Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 475

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 paź 2010, 18:51

Kamil232 pisze:ciekawy jestem o kogo chodzi. I na myśl mi przychodzi tylko Villa.
Dokładnie. Chodzi o El Guaje, który kiedyś zapytany o możliwość przenosin na Wyspy wyznał, że nie chciałby ciągać rodziny po Europie, bo w Hiszpanii też są mocne kluby.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 21 paź 2010, 19:04

Rozegrał dla Manchesteru mnóstwo spotkań, strzelił multum bramek, ale mimo wszystko nie widzę powodu, aby stawiać go na poziomie wychowanka. Zwłaszcza w wykonaniu kibiców Manchesteru United.
Abstrahując od tego ,że w świetle przepisów piłkarskich jest uznawany za wychowanka MU ,mimo że pierwsze kroki stawiał w Evertonie , to był traktowany rzeczywiscie jak wychowanek . Przez zdecydowaną wiekszosc postrzegany jako symbol lojalnosci i oddania klubowi . Jeszcze miesiac czy dwa przed feralnym sierpniem przeciez mowilo się o przedłużeniu kontraktu o kolejne lata, ba nawet mowiono o dozywotnim kontrakcie. Wayne nie raz tez mowil ze chcialby skonczyc kariere w MU , chce byc jak Giggs , chce być legendą . I był znakomitym materiałem na ikonę klubu .

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2008/10/ ... 68x635.jpg

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 21 paź 2010, 19:40

bartbuks pisze:ale... powiedz mi co jest takiego wyjątkowego w pobycie Roo w Manchesterze, bo ja nie potrafię zrozumieć dlaczego tak pluje się na Anglika, który chce odejść. Nagle wszyscy wypowiadają się w takim tonie, jakby gdyby nie MU i SAF to Roo byłby nikim...
Chyba po prostu nie rozumiesz pewnych spraw. Rooney przyszedl do Manchesteru jako nastolatek typowany na zbawce angielskiej piłki. W klubie postanowili mu w tym pomóc i robili wszystko aby tak sie stało. Sam Wayne wielokrotnie powtarzał jako to kocha United i chce tu zostać, jeszcze kilka miesięcy temu powiedzial, że gra w najlepszym klubie na świecie i wspominał coś o dożywotnim kontrakcie. Nagle wszystko wywraca sie do góry nogami i Rooney chce odejść bo ambicje klubu są mniejsze od jego. To nie Everton wyprowadził go na wysokie szczyty a właśnie Man Utd, on miał być kolejnym Giggsem czy Scholsem, nie ważne, że przychodził z innego klubu. Swoim zachowaniem wszystko zaprzepaścił, skoro tego nie rozumiesz to już nie zrozumiesz.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 22 paź 2010, 12:58

Rooney's just released a statement, said he wants to play in a different League next season. Liverpool have bid L30m. : :rotfl:
Bez urazy Damian :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 paź 2010, 13:38

Rooney podpisał 5-letni kontrakt z United :haha:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 paź 2010, 13:54

Wiadomo już ile wyłudził? :lol:

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 22 paź 2010, 13:56

Jeśli podpisał, to po to, żeby Manchester godziwie na nim zarobił. Po tym wszystkim jego odejście jest raczej nieuniknione.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 paź 2010, 13:56

:boruta: :boruta: :boruta:

Ciekawe co teraz napisza fani MU, SAF i Roo. Musza teraz ladna historie ulozyc zeby znowu wszystkich wyczerwienic na wiernych oddanych diablow

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 paź 2010, 13:58

mnie bardziej interesuje jak kibice go przyjmą z powrotem,
czy Roo wróci do Avka Kamila ? :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 paź 2010, 14:02

czy Roo wróci do Avka Kamila ? :lol:
Nie wchodzi się dwa razy do takiej samej rzeki :lol:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 22 paź 2010, 14:18

Po tej szopce nie chce go już w United. Czyżby MU nagle stało się wystarczająco ambitne dla Rooneya? Obiecali mu sprowadzenie gwiazd w lecie? Nie wiem jak to ma być teraz ale z niewolnika nie ma pracownika, jak chce odejść niech odchodzi. Nie wierzę, że jednego dnia popełnia publiczne samobójstwo wypinając się na Utd i mówiąc, że chce odejść a następnego podpisuje nowy kontrakt. Nie wiem, może zdał sobie sprawę, że rzucając takie oświadczenie w październiku mógłby nie pograć do stycznia jak nie dłużej. Po prostu nie wyobrażam sobie, że mozna bylo byc takim debilem i rzucać publiczne oświadczenie nie będąc dogadanym z innym klubem.

Dziwne to wszystko, bo ten kontrakt w tej chwili umożliwia MU zablokowanie transferu Rooneya do City czy Chelsea na najbliższe kilka lat. Z kolei Real mógł go wziąć w lecie za 5 mln ale to wiązałoby się z tym, że siedziałby na trybunach przez 3/4 sezonu a Mourinho wcale nie wyglądał na zdesperowanego żeby go pozyskać. Wygląda na to, że on naprawdę zostanie na OT... Przynajmniej do lata bo ten kontrakt to może być pic na wodę żeby w lecie można było cokolwiek na nim zarobić a żeby rok nie siedział na trybunach bo wtedy i cena poszłaby drastycznie w dół.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 paź 2010, 14:30

Powiem tego, swego czasu Fergie mówił, że Van NIstelrooy zanim został sprzedany to już przez trzy wcześniejsze lata prosił o transfer. Cóż tacy są zawodnicy. Sądziłem i zapewne wielku fanów United, że to może być nowy Giggs, Scholes, Keane widocznie w dzisiejszych czasach już takich zawodników nie ma.
Można patrzeć na to dwojako jak np. z panną, której jakiś pajac zawrócił w głowie. Albo się unosisz honorem i mówisz, że jeśli przez 5 lat nie zauważyła jaki jesteś zajebisty i takie cyrki odstawia to droga wolna, albo jeszcze o nią powalczyć i pokazać jej wszystkie swoje najlepsze cechy i przekonać do pozostania. Fergie wybrał drugie rozwiązanie. Cóż ja podobnie jak po sezonie w którym wygraliśmy LM i Ronaldo chciał odejść, wolałem żeby odszedł, tak tutaj też bym raczej perforował to rozwiązanie.
Jedno jest pewne, żeby stracić zaufanie wystarczy jedno głupstwo i tak też się stało, teraz Wayne, żeby odzyskać podobną pozycję jaką miał to będzie musiał latami na to pracować(przynajmniej w moim przypadku), gdybym był na stadionie to by braw odemnie nie dostał, ale gwizdać też bym nie gwizdał.
A avatar nie wróci :wink:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 22 paź 2010, 14:36

Heh a ja właśnie sobie przypomniałem, że w lecie podczas kręcenia jakiejś zajawki do Fify 11 Rooney podobno pozował w dwóch koszulkach - MU i Realu. Pamięta to ktoś?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 paź 2010, 14:38

Pamięta to ktoś?
owszem pojawiła się taka informacja.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 paź 2010, 14:47

Swoją drogą po tej całej historii, bardziej doceniam zachowanie Berbatova podczas przechodzenia do nas. On nawet nie chciał słuchać oferty City, tylko interesowało go tylko United.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”