Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 759

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 paź 2010, 23:42

Zagrał on u Was chociaż jedno spotkanie? Ale przecież piszą, że jutro będą badania więc może będzie dobrze :P :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 paź 2010, 23:52

Magnum pisze:Zagrał on u Was chociaż jedno spotkanie?
Jeśli dobrze mi się wydaje to on nawet nie zaliczył choćby jednego treningu z pełnym obciążeniem. Facet po urazie ląduje na siłowni, potem pojawia się info, że ma dołączyć do reszty zawodników i chwilę po tym czytamy takie info jak to powyższe. :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 paź 2010, 8:50

a ty myślałeś, ze przyjdzie piłkarz z Arsenalu i będzie grał regularnie ?
ostatnio gdzieś czytałem, ze taki Cesc rozpoczał tylko 60% spotkań ligowych Arsenalu w 1 składzie. Nie pamietam tylko jaki okres ta statystyka obejmuje :P

tak narzekasz, a przecież kibice Juve też powinni być już obeznani z tego typu newsami :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 paź 2010, 11:27

w tym sezonie jest zupełnie inaczej na razie (i oby było tak dalej). Przyszedł koleś, który ma świetną opinię w środowisku i chyba mógł się pochwalić najniższą średnią kontuzji w trakcie sezonu na boiskach Serie A. Pozmieniał parę spraw i kontuzji prawie nie ma (poza Traore), a jak już są to takie których raczej uniknąć się nie da (urazy kostki np)

Inna sprawa, że w Interze wraz z przyjściem Beniteza przyszły kontuzje :smile2:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 paź 2010, 13:13

Możemy go sobie wypozyczyć na sezon? :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 paź 2010, 13:53

myślałem, że Chamakh wyleci bo coś słyszałem, że miał jakieś problemy, ale jest trochę gorzej. Wypada Koscielny.
A więc nie ma Vermy i Koscielnego. Są Squillaci i Djourou, zwłaszcza obecność tego drugiego mnie martwi, bo on jest daleko od swojej optymalnej formy. Jeszt jeszcze Nordtveit i kto wie czy nie zasiądzie na ławce, bo nie ma Sagny, więc moze się przydać i na prawej stronie i ewentualnie na środku.
Chyba bym już wolał Songa zamiast Djourou na obronie, choć to się znów odbije na grze pomocy.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 paź 2010, 14:11

Wiadomo na ile wypadł Koscielny?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 paź 2010, 14:15

Na razie nie, konferencji jeszcze nie ma na stronie, no i nie wiadomo w ogóle czy Wenger podał jakąś datę. Wiadomo za to, że ma coś z plecami, tak a propos ostatniej dyskusji o kłopotach z plecami środkowych obrońców :lol:
Zresztą, nawet jakby podali jakąś datę to i tak już nie ma im co wierzyć. Verma miał pauzować 1 mecz, a zbliża się już do 10. Cesc miał nawet grać z Chelsea, a teraz się okazuje, ze nawet na Ligę Mistrzów w środku kolejnego tygodnia może nie zdążyć.
Wracają Theo, Nicklas i Kieran. Dobre i to.Choć pewnie żaden nie zagra od początku.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 paź 2010, 14:42

Ja tak ogólnie.

Was nie martwi, że rok w rok macie dłuższą listę kontuzjowanych aniżeli rezerwowych ? Może do kiedyś to było śmieszne, ale teraz to nie wiem czy macie jakiś lekarzy w zespole czy coś.
Nie wiem czy Boss czy może ktoś inny z kierownictwa zastanawiał się nad tym problemem, ale rzeczywiście permanentna liczba kontuzji jest co najmniej dziwna.

Pamiętam, czytałem kiedyś artykuł na temat kontuzji w Barcelonie [ za czasów Rijkaarda ] i tam zastanawiano się nad profesjonalizmem zespołu medycznego może u Was też by się to przydało.

PS.Wczoraj oglądałem ''Świat Arsenalu'' i zajebiste mają działania marketingowe, szczególnie zabawy dla małych dzieciaków, to zrobiło na mnie największe wrażenie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 paź 2010, 19:36

To jakas parodia, zenada, patologia. Nazwijcie to jak chcecie. Koscielny kolejny kontuzjowany, kontuzja plecow. Zagra Djourou ze Squillacim, a na prawej bedize gral Eboue zamiast Sagny. Cesc na jutro nie zdazy ale jest szansa, ze wystapi z Szachtarem. Niestety, nie bedzie wiadomo pewnie do srody :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 paź 2010, 10:55

Magnum pisze:a na prawej bedize gral Eboue zamiast Sagny.
To akurat nie jest taka fatalna zamiana, bo Eboue właśnie na prawej obronie daje zespołowi najwięcej. Akurat o jego dyspozycję jestem spokojny. Jeśli zaś chodzi o środek pola to zdecydowanie postawiłbym na Johana i Sebastiena. Kiedy ten Djourou ma się ogrywać jeśli nie przy takich okazjach? Z asekuracją Songa powinni dać radę. W końcu gramy z Birmingham a nie z Chelsea czy United.
EnJoy's pisze:permanentna liczba kontuzji jest co najmniej dziwna
Kwestia przyzwyczajenia. Skoro sytuacja powtarza się od kilku dobrych lat i nic z nią nie udało się zrobić to bardzo wątpię, że nagle nasz sztab znajdzie cudowną receptę na zaradzenie pladze urazów. Po prostu, taka specyfika ligi i naszych podatnych na wszelkie kontuzję zawodników.

btw, nie pamiętam już meczu, w którym Wenger dysponował naprawdę najmocniejszym składem. Jakieś zamierzchłe czasy to pewnie były :P

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 16 paź 2010, 15:15

Duch pisze:
Kwestia przyzwyczajenia. Skoro sytuacja powtarza się od kilku dobrych lat i nic z nią nie udało się zrobić to bardzo wątpię, że nagle nasz sztab znajdzie cudowną receptę na zaradzenie pladze urazów. Po prostu, taka specyfika ligi i naszych podatnych na wszelkie kontuzję zawodników.
Dokładnie, wystarczy spojrzeć na warunki fizyczne naszych zawodników i porównać z Birmingham, Stoke czy nawet Chelsea

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 paź 2010, 15:33

Arsenal: Fabianski, Eboue, Squillaci, Djourou, Clichy, Song, Diaby, Nasri, Wilshere, Arshavin, Chamakh.
Subs: Szczesny, Rosicky, Vela, Walcott, Denilson, Gibbs, Bendtner.

Squillaci znowu kapitanem. Ja tego nie rozumiem, ledwo co dołączył do klubu, pewnie że jest najstarszym ale co z tego? Jest najmlodszym stażem zawodnikiem Arsenalu. A wychodzi kapitanowac, nie rozumiem. :/

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 paź 2010, 18:09

Magnum pisze:Squillaci znowu kapitanem. Ja tego nie rozumiem, ledwo co dołączył do klubu, pewnie że jest najstarszym ale co z tego? Jest najmlodszym stażem zawodnikiem Arsenalu. A wychodzi kapitanowac, nie rozumiem. :/
W Olympique Marsylia kiedyś był lepszy wałek. Opaskę kapitana jakiś czas miał Świerczewski, przyszedł Loboeuf i z miejsca mu ją zabrał :lol: BTW, za co Wilshere dostał czerwień? :|

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 paź 2010, 18:28

zagrał świetnie, ale w końcówce ostro wjechał w nogę rywala, zasłużona kartka. Szkoda, bo grał świetnie.

zawodnik meczu - Fabian :lol: poważnie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”