź 2010, 17:33

MGiggs pisze:Prosiłem byś mi pokazał choć jadną recenzje na dobrej stronie w internecie gdzie ktoś pisze iż tempo w pesie 08 jest słabe.Jest chyba jedną osoba ktora tak twierdzi.
Wciąż nie rozumiesz jednej zasadniczej rzeczy. Stwierdzenie że tempo prowadzenia akcji w PES 2008 zamula jest moje, a nie iluś tam opiniodawców, zatem nie zamierzam się podpierać recenzjami innych graczy. Masz prawo się z tym nie zgodzić jeśli twierdzisz inaczej i ja to akceptuję. Napisałem jak to wygląda w moim odczuciu, a spędziłem przy padzie rozgrywając niezliczoną ilość meczy tyle godzin, dni, tygodni czy miesięcy aby móc coś w tym temacie powiedzieć.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 paź 2010, 18:23

Magnum pisze:np koledze gra barcelona trafil sie 16 letni bramkarz ivarov czy cos w tym stylu.. overall 91 czyli swietny a tym wieku.. wyciaga takie rzeczy ze szok. a mi sie trafil 16 letni kanadyjczyk ovr 82 i po trzech sezonach jest 92 :lol:
`
I kolejna głupota tej gry. Mi do Fiorentiny doszedł Zamenhof(bramkarz youth team który jak zaczynałem gre miał 48 a po siedzeniu jednego sezonu jeszcze w youth team miał juz 95, lub inny snajper który doszedł do Mallorci i miał 94.

Z tą kamerą cholerni przekombinowali.

A Salas11 w PES 5 nie wkurzają cię te "faule" za nic?

A Akerowi jak gra w FIFĘ polecam Błaszczykowskiego i Elie 8)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 paź 2010, 18:48

Mirek15 pisze:A Salas11 w PES 5 nie wkurzają cię te "faule" za nic?
Oczywiście, choć można się nauczyć ich unikać :P Wielkim niedopracowaniem tej części są taktyczne faule. Załóżmy że wychodzi się sam na sam napastnikiem, który jest wolny. Obrońca go dogania i delikatnie podcina tak, że ten nie upada lecz zostaje wytrącony z rytmu biegu. Sędzia odgwizduje faul nie dając nawet żółtej kartki a mnie przepada "setka". Faule za nic akurat tak nie denerwują, bo to nawet zostało dość realistycznie odwzorowane. Wszakże bywają arbitrzy wyczuleni na wszelkie kontakty fizyczne :wink: Nie ma też zagrań ręką we własnym polu karnym. Jak już pięć lat pocinam w tą odsłonę PES-a, tak ani razu sędzia nie odgwizdał karnego po niekiedy ewidentnych zagraniach górną kończyną.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 paź 2010, 18:54

A pytanie mam. Zawsze jak wyjde bramkarz i sfauluje niczym Lehmann w finale LM 2006 (jesli ktos naprawde nie pamieta to linczor: i zawsze dostaje żółtą. Bramkarzem dostałem czerwoną tylko raz, gdy.. zawodnik biegł w stronę linii bocznej i bramkarzem zrobilem wslizg od tylu. Nigdy za faul jako ostatni zawodnik co jest logiczne. Czy w poprzednich wersjach PES-a tez tak jest?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 paź 2010, 19:19

Magnum pisze:A pytanie mam. Zawsze jak wyjde bramkarz i sfauluje niczym Lehmann w finale LM 2006 (jesli ktos naprawde nie pamieta to linczor: i zawsze dostaje żółtą. Bramkarzem dostałem czerwoną tylko raz, gdy.. zawodnik biegł w stronę linii bocznej i bramkarzem zrobilem wslizg od tylu. Nigdy za faul jako ostatni zawodnik co jest logiczne. Czy w poprzednich wersjach PES-a tez tak jest?
Magia PES-a polega między innymi na tym, że nigdy nie wiadomo jak przewinienie zinterpretuje sędzia :lol: Najczęściej faulujący napastnika bramkarz wylatuje z boiska (nie dalej jak wczoraj Isaksson zrobił mi taką wycinkę jak go mijałem :P ) Jednak nieraz sędzia bywa pobłażliwy i daje jedynie żółtą i rzecz jasna karnego a czasami, ale to już przypadek jeden na sto, w ogóle nie odgiżdże przewinienia :lol: O faulach bramkarza poza obrębem pola karnego nie mogę się wypowiedzieć, bo takich sytuacji albo nie miałem, albo nie pamiętam :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 paź 2010, 20:14

O faulach bramkarza poza obrębem pola karnego nie mogę się wypowiedzieć, bo takich sytuacji albo nie miałem, albo nie pamiętam :P
:lol:

Odkąd wiem, że sędzia zawsze przewinienia na ewidentną czerwoną traktuje jako żółte to zawsze Fabianem wychodze poza pole karne i fauluje.. wole żółtą i wolny dla nich niz gola :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”