Wszystko o Pro Evolution Soccer - Strona 32

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Wszystko o Pro Evolution Soccer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 paź 2010, 17:48

Magnum pisze:zdarzylo mi sie, ze biegnie, pokazuje ten znak i nagle.. wyciaga czerwień :lol: spotkal sie ktos z czyms takim?
Mnie nie, z reguły jak zawodnik zapracuje na czerwień to musi być to wyjątkowo głupi lub brutalny faul. Prawdę mówiąc bardzo rzadko zdarza się aby w meczu który rozgrywam ktoś łapał czerwo, chyba że się zaczynam podkładać :P Odnośnie scenek przy indywidualnych karach:
Napomnienia:
- sędzia biegnąc przyznaje rzut wolny po niegroźnym faulu, zawodnik po chwili oponowania z rezygacją macha ręką
- sędzia wzywa trzymającego w ręku piłkę zawodnika, który wcześniej faulował, napomina i... klepie po ramieniu :lol:
- sędzia strofuje skruszonego delikwenta napomnieniem
- mini scysja na boisku, podirytowany zawodnik po faulu doskakuje wściekle do rywala po czym go odpycha, ale sędzia łapie go za "schaby" i odciąga :P
Żółte kartki:
- kopia sytuacji z napomnienia #1, arbiter biegnąc wyciąga żółtko i zapisuje faulującego w "złotych myślach" :P Delikwent doznaje szoku :lol:
- faul powodujący kontuzję/uraz, sędzia nakazuje przeprosić faulowanego po czym wyciąga kartkę
- faul na pograniczu żółta-czerwona, zawodnik mając świadomość że przegiął pałę złożywszy ręce do modlitwy prosi arbitra o łagodny wyrok :lol:
- faul w polu karnym na żółtą kartkę po wślizgu, faulujący zupełnie nie oponuje dostając karę jeszcze zanim podniesie się z murawy po nieudanej interwencji
Czerwone kartki:
- kolejna kopia sytuacji z napomnienia i żółtej, z tym że sędzia pokazuje już drugą, zdenerwowany piłkarz gestykulując schodzi z boiska
- kulturalna czerwień, zawodnik po ujrzeniu kartki spuszcza głowę w dół, po czym grzecznie opuszcza murawę
- rumble time! Złośliwy faul na czerwoną kartkę, zawodnicy rzucający się do gardeł w ostatniej chwili odciągnięci przez kolegów z zespołu. Faulujący dostaje automatyczne czerwo

Jeśli coś pominąłem to dopiszcie, bo pisałem z pamięci a niektóre scenki pamiętam jak przez mgłę :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 paź 2010, 0:34

O, to jest postęp :lol: Sędzia zapisuje długopisem na kartce ;) Widać tutaj: http://screenshot.xfire.com/s/105336187-4.jpg

a ogólnie pisze bo mi sie przytrafil naprawde wielki blad bramkarza i nie moglem ise powstrzymac przed podzieleniem sie :haha:

http://www.xfire.com/video/384d1f/

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 12 paź 2010, 1:43

Magnum pisze:a ogólnie pisze bo mi sie przytrafil naprawde wielki blad bramkarza i nie moglem ise powstrzymac przed podzieleniem sie :haha:
Tak jak pisałem wcześniej, interwencje bramkarzy w najnowszych PES-ach to jakaś kpina. Nie ogarniam tego jak przy takim zaawansowaniu technicznym i doświadczeniu w produkcji symulatorów piłki noznej jakie ma Konami można zrobić tak wielkiego buga i powielać go przez czwartą już z kolei część. Nowi designerzy muszą mieć chyba downa :? Przecież są testerzy, którzy opiniują grywalność, interfejs itd. Widzą że golkiperzy zachowują się w prostych sytuacjach jak z porażeniem umysłowym, a mimo wszystko nikt w przeciągu czterech już lat nie zrobił nic w kierunku, aby poprawić to rażące niedociągnięcie :angry:
Uwierz mi że bramkarze ze starszych wersji zachowują się o niebo lepiej. Gdy są w świetnej formie potrafią wyciągać niesamowite piłki. Jedynym zatrzeżeniem jest ich korygowanie pozycji między słupkami. Dajmy na to biegnę Nedvedem lewym skrzydłem i łamię akcję do środka aby przygotować sobie pozycję do strzału. Bramkarz, który przy akcji prowadzonej bokiem odsłania dalszy róg i przy szybkim przeniesieniu ciężaru gry do środkowej strefy nie nadąża z wspomnianą korektą ustawienia, przez co strzały w długi róg stają się łatwiejsze. Poza tym żadnych zastrzeżeń do ich postawy nie mam.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 paź 2010, 17:56

Magnum pisze:O, to jest postęp :lol: Sędzia zapisuje długopisem na kartce ;) Widać tutaj: http://screenshot.xfire.com/s/105336187-4.jpg

a ogólnie pisze bo mi sie przytrafil naprawde wielki blad bramkarza i nie moglem ise powstrzymac przed podzieleniem sie :haha:

http://www.xfire.com/video/384d1f/
w PES 10 grałem wiele(ok 20sezonów) meczy na Top Player. I uwierz mi zdarzały się większe kiksy. W FIFIE na szczęście tego nie ma, tylko tam momentami nie ma co zrobić pod polem karnym.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 paź 2010, 2:46

W FIFIE na szczęście tego nie ma, tylko tam momentami nie ma co zrobić pod polem karnym.
fakt, ale w fifie zdarzaja sie lepsze kwiatki, np. piłka która przechodzi przez siatkę (boczną lub nawet tylną :lol: ) i takie tam ;)

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 13 paź 2010, 9:50

Salas11 - co do Messiego to trzymaj linka z jego statami na sezon 05/06 :)

http://pesstatsdatabase.com/viewtopic.p ... si#p189896

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 paź 2010, 13:07

Pawel875 pisze:Salas11 - co do Messiego to trzymaj linka z jego statami na sezon 05/06 :)

http://pesstatsdatabase.com/viewtopic.p ... si#p189896
O, dziękować :wink: Bardzo się przyda bo ciężko jest ocenić umiejętności danego zawodnika, jakimi dysponował pięć lat temu :P W PES5 z Ribery'ego nie dość, że zrobili totalnego przeciętniaka, to jeszcze dali 185 cm wzrostu :haha:

BTW, i jak tu nie grać oldschoolami? Przedwczoraj zagrałem sobie dla relaksu towarzyski Francja - Arabia Saudyjska. Zizou to prawdziwy jebaka. Jak mu piłka siądzie na woleju, to wychodzą cudnej urody bramki z dystansu. :D

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 13 paź 2010, 16:08

Niewiem czy to było w 5 czy w 6, ale kiedyś jak dobrze pamiętam to dali chyba zły wiek Cannavaro, takie rzeczy sie im zdarzają, chyba ze rzeczywiscie Ribery stracił te 15 cm :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 paź 2010, 16:20

Pawel875 pisze:Niewiem czy to było w 5 czy w 6, ale kiedyś jak dobrze pamiętam to dali chyba zły wiek Cannavaro, takie rzeczy sie im zdarzają, chyba ze rzeczywiscie Ribery stracił te 15 cm :lol:
W PES5 z wiekiem Cannavaro jest OK, 32 lata. Błąd w metryce za to ma Eto'o, któremu naliczyli 25 lat czyli tyle co Ronaldinho, choć nie są z tego samego rocznika. Z innych ciekawszych błędów gry można wyszczególnić Xaviego Alonso, czy kosmiczne numery na koszulkach, jak Figo w Interze (50) czy Robinho w Realu (40)

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 13 paź 2010, 16:30

poza E2, to pamiętam te wszystkie wymienione przypadki, a numery Figo i Robinho można raczej wytłumaczyć tym, że mogli jeszcze nie wiedzieć, z jakimi numerami zagrają ci piłkarze. W PES6 jest podobna sprawa z Vieirą, ale nie wiedząc z jakim numerem zagra w Interze dali mu 6 :lol: Albo przyjrzyj sie Ascoli :lol: (załącznik). Xaviego Alonso też kojarze :)
Załączniki
chelsea01yc1.png
chelsea01yc1.png (102.43 KiB) Przejrzano 1492 razy

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 paź 2010, 16:44

Pawel875 pisze:numery Figo i Robinho można raczej wytłumaczyć tym, że mogli jeszcze nie wiedzieć, z jakimi numerami zagrają ci piłkarze.
Rozumiem, ale jaka logika jest w dawaniu Figo numeru '50' i zostawieniu '7' bez właściciela? :lol: Drogą dedukcji mogi dojść do tego że Luis zgarnie siódemkę. Nawet jakby się tak nie stało, wyglądałoby to bardziej estetycznie :P Z Robinho zresztą tak samo. Jednak w świetle zmiany nazwisk i twarzy zawodników z niektórych klubów i reprezentacji, których było kilkaset to i tak kropla w morzu :lol: Ile było babrania zanim Ballack wyglądał i nazywał się jak Ballack :roll:

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 13 paź 2010, 17:03

Mam takie pytanie z ciekawosci. Czy Kahn zabronił wszystkim rozpowszechniania jego nazwiska :lol: , skoro w FM nazywał się Jens Mustermann, a w PES5 nawet w Bayernie, gdzie każdy miał swoje prawdziwe nazwisko, on nazywał się bodajże 'Kalm'. A swoją drogą widzieliście nowego patcha ISS-Patch 10/11 bez reprezentacji? (ciekawy pomysł)

http://forum.pesleague.pl/index.php/topic,88483.0.html

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 paź 2010, 17:12

Pawel875 pisze:Mam takie pytanie z ciekawosci. Czy Kahn zabronił wszystkim rozpowszechniania jego nazwiska :lol: , skoro w FM nazywał się Jens Mustermann, a w PES5 nawet w Bayernie, gdzie każdy miał swoje prawdziwe nazwisko, on nazywał się bodajże 'Kalm'.
Coś było na rzeczy bez dwóch zdań. Pamiętam że gdy grałem jeszcze w stare LMA Manager na PS2, Kahn jako jedyny miał zmienione nazwisko :?

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 17 paź 2010, 20:33

Napiszę tu, bo dział reklama chyba rzadko kto czyta, a tutaj treść mojego postu będzie pasować

Zapraszam na nowe forum o najlepszej grze z serii Pro Evolution Soccer. Oczywiście mówię o szóstce :wink: Na forum znajdzie się wszystko - twarze, stadiony, stroje, będzie też ogólna dyskusja o grze i nie tylko. Na tym forum działać również będzie powstająca nowa grupa patchmakerska - PES Update. Zapraszam!

http://www.pes6.info

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 paź 2010, 14:31

Pytanie. W poniedziałek zainstalowałem sobie FIFĘ 11 i pograłem godzinę, lecz nie spodobało mi się i odinstalowałem. Mam kartę graficzną Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family i produkt EA śmigał na niej bez żadnego problemu. Wczoraj zarzuciłem sobie PESa 2011 i niestety klapa. Nie chce mi się uruchomić, w settings pokazuje mi się info, że mam za słabą kartę graficzną. Zapewne nie ma wyjścia z tej sytuacji?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”