El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 76

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 11 lis 2010, 11:14

przecież głównym powodem nie jest odpoczynek, tylko wybory w Katalonii...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 lis 2010, 11:18

Sobota była słaba i poniedziałek był słaby. Niedziela byłaby optymalna, ale władze LFP podjęły taką a nie inną decyzję kierując się względami bezpieczeństwa a Mediapro najwyraźniej termin ten również odpowiada bo nie robili żadnych problemów. Najgorzej mają właśnie Ci, którzy wybierają się na mecz. Część z nich zapewne będzie musiała zweryfikować swoje plany :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lis 2010, 11:38

Wiadomo, że to utrudnienie dla spotkania się w większym gronie w jakimś lokalu, ale za bardzo nie ma co narzekać. Może i to lepiej dla samej Barcelony, bo gra w LM dzień później od Realu i w Grecji, więc będzie okazja do większego odpoczynku niż miałoby to miejsce jeśli spotkanie odbyłoby się w sobotę.
Najważniejsze jednak będzie na boisku i mam nadzieję, ze drużyna podtrzyma serię z Realem za Pepa.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 lis 2010, 13:29

Bylem pewien ze w nd. Teraz czas zmienic plany i przyzwyczajac ucho do belkotu Mou

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 11 lis 2010, 13:46

Jakiego belkotu Pep jak i Mou zgodzili sie na taki termin

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 lis 2010, 13:59

Mou bedzie prowokowac ze Barca ma wieksze przywileje bo Real musialby grac w weekend z krotszym odpoczynkiem itp, itd.
Sobol im blizej GD tym wiecej Mou bedzie mowil o Barcelonie. Taki ma styl i taki jest. A ze bedzie to belkot mijajacy sie z prawda to juz inna kwestia.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 lis 2010, 14:17

Najwyżej po meczu właczycie zraszacze i wszystko bedzie zrównoważone.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 lis 2010, 14:21

Bienias pisze:Taki ma styl i taki jest. A ze bedzie to belkot mijajacy sie z prawda to juz inna kwestia.
Przecież to jego firmowe zagranie, skupi uwagę mediów na własnej osobie by piłkarze spokojnie przygotowywali się na mecz. Nic nowego :| Rozumiem że można go nie lubić, ale jak mało kto zna się na swojej robocie. Real wreszcie ma kompetentnego trenera, który ogarnie tą druzyne i wykrzesa z niej 200% możliwości.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 11 lis 2010, 23:17

Babel pisze:Najwyżej po meczu właczycie zraszacze i wszystko bedzie zrównoważone.
hehe

A co do poniedziałku to w ogóle mnie nie jara taki układ. Wtorek zawalony, a meczu przecież nie opuszczę. To już mogli o 24 w niedzielę zrobić :P

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 lis 2010, 0:37

Do meczu jeszcze sporo czasu, ale jak wiadomo takimi klasykami nie żyje się tylko przez 90 minut.

Real odmieniony, strzelający dużo, wbrew zapowiedziom gra widowiskową piłkę pod dowództwem Mou.
Barca solidnie. Po nie najlepszym początku chyba osiąga zapowiadany szczyt formy.
W sumie ten początek określany jest trochę stereotypowo poprzez akcję 'Herakles 0-2'. Tutaj niech wypowiedzą się ludziska co to wszystkie spotkania Blaugrany oglądają. czy faktycznie było kiepsko

Jeszcze parę spotkań przed nami. Spodziewam się zarówno kontuzji, jak i ogólnej obniżki fizycznej spowodowanej przemęczeniem.
Każda passa kiedyś się kończy .... prawda panie Pep :>
Na ten mecz trzymam pewniaka i dam X *2

Tyle słów ode mnie na dzisiaj ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 lis 2010, 1:29

Za wcześnie jak dla mnie. Nie czuję jeszcze klimatu GD bo przed nami inne mecze no i ogólnie czasu sporo tak więc trudno teraz pisać o formie czy zdrowiu piłkarzy.

Ogólnie jednak jestem spokojny. Do tej pory Barcelona mnie nie zawodzi. Katastrofalna wpadka z Herculesem gdzie rzeczywiście graliśmy bardzo słabo to był przykry incydent. Oczywiście punkty traciliśmy częściej, ale w innych przypadkach to raczej szwankowała skuteczność (z tą zresztą mieliśmy problemy dosyć często) a więc pojedynczy element, który ma to do siebie, że raz jest a raz go nie ma. W Lidze Mistrzów podobnie jak przed rokiem średnie wyniki na wyjazdach, ale już to przerabialiśmy i choć po samych meczach czasem trochę ponoszą mnie emocje to jednak szybko dociera do mnie, że to w gruncie rzeczy nic nowego ani tym bardziej strasznego.

Cieszy mnie to, że jak do tej pory w spotkaniach z trudniejszymi przeciwnikami spisujemy się bardzo dobrze. Kiedy trzeba się spiąć to robimy to. Najbliższy mecz przeciwko Villarreal może potwierdzić lub naruszyć nieco moją tezę i między innymi dlatego wypada się jeszcze trochę wstrzymać z pisaniem o GD.

Szczyt formy fizycznej miał być szykowany na ten okres a więc powinno być dobrze jeśli chodzi o ten element.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 12 lis 2010, 10:00

Kurde,no szkoda ze w Pon za hu... mi nie pasuje,no ale tego meczu nie mozna przegapic
i jakos dam rade

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8648
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lis 2010, 10:25

Polska ekstraklasa też będzie grała od przyszłego sezonu - najprawdopodobniej - w poniedziałki, ponoć biorą przykład z zachodu. No to faktycznie, przykład z klasyku Barcelona vs Real :lol:

Te wybory w Katalonii w niedzielę są?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 lis 2010, 10:30

w nd do 21. Mogli rozegrac mecz o 22 ale chyba uznali ze pon termin bedzie wygodniejszy.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 lis 2010, 12:09

Osobiście godzina mi nie przeszkadza, bo nic nie zmienia dla mnie. I tak bym mecz obejrzał i tak, więc na pewno nie mam co narzekać. Oczywiście jest to na pewno utrudnienie ze względu na marketing, a i kibice mają prawo narzekać. Choć Katalończyk zapewne na Grad Derby poszedłby w dzień pogrzebu ukochanej lub w czasie własnego ślubu. Ważne, że mecz się odbędzie.

Ostatnie lata kibicowałem w tych pojedynkach Barcelonie, ale teraz jestem ciekaw jak Mou poradzi sobie w najsławniejszym meczu na świecie. Choć Królewskich nie lubię, z wiadomych względów, to życzę im powodzenia. Wiem jedno - nie chcę oglądać autobusu w polu karnym...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”