Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 466

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 lis 2010, 14:44

(L)oczkerson pisze:Co, a może tak nie było? Momo przed kontuzją zapierniczał jak naspidowany Usain Bolt, a teraz wygląda jak hipopotam i to na szczudłach, bo Momo nie wygląda jakby kontrolował swoje nogi.
Nie o to mi chodziło, spróbujmy w ten sposób:
(L)oczkerson pisze:Kiedyś Momo był prawdziwą bestią w środku pola, która każdego potrafiła dorwać i była w 10 miejscach w jednym miejscu. Sissoko latał w niesamowitym tempie i kończył kończył wszystkie akcja w zalążku.
:P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 lis 2010, 14:46

A to dla mnie typowe :P Tłumacze to sobie, że bardziej liczy się treść od formy 8)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 lis 2010, 14:58

(L)oczkerson pisze:A to dla mnie typowe :P Tłumacze to sobie, że bardziej liczy się treść od formy 8)
Też mi się czasem zdarzy niefortunnie skleić zdanie, ale jestem ambitny chłopak i szybko edytuję zanim ktoś przeczyta :lol:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 11 lis 2010, 16:56

Babel to jest jednak wyjatkowo sfrustrowany typ. Na sile doszukuje sie jakis kontrowersji na korzysc Juventusu. Nawet jak ich nie ma, stara sie je znalezc. :rotfl:
Nie bede tlumaczyl Ci przepisow, bo przyuwazylem, ze masz wielkie trudnosci w przyswajaniu wiedzy. Wrzuce srceen. Dodatkowo zenujace jest to, iz widzi cos czego nie bylo w spotkaniu Juve, a kiedy w zeszly weekend arbiter bezczelnie podarowal Interowi 1pkt, dyktujac dla niego skandaliczny rzut karny, staral sie udowadniac, ze rzut karny byl prawidlowy. :haha: :rotfl: :boruta:
Obrazek

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 lis 2010, 17:12

No, tak tym screenem jak zwykle udowodniles wszystko. Poza tym więcej miłości (i czytania ze zrozumieniem). Baw sie dobrze.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 lis 2010, 21:47

No i sędzia się całkowicie pogubił w końcówce :roll: Karny absolutnie z dupy, prędzej we wcześniejszej sytuacji Romie się należał karny, bo Chiellini nie trafił w piłkę, inna sprawa, że nie wiem czy trafił w Mexesa, który też skoncentrował się tylko na upadaniu. Podsumowując gdyby sędzia podyktował 11 za sytuacje z Mexesem większym pretensji bym nie miał, bo podstawy by się znalazły, ale karny za to, że zapierdalająca jak kula armatnia piłka walnęła w rękę będącego tyłem do piłki Pepe :?: :roll:

Odnośnie meczu, to jest naprawdę na bardzo wysokim poziomie i obaj trenerzy mają zupełnie inny pomysł na grę. Ranieri rzucił wszystkie siły do drugiej linii gdzie jest nie tylko 4 środkowych pomocników, ale nieustannie cofający się wręcz do linii środkowej Totti i Vucinic, oraz boczni obrońcy. JUVE natomiast stara się wyjść z atakiem jak najmniejszą liczbą podań. Ciężko powiedzieć kto gra lepiej, ale więcej okazji miał JUVE. Wspaniale gra Aquilani, który doskonałą połowę ukoronował cudną asystą. Dobrze Vicek, Marchisio i Quagliarella. Zaskakująco dobrze Sorensen, który w obronie wygląda bardzo dobrze. Niesamowite, że 18-letni środkowy obrońca mający 1 oficjalny mecz na końce, wygląda pewniej na boku obrony niż Motta (ten akurat pauzuje i stąd taki układ, ale fakt, że z Mottą jest dużo groźniej w obronie pozostaje faktem)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 13 lis 2010, 21:51

Karny jak najbardziej słuszny - piłka szła w światło bramki. Zresztą sędzia na pewno chciał zrehabilitować się za błąd, bo Kielon wcześniej wyciął Mexa.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 lis 2010, 21:54

tyle, że Pepe nie wykonał ruchu ręką do piłki, a jedynie się odwracał by nie dostać piłką w twarz/klate

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 lis 2010, 22:05

Cóż to za Sorensen? Skąd go wzięliście? :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 lis 2010, 22:07

wypożyczony ostatniego dnia okna z rezerw Lyndby (albo jakoś tak). Podobno za 14'000 €

Druga połowa wyraźnie gorsza, bardziej rwana i skończyło się remisem. Z przebiegu meczu sprawiedliwy wynik.
Strasznie słabą zmianę dał Del Piero. Iaquinta był nieporównywalnie groźniejszy, a Quagliarella na boisku był niewidoczny jedynie gdy grał na szpicy przed Alexem. Za plecami Iaquinty, czy potem na lewej pomocy Q wyglądał bardzo dobrze. Świetnie kontrolował piłkę, ruszał dobrze do przodu, dobrze podawał, był aktywny. Dobry mecz Fabio, ale najbardziej mi zaimponował Aquilani tym co pokazał w pierwszej połowie. Świetny w odbiorze, wyprowadzeniu piłki, znakomity technicznie no i śliczna asysta. Bardzo dobrze szarpał Pepe na prawej pomocy. Nie myślałem, że będzie radził sobie tak dobrze z Riise, a Simone doszedł do wielu groźnych dośrodkowań. Zabrakło troszkę precyzji, a czasem szczęścia i by miał asystę. Inna sprawa, że już nie mogę się doczekać powrotu Krasicia.
No i zjawiskowy mecz Sorensena. Fizycznie wygląda świetnie (jak stali przed meczem wyglądał na najwyższego z graczy JUVE), w defensywie bardzo dobrze. Nie przeraziła go presja czy konieczność gry na nieswojej pozycji, jedynie do gry w ataku można się przyczepić, ale to było oczywiste. Tak czy siak jak na pierwsze kroki w JUVE zjawiskowo. Zarząd powinien dać sobie spokój z szukaniem rezerwowego dla Bonucciego i Chielliniego.Sorensen daje radę, a na bokach tragedia i to tam trzeba inwestować.
W drugiej pojawił się na boisku Traore, bo Grosso chyba coś się stało i po pierwszych 45 minutach w JUVE mogę powiedzieć, że: słabo podaje, jeszcze gorzej broni. Ani jednej piłki nie odebrał rywalowi, jakby był niematerialny. Jest za to dość dynamiczny i niezły technicznie, ale na pierwszy skład to to zawodnik na razie nie jest.

A no i Chiellini pokazał znów duszę wojownika :twisted:

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 13 lis 2010, 23:08

Kielon czasami zbyt ostro, ale lepsze to niz bezplucowa gra Bonucciego. Zreszta, gdyby nie fakt, ze nasz nowy obronca nie potrafil przeciac podania, to Chiellini w ogole nie musialby sie w Mexesa wbijac. Mimo wszystko, mam nadzieje, ze Bonucci sie jeszcze wyrobi... .

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 13 lis 2010, 23:18

(L)oczkerson pisze:Strasznie słabą zmianę dał Del Piero.
Nie można się dziwić, dziadek nie powinien grać co trzy dni - taki tryb to nie na jego lata.
(L)oczkerson pisze:tyle, że Pepe nie wykonał ruchu ręką do piłki, a jedynie się odwracał by nie dostać piłką w twarz/klate
Wiesz, piłka leciała w światło bramki, a sędzia w poprzedniej akcji dał dupy - chciał się zrehabilitować. Na jego miejscu zagwizdałbym tak samo.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 lis 2010, 23:20

Bonucci na razie gra średnio. Pomiędzy tym co pokazywał Cannavaro czy Legrottaglie w zeszłym roku, a nim w tym sezonie jest bardzo duża różnica, ale cały czas to nie jest to o co chodzi. Bezpłciowy to dobre określenie bo jakiś taki mniej widoczny, mniej zdecydowany, może też za mało agresywny. Inna sprawa, że bardziej niż zwykle mi imponował pod nieobecność Chielliniego. Wtedy krył bliżej, bardziej szedł w wir walki, grał wyżej.
Ja tam grą Bonucciego się nie martwię. Del Neri z przeciętniaków w defensywie Atalanty czy Sampy potrafił wycisnąć wszystko co tylko się dało, ma takiego partnera jak prawie nikt na świecie, jest młody i dopiero zaczyna karierę (to przecież początek 2 sezonu). Dlaczego ma nie grać jeszcze lepiej?
Wiesz, piłka leciała w światło bramki, a sędzia w poprzedniej akcji dał dupy - chciał się zrehabilitować. Na jego miejscu zagwizdałbym tak samo.
Na jego miejscu skonsultował bym się z bocznymi czy technicznym po pierwszej kontrowersji, a nie naprawiał jeden błąd drugim.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 lis 2010, 23:25

Pepe fakt odwracal sie ale wymachujac reka na wysokosci glowy. Dobra figura do baletu nie gdy przeciwnik ma rzut wolny.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 lis 2010, 23:54

A co myślicie o Marchisio na lewej? Bo na moje oko to Claudio w ostatnich meczach radzi sobie dobrze. Bardzo dużo pracuje w defensywie, technicznie zawsze na wysokim poziomie i w każdym meczu ma jakieś bardzo udane zagrania. W ofensywie może nie jest koniem pociągowym, bo skrzydłowym nijak nie jest ale dobrze pokazuje się do gry Aquilaniemu i czasem jakąś akcje dobrze wyprowadzi. Ogólnie to wydaje mi się, że Claudio ciężko coś zarzucić, a powodów do zadowolenia z jego gry na lewej stronie trochę jest, bo bardzo dużo daje drużynie. Wiadomo, że nie gra tak dobrze jak Krasic czy Aquilani, ale mi dyspozycja Claudio się podoba.

a no i na koniec muszę wtrącić, że Roma wreszcie doszła bo bardzo dobre równej formy. Kolejny mecz z rzędu imponują. To samo tyczy się Meneza, który do niedawna był strasznie chaotyczny i grał wręcz głupio, a w tym sezonie wreszcie gra na miarę tych 14 baniek. Świetny technicznie, przebojowy, aktywny, naprawdę niebezpieczny zawodnik.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2010, 23:58 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”